Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Metjūzam otrā uzvara trīs posmos, īrs Mārtins iedragā cerības kopvērtējumā

Agris Suveizda

Metjūzam otrā uzvara trīs posmos, īrs Mārtins iedragā cerības kopvērtējumā
Foto: imago/Sirotti/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 16. posmā dominēja "Sunweb" komanda, kuras braucējs Maikls Metjūzs noturēja aiz servis norvēģi Hogenu Boasonu un trešo reizi karjerā uzvarēja kādā no "Tour de France" posmiem. Viņam tā bija otrā uzvara pēdējo trīs posmu laikā, bet komandai – trešā uzvara pēdējo piecu posmu laikā.

Kamēr par posma lielāko veiksminieci kļuva "Sunweb", par lielāko neveiksminieci var dēvēt "Quick-Step" komandu. No rīta tūri pameta bijušais pasaules čempions Filips Žilbērs, vēlāk "Quick-Step" punktu līderis Marsels Kitels zaudēja daudz punktu Metjūzam, bet īru riteņbraucējs Denjels Mārtins nespēja izturēt tempu un finišēja vien 31. vietā.

Iepriekš vēl cerējis uz pakāpšanos kopvērtējumā un cīņu par labāko trijnieku, Mārtins 165 kilometru garajā līdzenuma posmā praktiski sagrāva savas izredzes. Kopvērtējuma vadībā joprojām ir brits Kristofers Frūms, kurš šovakar kopējā grupā finišēja 13. vietā.

Toties Mārtins distances beigās arvien attālinājās no līderu grupiņas un beigās ieņēma tikai 31. pozīciju, uzvarētājam zaudējot 51 sekundi. Līdz ar to kopvērtējumā Mārtins no piektās vietas nolidoja uz septīto. Neskaitot īru, citu izmaiņu sekunžu izteiksmē kopvērtējuma augšgalā nebija.








16. posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Maikls MetjūzsAustrālijaSunweb3:38:15
2.Hogens BoasonsNorvēģijaDimension Data
3.Džons DēgenkolbsVācijaTrek-Segafredo
4.Gregs Van AvermātsBeļģijaBMC Racing
5.Kristofs LaportsFrancijaCofidis Solutions Credits
6.Jenss KekeleireBeļģijaOrica-Scott

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Kristofers FrūmsLielbritānijaSky68:18:36
2.Fabio AruItālijaAstana+0:18
3.Romēns BardēFrancijaAG2R+0:23
4.Rigoberto UransKolumbijaCannondale+0:29
5.Mikels LandaSpānijaSky+1:17
6.Saimons JeitssLielbritānijaOrica-Scott+2:02

Izmantotie resursi:
Tour de France 2017
https://www.theguardian.com/sport/2...