Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Jauno sacensību sezonu šonedēļ iesāks Skujiņš un Pluto

Toms Markss
Toms Markss

Jauno sacensību sezonu šonedēļ iesāks Skujiņš un Pluto
Toms Skujiņš. Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Francijā sāksies kāpumiem bagātais trīs dienu velobrauciens ''Tour du Var'' (UCI 1. kategorija), kurā ''Trek – Segafredo'' komandas sastāvā startēs arī Latvija čempions grupas braucienā Toms Skujiņš. Tikmēr dienu ātrāk Turcijā savu pirmo startu 2020. gadā aizvadīs Mārtiņš Pluto, piedaloties Antālijas tūrē (UCI 1. kategorija).

Toms Skujiņš

''Tour du Var'' velobrauciens Francijā netālu no Nicas šogad norisināsies jau 52. reizi. Šīs sacensības kā atskaites punktu turpmākajiem daudzdienu velobraucieniem izmanto virkne pasaules riteņbraukšanas zvaigžņu. Šogad starta sarakstā atrodami tādi vīri kā – Tibo Pino (''FDJ Groupama''), Romēns Bardē (''AG2R La Mondiale''), Ričijs Porte (''Trek – Segafredo'') un Nairo Kintana (''Arkera'').

Šeit savu pirmo startu šosezon aizvadīs arī Toms Skujiņš. Carnikavietis kopā ar komandas biedriem nesen aizvadījuši treniņnometni Kanāriju salās, veicot treniņus Teidas vulkāna apkārtnē. Šajās sacensībās Toms, visticamāk, palīdzēs par augtu vietu kopvērtējumā cīnīties austrālietim Ričijam Portem. Tomēr, kā allaž, arī pats būs gatavs uzņemties iniciatīvu, lai cīnītos par rezultātu kādā no etapiem.

Piektdien velobrauciens iesāksies ar 186 kilometru garu etapu ar finišu kalnā. Arī abi pārējie posmi, kas gaidāmi sestdien un svētdien būs kāpumiem ļoti bagāti un var droši teikt, ka lielās grupas finiši nevienā no etapiem nenotiks.

Toms Skujiņš ASV vienībā ''Trek – Segafredo'' pavadīs trešo sezonu pēc kārtas. Ar savu sniegumu un cilvēcīgajām īpašībām Toms iepriekšējo divu sezonu laikā kļuvis par nozīmīgu figūru komandas sastāvā, vairākkārt uzņemoties kapteiņa pienākumus.

Lai arī pērn lielāko enerģiju Toms pērn veltīja komandas interesēm, viņš vairākkārt par rezultātu cīnījās arī pats. Tika gūta otrā vieta ''Tour de La Provence'', kā arī trešā vieta Varēzes velobraucienu posmos. Nevar nepieminēt arī augsto devīto vietu ''Strade Bianche'' pasaules tūres klasikā, 15. vietu Eiropas čempionātā, 21. vietu pasaules čempionātā, kā arī vietas TOP30 ''Amstel Gold Race'' un ''Liege – Bastogne – Liege'' Ardēnu klasikās.

Mārtiņš Pluto

Ceturtdien Turcijā savu pirmo startu 2020. gadā aizvadīs Nīderlandes komandu ''A Bloc'' (iepriekš ''Monkey town'') pārstāvošais latvietis Mārtiņš Pluto. Mūsu sportists piedalīsies Antālijas tūrē, kas notiek trešo gadu. Četru dienu garajām sacensībām piešķirta UCI 1. kategorijas. Dalībnieku vidū būs arī pasaules tūres vienība ''Israel Start – Up Nations'', ambiciozā beļģu vienība ''Alpecin – Fenix'' un virkne laba līmeņa pro kontinentālās un kontinentālās komandas.

Cīņā par kopvērtējumu izšķirošais būs trešais etaps ar finišu kalnā. Pārējos posmos var sagaidīt lielās grupas finiša spurtu.

Mārtiņš Pluto, kuram tāpat kā Skujiņam, pirmais treneris ir Jānis Krišlauks, šajā Nīderlandes komandā aizvadīs trešo gadu. Pērn Mārtiņš ieguva 12. vietu ''ZLM Tour'' daudzdienu velobrauciena jauno braucēju vērtējumā un bija 14. ''Midden – Barbant'' viendienu sacensībās.

Izmantotie resursi:
lrf.lv