Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ar Armanda Bēča uzvaru noslēdzies "Vitamax Liepājas velomaratons"

Ar ‘’Rietumu- Delfin’’ komandas riteņbraucēja Armanda Bēča uzvaru svētdien ir noslēdzies "Vitamax Liepājas velomaratons", kurā piedalījās vairāki simti riteņbraucēju, tostarp vairāki sabiedrībā populāri cilvēki.

"Ikvienam velo cienītājam dalība maratonā ļāva kopā ar domubiedriem izbaudīt gan riteņbraukšanas, gan Latvijas vējainākās pilsētas šarmu. Ar šo pasākumu atjaunojam šosejas velobraukšanas vēsturiskās tradīcijas Liepājā, veicinot riteņbraukšanas kultūras atdzimšanu visā Latvijā, kas savulaik bija kļuvusi par īstu velosipēdu Meku," teica Tupiņš.

Jau vēstīts, ka "Vitamax Liepājas velomaratona" 85 kilometrus garajā "TVPlay.lv" sporta braucienā uzvarējis komandas ‘’Rietumu- Delfin’’ riteņbraucējs Armands Bēcis. Savukārt 43 kilometru garajā "VIVUS.LV" Tautas braucienā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Kaspars Launerts, aiz sevis atstājot Linardu Veidi un Arvi Sprūdi. Sieviešu konkurencē uzvarēja Jana Jansone, aiz sevis atstājot Rūtu Ziemeli un Žannu Škuļovu.

Ar labiem rezultātiem var lepoties Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, kā arī sabiedrībā populārais mūziķis Ainars Virga, kuri startēja Tautas braucienā.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks pauda prieku, ka pasākums bija teicami organizēts un noritēja bez starpgadījumiem.

"Tas pierāda, ka Liepāja ir izcila vieta starptautiskām sporta sacensībām. Plašā un interesantā atpūtas un izklaides programma visas dienas garumā padarīja šo velomaratonu par svētkiem visai ģimenei, " komentēja domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Izklaides programmas ietvaros bērni varēja iemēģināt visdažādākos konstruktorus Baltijā vienīgajā "LEGO pilsētiņā", bet pieaugušajiem bija iespēja izmēģināt spēkus ‘’Garmin’’ velosprinta sacensībās, kuras norisinājās uz speciāli aprīkotiem velostendiem, jeb tā dēvētajās ruļļu cīņās. Izveicīgākie savas prasmes varēja pierādīt ‘’Greizā riteņa’’ aktivitātē, kurai bija sarūpēts 600 eiro balvu fonds no ‘’VIVUS.LV’’.

‘’Vitamax Liepājas velomaratonā’’, ar kuru tika atjaunotas šosejas riteņbraukšanas tradīcijas Liepājā, bija trīs distances „TVplay.lv” Sporta distance (85,2 km), „VIVUS.LV’’ Tautas distance (42,6 km), kā arī „Lego” bērnu distances (500- 1000m).

Liepājas velomaratonu organizē „Baltijas Maratoni” sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju.