Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Tomass nav guvis smagas traumas un mēģinās aizstāvēt "Tour de France" titulu

Agris Suveizda

Tomass nav guvis smagas traumas un mēģinās aizstāvēt "Tour de France" titulu
Geraints Tomass. Foto: imago images/Geisser/Scanpix

LETA--DPA. Pagājušā gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Geraints Tomass, kurš otrdien piedzīvoja kritienu Šveices tūres notiekošajās sacensībās, trešdien atklāja, ka kritiens nav bijis smags un viņš plāno piedalīties šī gada Francijas tūrē.

"Par laimi, man viss ir kārtībā un smagas traumas neesmu guvis. Es sasitu galvu, un virs acs nācās uzlikt dažas šuves, tāpēc ārsti man neļāva kāpt atpakaļ uz riteņa," vēstīja riteņbraucējs savā "Twitter" kontā. "Tas tikai nozīmē, ka nākamnedēļ man būs nepieciešami sarežģītāki treniņi."

Tomass ir pagājušā gada "Tour de France" čempions, un pēc viņa komandas biedra Kristofera Frūma kritiena "Criterium du Dauphine" sacensībās "Ineos" komanda tieši šo britu sportistu bija izvēlējusies kā vienības vadošo braucēju. Riteņbraucējs pērnajā gadā cīņā par titulu apsteidza savu komandas biedru un četrkārtējo "Tour de France" uzvarētāju Frūmu.

Pagājušajā nedēļā smagu kritienu piedzīvoja arī Frūms, kas viņam ne tikai liegs piedalīties "Tour de France", bet arī, visticamāk, būs jāizlaiž visa atlikusī sezona. Šīs būs kalnainākais "Tour de France" tā pastāvēšanas vēsturē. Dalībniekiem būs jāšķērso 30 kategorizētie kāpumi, bet piecu posmu finiši būs jāveic kalnos, no kuriem trīs būs augstāki par 2000 metriem virs jūras līmeņa.

"Tour de France" startēs 6.jūlijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē, lai atzīmētu 50 gadus kopš Edija Merksa pirmās no piecām uzvarām šajās sacensībās. Prestižās daudzdienu sacīkstes noslēgsies Elizejas laukos Parīzē 28.jūlijā, kad riteņbraucēji būs pievarējuši aptuveni trīsarpus tūkstošus kilometru garo tūri.

Prestižais velobrauciens notiks jau 106.reizi un šogad apritēs 100 gadu, kopš šajā velobraucienā ir kopvērtējuma līdera dzeltenais krekliņš.

Izmantotie resursi:
LETA