Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kevendišs krīt un traumējas trešajās sacensībās pēc kārtas

Andris Liepa
Andris Liepa

Kevendišs krīt un traumējas trešajās sacensībās pēc kārtas
Marks Kevendišs pēc kritiena "Tirreno-Adriatico" velobraucienā
Foto: Bettini Photo

Izcilā neveiksmju sērijā nokļuvis pazīstamais britu riteņbraucējs Marks Kevendišs, kurš pagājušajā nedēļas nogalē piedzīvoja kritienu un guva traumas jau trešajās sacensībās pēc kārtas.

Jau 2017.gads Kevendišam izvērtās traumām un slimībām bagāts, sprinterim uzvarot tikai vienās sacensībās, tomēr pašlaik "Dimension Data" komandas braucējs nokļuvis īpašā neveiksmju joslā.

Tā sākās pirms mēneša, kad Abū Dabī tūres ievadā vēl neitrālajā zonā pirms pirmā posma sākuma viņš uztriecās vienai no organizatoru mašīnām, gūstot smadzeņu satricinājumu. Trasē brits atgriezās divas nedēļas vēlāk un arī "Tirreno-Adriatico" velobrauciens viņam noslēdzās jau pirmajā etapā, piedzīvojot kritienu komandu brauciena laikā. Šoreiz viņš guva ribas lūzumu un nobrāzumus.

Savukārt pagājušajā sestdienā Kevendišs atkal atgriezās sacensībās un piedalījās Milānas - Sanremo sacensībās - garākajā viendienas velobraucienā profesionālajā riteņbraukšanā, kurā brits uzvarēja 2009.gadā. Un tas atkal Kevendišam noslēdzās ar kritienu, kad desmit kilometrus pirms finiša viņš uzbrauca ceļu nodalošajai barjerai. Šoreiz Kevendišs guvis jaunu lūzumu ribām tajā pat pusē, kur iepriekšējās kritienā, kā arī viņa ķermenis ticis pie jauniem nobrāzumiem.

Kevendišs ir 2011.gada pasaules čempions grupas braucienā. Viņš karjerā triumfējis 30 "Tour de France" un 15 "Giro d'Italia" etapos. Uzvaru ziņā "Tour de France" viņš atpaliek vien no rekordista Edija Merksa, kurš savulaik bija labākais 34 posmos.

Kevendiša trešais kritiens


Izmantotie resursi:
Mark Cavendish | Riders | Cyclingnews.com