Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rubenis, Kažis un Ansons starptautisko sacensību sezonu atsāk Polijā

Rubenis, Kažis un Ansons starptautisko sacensību sezonu atsāk Polijā
Fēlikss Gross Vācijas izlases formā izrauj uzvaru. Foto: Baltic Chain Cycling

Ar dalību UCI (Starptautiskās riteņbraukšanas savienības) otrās kategorijas sacensībās sezonu atsākuši Latvijas jaunie riteņbraucēji - Kristers Ansons, Daniēls Kažis un Pauls Rubenis.

Pēc vairāk nekā četru mēnešu pauzes atsākušās UCI sacensības. Neskaitot nacionālos čempionātus, tad starptautisko sacensību garšu vispirms varēja atgūt Polijā, kur šonedēļ norisinājās otrās kategorijas daudzdiena ("Dookoła Mazowsza") un viendiena ("Puchar MON").

Uz Poliju devās arī visi trīs "Tartu 2024 - Balticchaincycling.com" latviešu braucēji - Kristers Ansons, Daniēls Kažis un Pauls Rubenis. Kā pirmais startēja Ansons, kurš aizvadīja četras dienas garo "Dookola Mazowsza" velobraucienu. Ja pirmais posms 30 kilometrus pirms finiša satiksmes negadījuma dēļ tika atcelts, tad nākamie trīs notika bez starpgadījumiem.

Visaugstāko vietu Ansons ieņēma 2,5 kilometrus garajā prologā, finišējot 27. vietā starp 140 dalībniekiem. No prologa uzvarētāja Fēliksa Grosa 20 gadus vecais sportists atpalika septiņas sekundes. Daudzdienas kopvērtējumā Ansons ieņēma 33. vietu, kamēr labākais no Igaunijā reģistrētās komandas bija Anti-Jusi Juntunens, kurš ieņēma desmito vietu, turklāt viņš pirmajā posmā, kuru atcēla, bija atrāvienā.

Ja "Dookola Mazowsza" tūre noslēdzās sestdien, tad dienu vēlāk, 19. jūlijā, Polijā tika aizvadīta "Puchar MON" viendiena, kur startēja 19 gadus vecie Pauls Rubenis un Daniēls Kažis. Sacensībās piedalījās 100 sportistu, un viss izšķīrās finiša taisnē. Par uzvarētāju kļuva jau minētais Fēlikss Gross, kurš par mata tiesu apsteidza latviešu komandas biedru Markusu Pajuru. 149 kilometru garo sacensību uzvarētāja vidējais ātrums bija 48,73 km/h, kas norāda uz braucēju izsalkumu pēc sacensībām.

Finišu sasniedza arī abi latvieši, Rubenim finišējot peletonā kopā ar uzvarētāju un ieņemot 20. vietu, kamēr Kažis finišu sasniedza 22 sekundes pēc Grosa, ieņemot 50. vietu.

"Puchar MON" sacensību video no "Tartu 2024 - Balticchaincycling.com" komandas