Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms izcīna 15. vietu "Cape Epic" pirmajā posmā; atzīstami cīnās arī "Miandum" vīri

Toms Markss
Toms Markss

Blūms izcīna 15. vietu "Cape Epic" pirmajā posmā; atzīstami cīnās arī "Miandum" vīri
Mārtiņš Blūms
Foto: Publicitātes

Pirmdien Dienvidāfrikas Republikā aizvadīts prestižo MTB daudzdienu pāru sacensību ''Cape Epic'' pirmais posms. 111 kilometru garajā un kāpumiem bagātajā distancē uzvaru svinēja šveicieši – Nino Šurters un Larss Forsters, kamēr Mārtiņš Blūms ar pārinieku Sebastianu Karstensenu guva cienījamo 15. vietu. “Miandum” komandu pārstāvošie latvieši – Māris Vancevičs un Atis Vidovskis tikmēr posmu noslēdza 171. pozīcijā.

''Cape Epic'' leģendārā MTB pāru sacīkste tā pa īstam sākās pirmdien, kad riteņbraucēji veica 111 kilometru garo distanci. Tās laikā tika pievarēti 2700 augstuma metri. Starts tika dots agri no rīta trasē vienkopus devās 621 pāris, tostarp arī latviešu komanda ''Miandum'' ar Ati Vidovski un Māri Vančeviču sastāvā, kā arī Mārtiņš Blūms, kurš sacensībās startē ar komandas biedru no “CST Sandd Bafang” vienības Sebastianu Karstensenu. Prologā latvieša un dāņa duets sasniedza devīto rezultātu.

Pirmajā posmā tikmēr triumfēja pasaules labākais MTB XCO krosa braucējs Nino Šurters, kura pārinieks bija cits Šveices izlases kalnu riteņbraucējs Larss Forsters. Abi 111 kilometru garo trasi veica pēc 4 stundām 24 minūtēm un 6 sekundēm. Otro vietu ieguva Henrike Avančini un Manuels Fumics, uzvarētājiem zaudējot 2 minūtes un 51 sekundi. Trešā pozīcija Albanam Lakatam un Karlam Platam (+00:04:09).

Mārtiņš Blūms un Sebeastians Karstensens finišēja 15. vietā. Uzvarētājiem ''CST Sandd Bafang'' vīri piekāpās par 12 minūtēm un 57 sekundēm. ''Miandum'' komandu pārstāvošie Māris Vancevičs un Atis Vidovskis pirmo posmu absolūtajā ieskaitē noslēdza 171. vietā (+01:37:15). Jāņem vērā, ka savā grupā abiem latviešiem 95. pozīcija.
''Cape Epic'' turpināsies otrdien ar 90 kilometru garo otro posmu. Tā laikā dalībniekiem būs jāpievar 2250 augstuma metri.

Izmantotie resursi:
lrf.lv