Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pētersons (ZZK) uzvar starptautiskās MTB XCO sacensībās Siguldā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pētersons (ZZK) uzvar starptautiskās MTB XCO sacensībās Siguldā
A.Pētersons. Foto no ZZK komandas arhīva.

Sestdien Fischer Slēpošanas centrā Siguldā norisinājās starptautiskas olimpiskā krosa (XCO) UCI C2 kategorijas sacensības kalnu divriteņiem „Sigulda Cup”, kurās uzvaru svinēja šosezon pasaules kausa posmā 20.vietu ieguvušais ZZK komandas braucējs Arnis Pētersons. Sievietēm otro gadu pēc kārtas nepārspēta palika igauniete Meri Līsa Mottusa. Tikmēr junioriem otro vietu ieguva šī gada Latvijas čempions rīdzinieks Artūrs Krasts no NN sporta kluba.

Latvijā šāda mēroga sacensības notika trešo reizi un bija sportistiem izaicinošas, jo trasē dalībnieki devās pa meža takām, kurās atrodas dažādi šķēršļi, tostarp, tramplīni, virāžas, smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, koki. Olimpiskā krosa (XCO) sacensības ir dinamiskas, jo sportistiem trasē ir nepieciešams gan spēks un izveicība, gan labas koncentrēšanās spējas.

Sacensībās par Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) ranga punktiem cīnījās sportisti Elites grupā (vīriešiem un sievietēm) un Junioru grupā (sievietēm un vīriešiem), savukārt visi pārējie interesenti no 17 gadu vecuma, kuriem nav starptautiskās UCI licences piedalījās „Open” jeb atvērtajā grupā. Kopējais balvu fonds sacensībās bija 1700 EUR. Sacensībās piedalījās sportisti no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Lielbritānijas.

Līdzjutējiem bija lieliska izdevība trasē redzēt vienu no diviem labākajiem Baltijas XCO braucējiem no komandas ZZK Cēsis – Arni Pētersonu, kurš aizvada ļoti veiksmīgu sezonu gan Latvijā, gan arī pasaules mērogā. Pasaules kausā XCO disciplīnā pēc aizvadītajiem diviem posmiem Arnis Pētersons atrodas 30.vietā Elites grupā. Arī šajās sacensībās Arnis Pētersons izrāvās vadībā un pārliecinoši plūca laurus Elites grupā vīriešu konkurencē, aiz sevis otrajā vietā atstājot Ivanu Filatovu no Krievijas, bet trešajā vietā vēl vienu Krievijas sportistu – Aleksandru Lomakinu. Savukārt Elites grupā sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēma Mari Līsa Mottus no Igaunijas, otro atstājot savu tautieti Janku Loivu, savukārt trešo vietu ieņēma Emīlija Benhama no Lielbritānijas.

Junioru grupā vīriešu konkurencē spraigā cīņā pirmajā vietā ierindojās Karls Brents Premets no Igaunijas, otro vietu ieņēma Artūrs Krasts no Latvijas („NN Sporta klubs”), bet trešo godalgoto vietu ieguva Jere Hara no Somijas (sporta klubs „ProMTB”), bet ceturtais finišēja Artis Bisenieks (Sportlife). Savukārt Junioru grupā sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēmuma vienīgā šīs grupas dalībniece – Aleksandra Ušakova no Krievijas.

„Open” grupā pirmo vietu ieguva Aivars Dārznieks no Latvijas (klubs „Lizums”), otrajā vietā ierindojās Mottus Tarmo no Igaunijas (sporta klubs „Haanja Rattaklubi”), bet trešais labākais bija Renārs Šarakovs no Latvijas (klubs „ebike/machine”).

Sacensības organizēja SIA „Siguldas Sporta serviss” (Fischer Slēpošanas centrs) sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas Federāciju un biedrību „A2”. Sacensību norise nebūtu iespējama bez atbalstītājiem Siguldas novada Domes, Isostar, SIA „Livonia” un SIA „Rāmkalni Nordeco”.

Informāciju sagatavot palīdzēja:
Agnija Lauska
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste