Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas bagātākais cilvēks pārņems titulēto "Sky" riteņbraukšanas komandu

Ints Megnis
Ints Megnis

Lielbritānijas bagātākais cilvēks pārņems titulēto "Sky" riteņbraukšanas komandu
Geraints Tomass un Kristofers Frūms. Foto: AP/Scanpix

Titulēto "Sky" riteņbraukšanas komandu, kas šīs sezonas beigās zaudēs ģenerālsponsoru, pārņems Lielbritānijas bagātākais cilvēks Džims Retklifs, kuram pieder ķimikāliju uzņēmums "Ineos".

Decembrī tika paziņots, ka "Sky" šī gada beigās noslēgs dekādi ilgušo riteņbraukšanas atbalstīšanu, kuras laikā vienība tika pie astoņiem prestižāko velosacensību tituliem. "Sky" komanda tika dibināta 2010. gada janvārī, kopš tā laika izcīnot 327 uzvaras dažādās sacensībās. "Sky" riteņbraucēji sešas no pēdējām septiņām reizēm uzvarējuši "Tour de France" sacensībās, kam pievienoti Kristofera Frūma tituli 2017. gada "Vuelta Espana" un 2018. gada "Giro d'Italia" sacensībās.

Tiek vēstīts, ka Retklifs, kura īpašumu vērtība tiek lēsta 21 miljarda mārciņu apmērā, pārrunas veicis vairākas nedēļas.

"Ineos" ir Lielbritānijā lielākā privātā kompānija. 2018. gadā tās peļņa pirms nodokļu nomaksas bija divi miljardi mārciņu. Savulaik Retklifs investējis 110 miljonus mārciņu britu burātāja Bena Einslija komandā dalībai jahtu sacensībās "Amerikas kauss".

Piecus no "Tour de France" tituliem briti Kristofers Frūms un Geraints Tomass, kuri vienību pārstāv arī pašlaik. Tomēr tāpat vienība tikusi vainota dopinga atbalstīšanā - Frūmam 2017. gadā bija jāskaidrojas, kāpēc pēc uzvaras "Vuelta Espana" viņa organismā bija palielināta astmas medikamenta salbutamola klātbūtne, kamēr citam "Tour de France" uzvarētājam Bredlijam Viginsam bija jāsaskaras ar jautājumiem, kāpēc viņam dota terapeitiskā izņēmuma atļauja vairāk nekā atļauts lietot medikamentus. Toreiz tika secināts, ka Viginss un "Sky" komanda pārkāpusi ētikas robežas un lietojusi sniegumu uzlabojošās vielas, aizbildinoties ar medicīniskām vajadzībām - riteņbraucējs trīsreiz saņēma atļauju terapeitiskā izņēmuma ietvaros lietot triamcinolonu.

Savukārt pirmais skandāls bija vēl 2011. gadā, kad 14 mēnešus tika izmeklēta lieta, ka vienības tā brīža ārsts Ričards Frīmens saņēma aizdomīgu zāļu paciņu, kas bija domāta Viginsam. Visās trijās lietās "Sky", Frūms un Viginss nolieguši jebkādas aizliegtas darbības.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/cycling/4...

  -1 [+] [-]

, 2019-03-18 20:28, pirms 5 gadiem
Lielbritānijas bagatakie cilvēki ir Krievi, nevis kāds tur Redklifs!

     [+] [-]

, 2019-03-19 00:08, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Lielbritānijas bagatakie cilvēki ir Krievi, nevis kāds tur Redklifs!
Kad sapņo aizver acis