Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins pirms "Vuelta a Espana" izcīna uzvaru individuālajā braucienā

Rolands Eliņš

Saramotins pirms "Vuelta a Espana" izcīna uzvaru individuālajā braucienā
Aleksejs Saramotins
Foto: Katrien Quartier/Facebook

Svētdien Spānijā noslēdzies "Vuelta a Burgos" (UCI 2.HC) šosejas riteņbraukšanas daudzdienu velobrauciens, kura pēdējā posmā uzvaru izcīnīja Aleksejs Saramotins.

Apliecinot gatavību startam "Vuelta a Espana", nedēļu pirms prestižās Spānijas tūres savu pirmo uzvaru šosezon UCI kategorizētajās sacensībās guvis Aleksejs Saramotins. "IAM Cycling Team" pieredzējušais braucējs turpat Spānijā palika nepārspēts "Vuelta a Burgos" daudzdienu noslēdzošās dienas etapā, kā ietvaros sportisti Aranda de Duero pilsētiņas ielās un apkaimē veica 12.5km braucienu ar atsevišķu startu.

Aleksejs kā viens no pirmajiem uzsāka līdzeno individuālā brauciena distanci, finišā uzrādot ļoti atzīstamu rezultātu (14:48) un nopietni piesakot sevi pretendentu lokam uz iekļūšanu labāko sešiniekā. Pēc latviešu riteņbraucēja startēja vēl 88 dalībnieki, ieskaitot karavānu noslēdzošos Danielu Moreno ("Katusha") un velobrauciena pērnā gada uzvarētāju Nairo Kvintanu ("Movistar"), kuri abi kopvērtējumā ar vienādu laiku dalīja pirmo pozīciju.

Viens pēc otra tika uzrādīti vājāki rezultāti, un neviens nespēja pārspēt Saramotina iespēto. Sacensību noslēgumā distancē vairs bija palikuši tikai Kvintana un Moreno. "Giro d'Italia" čempions tikai par nieka vienu sekundi kapitulēja Aleksejam, un arī Moreno spēkos nebija gāzt latvieti no līderpozīcijām - Saramotinam pirmā uzvara šosezon! Pietam, pagājuši jau seši gadi, kopš kāds no Latvijas riteņbraucējiem (Raivis Belohvoščiks) spējis triumfēt augsta līmeņa braucienā ar atsevišķu startu.

Pirmo vietu kopvērtējumā pēdējā dienā izrāva Kvintana, triumfējot "Vuelta a Burgos" otro gadu pēc kārtas. Aleksejs tikmēr ieņēma 89. vietu, taču svarīgāk, ka izdevās iesildīt kājas gaidāmajām trīs nedēļu sacensībām, jo Burgosas tūrē bija jāpārvar vairāki augstāko kategoriju kāpumi un pauguri.

VUELTA A BURGOS 2014, PIEKTAIS POSMS (12.5km ITT)

V.Sportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Aleksejs Saramotins (Latvija)"IAM Cycling"14:48
2.Nairo Kvintana (Kolumbija)"Movistar Team"+0:01
3.Imanols Erviti (Spānija)"Movistar Team"+0:02
4.Čads Haga (ASV)"Giant-Shimano"+0:03
5.Daniels Moreno (Spānija)"Team Katusha"+0:04
6.Rubens Plaza (Spānija)"Movistar Team"+0:05

Izmantotie resursi:
Saramotins pirms "Vuelta a Espana" izcīna spožu...
Vuelta a Burgos 2014: Day 5 Results |...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-17 19:05, pirms 10 gadiem
Laba gonka Motjam.Kintana un Moreno tā plūcās par uzvaru tūrē.Vuelta Aleksejam uzdevums tikt pāri kalniem un Individuālo un komandas gonku nobraukt.Gatim ar šodien labs posms,žēl ka atrāviens izira pa vīlītēm 15km pirms finiša,finišēja kopā ar favorītiem 35 dalibnieki nefinišēja šodien,laikam laika limitā neiekļavās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja