Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands uz brīdi atrāvienā, "Ineos" gūst emocionālu "Tour de France" dubultuzvaru

Neilands uz brīdi atrāvienā, "Ineos" gūst emocionālu "Tour de France" dubultuzvaru
Ričards Karapass un Mihals Kvjatkovskis. Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" 18. posmā dubultuzvaru izcīnīja komandas biedri Mihals Kvjatkovskis un Ričards Karapass, kuri devās dienas atrāvienā un finišu sasniedza divatā. Atrāvienā bija ticis arī Krists Neilands, tomēr kuldīdznieks ilgi tur neuzkavējās. Toms Skujiņš un Neilands posma finišu sasniedza attiecīgi 91. un 103. vietā.

Šodien bija gaidāma vēl viena smaga diena. Jau tā nogurušajiem braucējiem bija jāveic pieci kategorizēti kāpumi, no tiem divi pirmās un viens augstākās kategorijas. Tomēr, tā kā nebija kalna finiša, bet gan distances noslēdzošajā daļā bija nobrauciens, tad augstas izredzes uzvarēt bija atrāvienam.

Praktiski šī bija pēdējā iespēja lielākajai daļai uzvarēt, tāpēc atrāvienā centās iekļūt ļoti kupls skaits braucēju. Kā viens no pirmajiem pēc tehniskā starta uzbruka Krists Neilands. Kuldīdznieka grupu dažus kilometrus vēlāk noķēra, bet pēc tam nostabilizējās 30 braucēju liels atrāviens, kurā bija arī Neilands.

Tad sekoja jau pirmais kāpums, kurā augsto tempu latviešu braucējs neizturēja. Vēlāk no atrāviena aizbēga pieci braucēji - Marks Hirši, Nikolā Edē, Peljo Bilbao un komandas biedri Ričards Karapass un Mihals Kvjatkovskis. Tā kā šodien teorētiskas iespējas pārņemt vadību Kalnu karaļa vērtējumā bija gan Karapasam, gan Hiršam, tad abi braucēji cīnījās par ieskaites punktiem. Pirmos trīs starpfinišus uzvarēja Hirši, kamēr Karapass bija otrais, bet tad notika liels pavērsiens - šveicietis piedzīvoja kritienu un vairs nespēja pietuvoties līderu grupiņai.

Pirms smagākā dienas kāpuma atrāvienā bija atlikuši divi "Ineos Grenadiers" (Kvjatkovskis un Karapass) un viens "Bahrain-Mclaren" (Bilbao) braucējs. Tādējādi Kvjatkovskis un Karapass bija ieinteresēti atbrīvoties no Bilbao, kurš šajā gadījumā bija "piekabe". Kāpuma stāvākajā daļā tas arī izdevās, kas nozīmēja, ka "Ineos Grenadiers" šodienas posmā devās pretī dubultuzvarai, jo peletonā "Jumbo-Visma" turēja diezgan vieglu tempu, dodot atrāvienam pietiekami lielu handikapu.

Tikmēr peletonā no pārējiem kopvērtējuma favorītiem stāvajā kāpumā aizbēga Mikels Landa, tomēr spāņu braucēju pirms virsotnes noķēra. No "Top 10" braucējiem visvairāk laika kāpumā zaudēja Alehandro Valverde, Rigoberto Urans un Adams Jeitss. Pēc tam sekoja grants ceļš, kur riepu sadūra Toma Skujiņa komandas līderis Ričijs Ports. Kamēr austrāļu braucējs brauca ar tukšu riepu un gaidīja komandas mašīnu, viņš bija zaudējis vairāk nekā 30 sekundes. Tomēr vēlāk, izmantojot savas individuālā brauciena īpašības un sadarbojoties ar "Jumbo-Visma" vīriem Voutu van Ārtu un Tomu Dumolēnu, viņš pietuvojās kopvērtējuma līderu grupai.

Tajā pašā laikā finišam tuvojās komandas biedri Kvjatkovskis un Karapass, kurš bija kļuvis par Kalnu karali. Finišā komanda nolēma uzvaru piešķirt Kvjatkovskim, kurš līdz šim nebija uzvarējis grandtūres etapu. Polis pēdējos gados ļoti smagi strādājis komandas biedru labā, bieži vien upurējot savas personiskās ambīcijas, tāpēc šāds žests bija pilnīgi loģisks. Abi kopā ar Karapasu viņi šķērsoja finiša līniju.

Pēc tam tuvojās grupa ar kopvērtējuma favorītiem, un cīņā par trešo vietu pārliecinoši labākais bija Vouts van Ārts, kurš turpina demonstrēt apbrīnojamu sniegumu gan sprinta etapos, gan tik smagos un kalniem bagātās dienās kā šodien. Lielākie zaudētāji no kopvērtējuma "Top 10" bija Adams Jeitss un Rigoberto Urans, kuri no tiešajiem konkurentiem atpalika divas minūtes un 40 sekundes, tādējādi pasliktinot savas pozīcijas kopvērtējumā.

Pēc šī posma Karapass pārņēma vadību Kalnu karaļa vērtējumā, tomēr vinš vēl nav pilnībā nodrošinājis uzvaru ieskaitē, jo 20. posmā individuālajā braucienā savā īpašumā būs iespēja iegūt desmit punktus. Tātad ekvadorieti (74 punkti) teorētiski var apsteigt gan Tadejs Pogačars (72), gan Primožs Rogličs (67). Savukārt 19. un 21 posmā būs iespēja iegūt pa vienam Kalnu karaļa punktam.

Latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišu sasniedza 91. un 103. vietā. Rītdien gaidāms pauguriem bagāts posms, kur par uzvaru varētu pacīnīties gan atrāviens, gan fiziski spēcīgākie sprinteri kā Peters Sagans vai Vouts van Ārts, ja "Jumbo-Visma" viņam dos brīvību.

Tour de France 18. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Mihals KvjatkovskisPolijaIneos Grenadiers4:47:33
2.Ričards KarapassEkvadoraIneos Grenadiers
3.Vouts van ĀrtsBeļģijaJumbo-Visma+1:51
4.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+1:53
5.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates
6.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+1:54
7.Enriks MassSpānijaMovistar
8.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren
9.Damiano KarūzoItālijaBahrain-McLaren
10.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma
91.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+28:51
103.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+31:25

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma79:45:30
2.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+0:57
3.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:27
4.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+3:06
5.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+3:28
6.Enriks MassSpānijaMovistar+4:19
7.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+5:55
8.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+6:05
9.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma+7:24
10.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+12:12
80.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+3:44:05
87.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+4:04:33

     [+] [-]

, 2020-09-17 19:41, pirms 4 gadiem
Žēl, varēja izvērsties ļoti laba cīņa par kalna karaļa titulu. Epizodē, kad uzrādīja ātrumu 82km/h, nodomāju - ja te krīt, tad ir pilnīgs čau. Pagāja dažas sekundes un tv ekrānā kadri, kā Hirši no grāvja savu zirgu velk ārā. Apbrīnojami, ka jau pēc minūtes atkal spidometrs ap 80 kruķījās.
Līdz kritienam šveicietis Karapasu čekpointos apspēlēja vienos vārtos. Izskatījās sveigāks. Savukārt Karapasam polis blakus. Būtu bijusi ļoti interesanta cīņa, ja ne kritiens.
Vispār brīnos, ka Emirāti tik viegli atdeva kalnu karaļa titulu.

     [+] [-]

, 2020-09-17 20:32, pirms 4 gadiem
ko vinji atdeva ? ) Pogacars un Roglics Karapasu tak vienos vartos izpogas individualaja. vai tik par to vinji tur nepljapaja gonkas laika..

     [+] [-]

, 2020-09-17 20:42, pirms 4 gadiem
gadas rakstīja: ko vinji atdeva ? ) Pogacars un Roglics Karapasu tak vienos vartos izpogas individualaja. vai tik par to vinji tur nepljapaja gonkas laika..
Individuālajā braucienā Kalnu karaļa punkti tiks piešķirti, ņemot vērā tikai veikto laiku finiša kalnā. Karapasam kopvērtējums nav svarīgs, tāpēc viņš līdz kalnam var braukt salīdzinoši mierīgi, un tad kāpumā atdot visus spēkus. Tikmēr Rogličs un Pogačars tā nevarēs darīt, jo viņiem kopvērtējums ir svarīgs, tātad viss individuālais brauciens jāveic uz maksimumu. Protams, kāds no slovēņiem tik un tā var uzvarēt Kalnu karaļa ieskaitē, bet Karapasam ir lielas priekšrocības.