Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flaksis izcīna piekto vietu "Tour de Beauce" posmā

Toms Markss
Toms Markss

Flaksis izcīna piekto vietu "Tour de Beauce" posmā
Andžs Flaksis
Foto: rietumudelfin.com

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Kanādā tika daudzdienu velobrauciena "Tour de Beauce" individuālais brauciens, kurā uzvarēja "Axeon Hagens Berman" komandas braucējs Neilsons Povless, bet latvietis Andžs Flaksis finišēja piektajā vietā. 3 b posmā Flaksis ieņēma 94. pozīciju. Daudzdienu velobraucienus Šveicē un Francijā tikmēr turpina arī Gatis Smukulis, Toms Skujiņš, kā arī Krists Neilands.

Jau nākamās nedēļas trešdienā Raunā startēs 2016. gada Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā sportistiem būs lieliska iespēja cīnīties par UCI punktiem un valsts čempiona kreklu. Pāris dienas pirms sacensībām Latvijā vairāki mūsu vadošie šosejas riteņbraucēji aizvada startus savu komandu sastāvos citās valstīs.

Andžs Flaksis "Holowesko – Citadel komandas rindās Kanādā uzsācis "Tour de Beauce" velobraucienu, kurā 2014. gadā kopvērtējumā nepārspēts bija Toms Skujiņš, bet pērn Tomam kopvērtējumā otrā pozīcija. Flaksis pērn lielāko daļu uzmanības veltīja komandas kopējām interesēm, velobraucienu noslēdzot 40. pozīcijā. Šajā gadā "Tour de Beauce" velobraucienā paredzēti kopumā seši posmi, pieci grupas braucieni un viens individuālais brauciens. Dalībnieku vidū bija kontinentālās un klubu komandas, kā arī Kanādas izlase.
Pirms piektdien notiekošajiem 3a un 3b posmiem kopvērtējumā līderis bija Krista Neilanda komandas biedrs no "Axeon Hagens Berman" komandas Gregorijs Daniels, bet no Flakša komandas visaugstāk atradās Robins Karpenters, kuram 8. vieta (+00:00:57) aiz uzvarētāja. Andžs, kurš daudz uzmanības veltīja komandas interesēm, bija 39. (+00:13:12).

3a posmā sportisti sacentās 19 kilometru garajā individuālajā braucienā. Visātrāko laiku sasniedza "Axeon Hagens Berman" ASV riteņbraucējs Neilsons Povless, kura rezultāts bija 24 minūtes un 39 sekundes. Tikai vienu sekundi viņam zaudēja Karpenters, kuram otrā vieta. Tikmēr trešais palika Kanādas izlases un Francijas pasaules tūres komandas "AG2R La Mondiale" braucējs Hugo Houle, kurš Povelsam piekāpās par piecām sekundēm. Jāizceļ, ka sekundes robežās ar Povlesu ietilpa vēl divi riteņbraucēji. Ceturtajā vietā ierindojās Hugo Houle no Kanādas, bet piektā pozīcija ar tādu pašu laiku mūsu Andžam Flaksim.

3b posmā sportisti veica 78 kilometru garu distanci ar vairākiem kāpumiem tajā. Uzvaru svinēja Austrālijas riteņbraucējs Mihaels Raiss. 20 gadus jaunais sportists par divām sekundēm apsteidz sekotāju grupiņu, kurā ietilpa seši braucēji, tostarp igaunis Mikhels Raims un jau vairākkārt pieminētais Robins Karpenters. Finišā gan otrā vieta kopvērtējuma līderim Danielam, bet trešā pozīcija kanādietim Aisakam Leblankam. Flaksis finišēja 94. vietā, 1 minūti un 26 sekundes aiz uzvarētāja. Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Gregorijs, kurš par 18 sekundēm apsteidz Hugo Houli. Trešais, līderim zaudējot 48 sekundes, ir Andža Flakša komandas biedrs Robins Karpenters. Latvietis tikmēr ir 35., 14 minūtes un 29 sekundes aiz Daniela. Velobraucienā vēl jāaizvada divi posmi.

Šveicē turpinās pasaules tūres kalendārā esošais "Tour de Suisse" velobrauciens. Piektdien tika aizvadīts septītais no deviņiem posmiem. Pie solo uzvaras tika pazīstamais ASV riteņbraucējs no "BMC" komandas Tīdžejs Van Garderens, kura laiks 224 kilometru garajā un kalniem bagātajā trasē bija 6 stundas 26 minūtes un 13 sekundes. Jāizceļ, ka sportista vidējais ātrums bija vien 34, 8 kilometri stundā, kas apliecina smago reljefu. Uzvarētājam zaudējot 16 sekundes, otrais palika Gata Smukuļa komandas biedrs no "Astana" vienības Angels Lopezs. Tikmēr trešais bija francūzis Varrens Barguils ("Giant – Alpecin"), kuru no uzvaras arī šķira 16 sekundes.

Abi velobraucienā startējošie Latvijas braucēji – Gatis Smkulis un Toms Skujiņš – finišēja vienā no sekotāju grupām, kas uzvarētājam zaudēja 18 minūtes un 48 sekundes. Gatim 89., bet Tomam 92. vieta. Jāizceļ, ka abi mūsu sportisti visa velobrauciena laikā līdz šim uzmanību veltījuši komandas kopējām interesēm.
Pirms pēdējiem diviem velobrauciena posmiem ir mainījies kopvērtējuma līderis. Vilko Keldermanu līdera godā nomainījis Varrens Barguils, kurš par 21 sekundi apsteidz Smukuļa komandas biedru Lopezu. Trešo vietu saglabā Endrjū Talanskis no Toma Skujiņa pārstāvētās "Cannondale" vienības. No Latvijas sportistiem kopvērtējumā Toms Skujiņš ir 105. bet Gatis Smukulis 125.

Francijā "Tour De Savoie Mont Blanc" velobraucienu (UCI 2.2 kat.) aizvada kuldīdznieks un ASV komandas “Axeon Hagens Beman” riteņbraucējs Krists Neilands. Pirmajos divos posmos Krists darbojies komandas interesēs. Pirmajā etapā kuldīdznieks pats finišēja 68. vietā (+00:08:03), bet otrajā posmā, kas kāpuma ziņā bija ievērojami smagāks par pirmo, Kristam 92. vieta (+00:33:00). Kopvērtējumā mūsu sportists ir 76. pozīcijā, bet komandas biedriem par uzvaru kopvērtējumā pēdējos trijos posmos cīnīsies Tao Harts, kurš ir piektajā vietā, 32 sekundes aiz līdera Harma Vanhokes ("Lotto – Soudal U23").

Izmanrtotie resursi:
lrf.lv