Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"ZZK" jaunie kalnu riteņbraucēji sekmīgi startē prestižākajās junioru sacensībās

"ZZK" jaunie kalnu riteņbraucēji sekmīgi startē prestižākajās junioru sacensībās
"ZZK" braucējs A.Godiņš. Foto: MTB maratoni.

Sestdien Albštatē, kur šajā nedēļas nogalē notiek pirmais Pasaules kausa posms MTB olimpiskajā krosā, atzīstami junioru sērijā startēja trīs "ZZK" junioru grupas braucēji - Arvo Godiņš, Rodžers Petaks un Mareks Balodis.

Jaunajiem braucējiem bija jāveic tehniski sarežģīti un fiziski grūti pieci apļi. Par sacensību uzvarētāju kļuva Čārlijs Aldridžs no Lielbritānijas, kurš par 13 sekundēm apsteidza pasaules ranga līderi no Kanādas Kārteru Vudsu. Goda pjedestālu noslēdza beļģis Lukass Malesevskis.

No latviešiem sacensībās vislabāk veicās Arvo Godiņam, finišējot 69. vietā. No uzvarētāja Godiņš atpalika septiņas minūtes un četras sekundes. Sacensībās startē 2001. un 2002. gadā dzimušie sportisti, turklāt Godiņš ir dzimis 2002. gadā. Savukārt labāko simtniekā izdevās iespraukties arī pārējiem "ZZK" braucējiem. Marekam Balodim 97. vieta, kamēr Latvijas čempions junioriem Rodžers Petaks ieņēma 99. pozīciju, startējot ar 46. numuru.

Kopā sacensībās startēja 134 sportisti, bet desmit no tiem nefinišēja.

Svētdien elites vīriešu grupas sacensībās Albštatē piedalīsies “CST Sandd Bafang” komandas pārstāvis Mārtiņš Blūms.

Junioru sērijas rezultāti:

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Čārlijs AldridžsLielbritānija58:21.4
2.Kārters VudssKanāda0:13.1
3.Lukass MalesevskisBeļģija0:22.2
69.Arvo GodiņšLatvija7:04.4
97.Mareks BalodisLatvija10:13.4
99.Rodžers PetaksLatvija10:43.1