Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pētersons: "Šobrīd vien varu palīdzēt Mārtiņam vākt olimpiskā ranga punktus"

Ints Megnis
Ints Megnis

Pētersons: "Šobrīd vien varu palīdzēt Mārtiņam vākt olimpiskā ranga punktus"
Arnis Pētersons. Foto: Rūta Kalmuka/f64

Viens no diviem Latvijas profesionālajiem kalnu divriteņu braucējiem Arnis Pētersons sarunā ar Sportacentrs.com atzīst, ka pēc ne pārāk veiksmīgās iepriekšējās sezonas pie vairāk Tokijas olimpisko spēļu atlases punktiem ticis viņa kolēģis Mārtiņš Blūms, tāpēc šobrīd viņš tikai var palīdzēt vākt šos punktus, lai mūsu valsts iegūtu vismaz vienu ceļazīmi.

Pētersons pērn, neskatoties uz dažādām finansiālajām problēmām, Čehijā sensacionāli izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa posmā kalnu divriteņu krosā (XCO), bet pārējās sacensībās samierinājās ar pieticīgiem rezultātiem.

"Kopumā par pagājušo sezonu nebiju ļoti priecīgs. Šāda tikšana desmitniekā bija mans klusais mērķis - to nevienam neteicu, bet tam gatavojos," atceras Pētersons. "Pagājušais gads sākās ar pārmaiņām, tobrīd likās, ka ar ļoti labām pārmaiņām. Pavasarī bija ļoti laba forma, arī šobrīd fiziski jūtos tiešām labi, esmu ticis vaļā no visām mazajām kaitītēm. Pērnās sezonas sākums bija tiešām labs, bet šī labā viļņa iespaidā sanāca tikai viena laba sacīkste. Pārējās gan kritu, gan riepas situ. Var teikt, ka neizdevās ieiet īstajā sacensību ritmā, kas Latvijā nav izdarāms, jo mums gluži vienkārši nav tādas trases."

"Pēc Čehijas nākamais posms bija Itālijā, kur treniņos nokritu. Sākās ķēdes reakcija - nokritu, nevarēju pabraukt, nevarēju patrenēties, nobraucu sacensības, pārtrenējos, saslimu. Ir likumsakarīgi, ka pēc tam netiku pie rezultātiem - neesot formā, nevari sasniegt labu rezultātu," atceras Pētersons, kurš sezonas otrajā pusē tika pie 41. vietas Eiropas čempionātā, kamēr Blūms tajā finišēja sešpadsmitais. "Eiropas čempionātu nobraucu neformā. Atbraucot mājās, tas izvērtās par saslimšanu un gandrīz neaizbraucu uz pasaules čempionātu. Tas gan neko daudz nebūtu mainījis, jo beigu beigās tāpat pasaules čempionātā izstājos."

"Pārliecība par savām spējām ir. Piesaistījām vēl citus zinošus cilvēkus, izanalizējām pagājušo sezonu. Šīs sezonas sagatavošanās plānam ieviestas pavisam nelielas korekcijas, bet kopumā nekas krasi nav mainījies," stāsta riteņbraucējs. "Jābūt uzmanīgākam ar fizisko formu. Šogad būšu Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV), kas palīdzēs. Veselība ir ļoti būtisks faktors - ja neesi vesels, nav iespējams patrenēties."

Punktu vākšana Tokijas olimpiskajām spēlēm sākās nākamajā nedēļā pēc Pētersonam veiksmīgā Čehijas posma. Tajā tiks saskaitīta nāciju ieskaites punktu summa starp valsts trīs labākajiem sportistiem pasaules rangā šī gada 28. maijā (vākti no 2018. gada 28.maija) un 2020. gada 28. maijā (vākti no 2019. gada 28. maija). Kopā vīriem tiks sadalītas 37 ceļazīmes un Latvijai, kurai ir vien divi sportisti, nav reāli tikt pie vairāk nekā vienas ceļazīmes. Šobrīd Latvija olimpiskajā rangā atrodas 29. vietā, bet pa vienai ceļazīmei iegūs valstis, kas rangā ir 8.-21. vietā.

"Maksimums varam cerēt uz vienu vietu, bet arī tas būs atkarīgs, kā mums ies sacensībās. Mārtiņš šobrīd nopelnījis gana daudz punktus, varu tikai viņam palīdzēt tos krāt. Šobrīd vienīgā iespēja, ko redzu [kā tikt pašam] ir speciālais ielūgums, bet tad jānobrauc pietiekami laba olimpiskā sezona, lai pēc pasaules čempionāta un ranga rezultātiem tiktu pie uzaicinājuma," atzīst Pētersons.

Kā zināms, par olimpisko ceļazīmi cīnās arī Arņa māsa Vineta Pētersone, kura ir Latvijas labākā BMX riteņbraucēja. BMX riteņbraukšanā šobrīd Latvija olimpiskajā Nāciju rangā dāmām ir 14. vietā, bet vīriem tikai 18. pozīcijā. Individuāli pasaules rangā 19 gadus vecā Pētersone šobrīd ir 11. vietā. Vismaz vienu ceļazīmi garantēs 11 valstu pārstāvji pēc Nāciju ranga, kur tiek skaitīti trīs labāko rezultātu īpašnieki.

     [+] [-]

, 2019-02-19 17:38, pirms 5 gadiem
Šosezon būs trešais, kurš varētu palīdzēt ar punktiem?

     [+] [-]

, 2019-02-19 21:46, pirms 5 gadiem
Latvijā trūkst riteņbraucēju, ka trešo nevar atrast?

     [+] [-]

, 2019-02-20 10:55, pirms 5 gadiem
Ja paskatās vietējo sacensību rezultātus, tad šiem abiem ir milzīgs pārsvars. Tā kā, ja trešais brauks, tad tikai pieredzei.