Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš ceturtais Minskā ZZK starptautiskajā šosejas debijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Liepiņš ceturtais Minskā ZZK starptautiskajā šosejas debijā
Emīls Liepiņš
Foto: One Pro Cycling

Latvietis Emīls Liepiņš no "One Pro Cycling" komandas sestdien izcīnīja ceturto vietu "Minsk Cup" (UCI kat.1.2) sacensībās, starptautisko debiju šosejas riteņbraukšanā piedzīvojot ZZK komandai.

Minskā sportisti veica 176 kilometru distanci, finišā pirmajiem esot polim Macejam Paterskim ("Wibatech Merx 7R") un baltkrievam Braņislauam Samoilauam ("Minsk Cycling Club"). Šie sportisti bija lielā atrāvienā, peletonam finišējot 45 sekundes vēlāk. Tur sprinta finišā ātrākais bija igaunis Normans Vahtra, kuram sekoja Liepiņš, kurš šajās sacensībās pārstāv Latvijas nacionālo izlasi.

Īpašas pieminēšanas vērts ir, ka sacensībās debitēja ZZK komanda, kuras sastāvā sesto vietu izcīnīja lietuvietis Darijus Džervus. Tiesa, no mūsu valsts riteņbraucējiem šoreiz ZZK rindās bija vien 39 gadus vecais Vitālijs Korņilovs, kā arī Latvijas pilsonību ieguvušais ukrainis Volodimirs Guščins, pārējo sastāvu veidojot baltkrieviem, krieviem un lietuviešiem.

No Latvijas sportistiem peletonā finišēja un astoto vietu izcīnīja Kristers Ansons, kamēr Māris Bogdanovičs ierindojās 33. pozīcijā. Pāris sekunžu pēc peletona finišēja vēl vairāki latvieši, 47. vietu izcīnot Korņilovam, 59. pozīcijā esot Ērikam Tomam Gavaram, kamēr 72. vietu guva Andris Vosekalns. Tāpat finišu sasniedza Kristaps Pelčers, kurš, zaudējot nedaudz vairāk nekā minūti, bija 84. pozīcijā, kamēr Guščins, kurš ir pilnīgs amatieris, palika bez ieskaitīta rezultāta.

Šosezon Latvijas šosejas riteņbraukšanā vairs nav savas starptautiskās komandas, bet pēdējā laikā vairākas sarosījušās, jo nākamnedēļ velobraucienā "Baltic Chain Tour" starptautisko debiju piedzīvos arī "Evelo" komanda, kuras sastāvā brauks tikai latvieši. ZZK un "Evelo" ir Latvijas amatieru komandas, kas tuvāko reģionu valstīs piedāvā iespēju piedalīties arī UCI kategorijas sacensībās.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 19:05, pirms 6 gadiem
Kāpēc ZZK brauc kaut kādi random ārzemnieki? Varēja dot iespēju amatieru braucējiem, kas pārstāv ZZK Latvijas gonkās.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 20:19, pirms 6 gadiem
Rīt pašmājās ar šosejas sacīkstes Olainē.Izņemot abus Leišus pārējie Guščinas un Sorokins Rīgā jau sen dzīvo.Evelo team jau ir startējusi Baltic chain tour pirms 2 gadiem.

     [+] [-]

, 2018-08-19 12:10, pirms 6 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Kāpēc ZZK brauc kaut kādi random ārzemnieki? Varēja dot iespēju amatieru braucējiem, kas pārstāv ZZK Latvijas gonkās.
Nav jau tā ka šoseja mums baigi uzplaukst! Tur ir sauja entuziastu,daļa ļoti labo amatieru nemaz negrib būt sūdīgi pro. Jāgaida RS uc jauno pienesums