Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Skujiņš pirms pasaules čempionāta: "Svarīgi sacensībām ir pieiet ar vieglām kājām"

Skujiņš pirms pasaules čempionāta: "Svarīgi sacensībām ir pieiet ar vieglām kājām"
Toms Skujiņš pērn pasaulē bija piektais U23 grupas braucienā
Foto: lrf.lv

Jau svētdien Spānijas pilsētā Ponferadā startēs pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā piedalīsies arī desmit Latvijas sportisti. Svētdien komandu braucienā no latviešiem "Katushas" vienības sastāvā startēs Gatis Smukulis.

Spānijas pilsētā Ponferadā šobrīd notiek pēdējie sagatavošanās darbi, lai jau šīs nedēļas nogalē šeit varētu sākties pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Nedēļas garumā par pasaules čempiona titulu cīnīsies elites, U23 un junioru grupu sportisti, kā arī sportistes. Kopumā nozīmīgajā sporta forumā startēs 70 valstu sportisti.

Latviju Ponferadā pārstāv kopumā desmit riteņbraucēji. Elites vīru grupā dalībnieku vidū būs Aleksejs Saramotins, Gatis Smukulis un Toms Skujiņš. U23 konkurencē vienīgais latvietis individuālajā un grupas braucienā būs kuldīdznieks Krists Neilands. Junioru puišu konkurencē par saviem labākajiem rezultātiem cīnīsies Artūrs Beļēvičs, Valters Čakšs un Aleksandrs Rubļevskis. Tikmēr pirmo reizi pēdējo gadu starp dalībniecēm būs trīs Latvijas daiļā dzimuma pārstāves. Elites konkurencē startēs Dana Rožlapa un Lija Laizāne. Tikmēr junioru meiteņu konkurencē valsts godu aizstāvēs Eiropas junioru čempionāta 14. vietas ieguvēja grupas braucienā Endija Rutule.

Daļa no Latvijas delegācijas pārstāvjiem, tostarp Gatis Smukulis, jau devušies uz Ponferadu. Tikmēr divi no elites riteņbraucējiem – Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš - šobrīd veic pēdējos sagatavošanās darbus treniņu nometnē Francijas pilsētā Nicā. Pērn Skujiņš izcīnīja augsto piekto vietu U23 grupas braucienā, kamēr Saramotins divas reizes ierindojās labāko 30 skaitā elites konkurencē.

Toms Skujiņš pirms pasaules čempionāta: "Pasaules čempionātā startēšu grupas braucienā. Gaidāmās sacensības būs vienas no garākajām šajā gadā, tādēļ arī gatavošanās ir jāplāno nedaudz lielāka. Šonedēļ galvenais uzsvars tiek likts uz izturības atsvaidzināšanu, tādējādi arī treniņu garums pēdējās dienās divas reizes pārsniedz 200 kilometriem. Izvēlējāmies pēdējo treniņa nometni aizvadīt Nicā, jo šeit laika apstākļi un reljefs ir līdzīgs pasaules čempionāta mājvietā esošajam. Uz vietas Ponferadā vēl tiks aizvadīti pāris treniņi, bet vairs ne ar lielu intensitāti. Svarīgi sacensībām pieiet ar svaiguma sajūtu, lai kājas būtu vieglas."

Pirmajā sacensību dienā tiks aizvadīts komandu brauciens, kurā startēs tikai World Tour vīriešu vienības un vadošās dāmu komandas. "Katushas" vienības rindās viens no pamatspēkiem būs latvietis Gatis Smukulis. Jāpiezīmē, ka komandu braucienos medaļas valstīm netiek izcīnītas.

Latvijas izlases oficiālie partneri pasaules čempionātā šogad ir sporta uztura kompānija "Nutrend”, "Sports Akileine" nodrošinās mūsu sportistus ar Start želeju, Start eļļu, Relax, kā arī Kimas, kas palīdzēs iesildīt kāju muskuļus. Oficiālo partneru vidū ir arī "Veloserviss" un "Auto Biltz". Latvijas riteņbraukšanas faniem būs iespēja sekot līdzi notikumiem Spānijā "Viasat Sport Baltic" translācijās.

Latvijas sportistu starti pasaules čempionātā:

DatumsLaiksGrupaDisciplīnaLatvijas sportisti
21.0915:00Elites vīrikomandu brauciensGatis Smukulis (Katusha) sastāvā
22.0911:00Junioresindividuālais brauciensEndija Rutule
22.0915:00U23 vīriindividuālais brauciensKrists Neilands
23.0915:00Elites dāmasindividuālais brauciensDana Rožlapa Lija Laizāne
24.0914:30Elites vīriindividuālais brauciensGatis Smukulis Aleksejs Saramotins
26.0910:00Junioresgrupas brauciensEndija Rutule
26.0914:00U23 vīrigrupas brauciensKrists Neilands
27.0910:00Juniorigrupas brauciensArtūrs Beļēvičs Valters Čakšs Aleksandrs Rubļevskis
27.0915:00Elites dāmasLija Laizāne Dana Rožlapa
28.0911:00Elites vīrigrupas brauciensAleksejs Saramotins Toms Skujiņš

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


, 2014-09-18 19:06, pirms 10 gadiem
Vīriešu komandu cīņa dosies vairākas komandas kas nav World Pro tūrē,tai skaitā Baltijas tūrē braukušās Marcpool,Rusvelo un Kolss vienība.

Sieviešu komandu braucienā Norvēģijas komandas Hitec sastāvā startēs Norvēģijā dzīvojošā un startējusi Vita Pētersone Heine.Kas šogad ieņēma 2 vietu LČ.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.