Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Jaudīgais Neilands Arktikas tūres kopvērtējumā pakāpjas uz trešo vietu

Jaudīgais Neilands Arktikas tūres kopvērtējumā pakāpjas uz trešo vietu
Krists Neilands Foto: Israel Cycling Academy

Arktikas tūres trešajā un, visticamāk, izšķirošajā posmā, kur finišs atradās stāvā kalnā, "Israel Cycling Academy" komandu pārstāvošais Krists Neilands izcīnīja piekto vietu, bet kopvērtējumā pakāpās uz trešo pozīciju.

Krists Neilands Norvēģijā Arktikas tūres pirmajā posmā izcīnīja piekto vietu, bet otrā etapa starpfinišā ieguva vērtīgas sekundes, kas vakardien palīdzēja pakāpties kopvērtējumā uz septīto vietu. Arī šodien "Israel Cycling Academy" komandas braucējs turpināja priecēt savus fanus.

176,5 kilometrus garā posma beigās Arktikas tūres dalībniekus gaidīja nopietns pārbaudījums, kas pamatīgi ietekmēja braucēju secību kopvērtējumā. Distance noslēdzošajā daļā sportistus gaidīja 3,3 kilometrus garš kāpums ar vidējo stāvumu 10,4%. Neilgi pirms izšķirošā pārbaudījuma peletonu sadalīja masveida kritiens.

Virsotnē kā pirmais nonāca mājinieks Kristians Eikings Ods, kuram pietika spēka, lai aizbēgtu no otrajā vietā esošā francūža Vorena Bargila un trešajā - kazaha Alekseja Lutsenko. Neilands finišu sasniedza piektajā vietā, finišējot ar tādu pašu laikā kā Lilianam Kalmežānam, kurš ieņēma ceturto vietu. Savukārt "Wallonie-Bruxelles" komandu pārstāvošais Emīls Liepiņš finišu sasniedza 79. vietā, sešas minūtes un sešas sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā Krists pakāpās uz trešo pozīcju un šobrīd ieņem pirmo vietu jauno braucēju vērtējumā. Pēc šodienas par līderi kļuva 2017. gada "Tour de France" kalnu karaļa vērtējuma un divu posmu uzvarētājs Bargils, kurš šogad lielajā tūrē kopvērtējumā ieņēma desmito vietu.

Rītdien braucējiem būs jāveic pēdējais Arktikas tūres posms, kur ir iekļauti seši kategorizēti kāpumi, bet pēdējais paugurs atrodas piecus kilometrus pirms finiša.

Arktikas tūres trešā posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Kristians Eikings OdsNorvēģijaWanty-Gobert4:07:32
2.Vorens BargilsFrancijaArkea Samsic+0:05
3.Aleksejs LutsenkoKazahstānaAstana+0:13
4.Lilians KalmežānsFrancijaTotal Direct Energie+0:17
5.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+0:17
6.Igo HolsKanādaAstana+0:23
79.Emīls LiepiņšLatvijaWallonie-Bruxelles+6:06

Arktikas tūres kopvērtējums pēc trešā posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Vorens BargilsFrancijaArkea Samsic11:23:56
2.Aleksejs LutsenkoKazahstānaAstana+0:03
3.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+0:15
4.Lilians KalmežānsFrancijaTotal Direct Energie+0:18
5.Igo HolsKanādaAstana+0:30
79.Emīls LiepiņšLatvijaWallonie-Bruxelles+22:51