Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

UCI apstiprina MTB riteņbraukšanas sezonas lielāko sacensību datumus

Rolands Eliņš

UCI apstiprina MTB riteņbraukšanas sezonas lielāko sacensību datumus
Oskars Muižnieks. Foto: Romāns Kokšarovs

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) paziņojusi par nozīmīgāko starptautisko MTB riteņbraukšanas sacensību pārcelšanu. Pasaules čempionāts MTB Olimpiskajā krosā un Downhill disciplīnā pārcelts uz Austrijas pilsētu Leogangu un norisināsies laikā no 5. – 11. oktobrim. Tikmēr Turcijas pilsētā Sakarjā gaidāmais pasaules čempionāts MTB maratonā notiks 24. un 25. oktobrī.

Aizvadītās nedēļas nogalē notika UCI pārvaldības komitejas sēde. Tās laikā tika lemts arī par lielāko starptautisko MTB riteņbraukšanas sacensību norisi 2020. gada sezonā pēc to atlikšanas pasaulē esošās pandēmijas dēļ. Iepriekš tika ziņots, ka UCI līmeņa sacensības sāksies no 1. jūlija, kamēr UCI pasaules tūre šosejas riteņbraukšanā startēs 1. augustā ar “Strade Bianche” velobraucienu.

Kļuvis zināms, ka pasaules čempionāts MTB Olimpiskajā krosā, MTB Downhill, kā arī Pump Track disciplīnās apvienoti vienā norises vietā – Austrijas pilsētā Leogangā. Sacensību norise tiek plānota no 5. – 11. oktobrim. Pasaules čempionāts MTB Olimpiskajā krosā sākotnēji tika plānots no 26. – 28. jūnijam Vācijas pilsētā Albštatē.

Publicēti arī jaunie Pasaules kausa norisies datumi MTB Olimpiskā krosa un MTB Downhill disciplīnās. Kalendārā iekļauti pieci MTB Olimpiskā krosa un septiņi MTB Downhill posmi. Sezona sāksies 5. un 6. septembrī Šveices pilsētā Lezerheidē. Čehijas pilsētā Nove Mesto gaidāmi divi Olimpiskā krosa posmi.

Skaidrība ieviesta arī par pasaules čempionāta MTB maratonā norisi. Sacensību vieta joprojām būs Turcijas pilsēta Sakarja. Bet norises laiks pārcelts uz 24. un 25. oktobri. Pērn šajās sacensībās cienījamo 25. vietu izcīnīja “DTG – MySport” komandas Latvijas riteņbraucējs Oskars Muižnieks.

Pasaules kausa MTB Olimpiskā krosa (XCO) un MTB Downhill (DH) sacensību kalendārs 2020. gadā

DatumsVietaValsts
5. – 6. septembris: LeznerheideŠveice (XCODH)
12. – 13. septembrisVl di SoleItālija (XCODH)
19. – 20. septembrisLes GetsFrancija (XCODH)
29. septembris – 4. oktobrisNove MestoČehija (XCO) – 2 posmi.
15. – 18. oktobrisMariborSlovēnija (DH) – 2 posmi
29. oktobris – 1. novembrisLousaPortugāle (DH) – 2 posmi

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/mtb/aktual...