Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Arī "Cape Epic" otrajā posmā Blūms un Karstensens gūst 15. vietu

Toms Markss
Toms Markss

Arī "Cape Epic" otrajā posmā Blūms un Karstensens gūst 15. vietu
Mārtiņš Blūms (no labās)
Foto: CST Sandd Americian Eagle komandas arhīvs

Otrdien Dienvidāfrikā aizvadīts prestižo MTB daudzdienu pāru sacensību "Cape Epic" otrais posms, kurā cienījamo 15. vietu izcīnīja latvieša Mārtiņa Blūma un dāņu sportists Sebastiana Karstensena duets. Tikmēr “Miandum” vienību pārstāvošie latvieši – Māris Vancevičs un Atis Vidovskis – sasniedza 172. pozīciju.

Leģendārā "Cape Epic" MTB daudzdienu sacensību dalībnieki agrā otrdienas rītā uzsāka sacensību otro posmu. Apņēmības pilni sacensības uzsāka arī visi trīs Latvijas riteņbraucēji – Mārtiņš Blūms, Atis Vidovskis un Māris Vancevičs. Otrajā etapā dalībnieki veica 90 kilometru garu distanci, pievarot kopumā 2250 augstuma metrus. Interesanti, ka lielākā daļa sportistu starp etapiem guļ organizatoru sarūpētās teltīs, kas sacensībām piešķir papildus šarmu.

Tāpat kā prologā un pirmajā posmā, arī otrajā etapā triumfēja Šveices riteņbraucēji – Nino Šurters un Larss Forsters. Viņi distancē pavadīja 3 stundas 37 minūtes un 41 sekundi. Ja iepriekšējā posmā uzvara nāca pārliecinošāk, tad šodien tuvākie sekotāji Ondrejs Cinks un Serhio Mantekon atpalika vien par 29 sekundēm. Trešo vietu ieguva Henrike Avančini un Mauels Fumics, kuri šveiciešiem zaudēja 31 sekundi.

Otro dienu pēc kārtas "CST Sandd Bafang" riteņbraucēji – Mārtiņš Blūmsun Sebastians Karstensens – finišēja cienījamajā 15. vietā. Distancē latvieša un dāņa duets pavadīja 3 stundas 49 minūtes un 45 sekundes. Uzvarētājiem abi zaudēja 12 minūtes un 4 sekundes. Sekmīgi sevi smagajā un tehniski sarežģītajā trasē apliecināja arī Māris Vancevičs un Atis Vidovskis. “Miandum” komandas pārstāvjiem savā grupā 96. pozīcija, bet absolūtajā ieskaitē 172. rezultāts.

Kopvērtējumā līderu godā stabili atrodas Šurters un Fortsters, kuri tuvākos sekotājus Avančini un Fumicu apsteidz par 4 minūtēm un 4 sekundēm. Blūms un Karstensens ir 13. vietā, 27 minūtes un 7 sekundes aiz līderiem. Māris Vancevičs un Atis Vidovskis tikmēr absolūtajā vērtējumā ir 168. (+03:21:12).

"Cape Epic" trešdien turpināsies ar 107 kilometru garo trešo posmu. Distancē iekļauti 2800 augstuma metri.

Izmantotie resursi:
lrf.lv