Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Salaspils uzņems unikālas velokrosa sacīkstes Daugavas krastā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Salaspils uzņems unikālas velokrosa sacīkstes Daugavas krastā
Foto: Kaspars Suškevičs

Telenet UCI pasaules kauss velokrosā (cyclo-cross) šajā nedēļas nogalē norisināsies Beļģijas trasē Koksijdē, kas pazīstama ar savām kāpu smiltīm un kāpumiem. Tikmēr pašmāju Koksijdes versiju - smilšainas velokrosa sacīkstes unikālā trasē - sestdien riteņbraukšanas draugi varēs izbaudīt tepat Salaspils pludmalē. Starts pirmajiem braucieniem pulksten 12:00, bet pieteikšanās atvērta līdz 11:00.

Evelostore.lv kauss pēc septiņiem šosejas posmiem Biķerniekos pārcēlies uz aizraujošo velokrosa trasi. Šī riteņbraukšanas disciplīna, kas ir ļoti populāra Beļģijā, Nīderlandē un Francijā, pēdējos gados pamazām izplešas visā pasaulē, un Latvija nav izņēmums. Savu roku velokrosa popularizēšanā pieliek arī Evelostore.lv kauss, un septembra otrajā pusē tika organizētas pirmās sacīkstes.

Pateicoties Nacionālā botāniskā dārza atsaucībai, inaugurācijas posms norisinājās šajā Salaspils zaļajā lepnumā, kur dalībniekiem tika sagatavots tehnisks aplis ar koka šķēršļiem, asiem pagriezieniem un dubļainiem posmiem. Garākajā no distancēm 11 apļu cīņā uzvaru guva Kristofers Rungulis no "RRS Alfa", aiz muguras atstājot šā gada Latvijas amatieru ranga līderi Kalvi Eisaku (Doltcini Latvia), kamēr kā trešais uz pjedestāla kāpa Edgars Kalniņš (KS Sporta Klubs). Visi rezultāti pieejami ŠEIT.

Šo sestdien, 21. oktobrī kausa izcīņa pārcelsies pāri A6 autoceļam un iekārtosies Salaspils pludmalē ar skatu uz Daugavu un Rīgas HES. Kausa sezonas noslēgumā sacīkšu apmeklētāji līdzās acīm tīkamajai ainavai varēs vērot braucienus aizraujošā un Latvijā unikālā trasē, kur, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, būs piedāvātas vairākas citas velokrosam raksturīgas iezīmes - īsi un asi kāpumi, kāpu smiltis un trepes. Izaicinājums ikvienam riteņbraucējam!

- Auto novietošana uz Zviedru ielas
- Pieteikšanās dalībai atvērta sacīkšu norises vietā līdz pulksten 11:00
- Pirmais starts plkst. 12:00 (zēni un meitenes)
- Pulksten 12:40 startēs A juniori, Elite un Master vīrieši, Open grupa
- Atļauts piedalīties ar MTB (26/27.5/29) un CX velosipēdiem (obligāti Elites un Master grupām)
- Dalības maksa: 4 vai 8 eiro
- Sacensību nolikums: ŠEIT