Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš zaudē kalnu karaļa krekliņu, igaunim trešā vieta "Tour de France" posmā

Rolands Eliņš

Skujiņš zaudē kalnu karaļa krekliņu, igaunim trešā vieta "Tour de France" posmā
Toms Skujiņš
Foto: AFP/Scanpix

Prestižā velobrauciena „Tour de France” desmitajā posmā, kas bija pirmais kalnu posms, uzvaru izcīnīja francūzis Žulians Alafilips, kurš arī pārņēma kalnu karaļa ieskaites līdera krekliņu no latvieša Toma Skujiņa.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Francijas velotūrē Toms Skujiņš kalnu karaļa krekliņu ieguva 11. jūlijā, kad izcīnīja četrus šīs ieskaites punktus, bet nākamajā posmā pievienoja vēl divus punktus. Ņemot vērā, ka iepriekšējie posmi bija bez lieliem kāpumiem un tajos tika sadalīti tikai daži šīs ieskaites punkti, Skujiņš kalnu karaļa krekliņā varēja doties trasē arī šodien, pirmajā patiešām nopietnajā kalnu posmā.

Skujiņš jau vakar intervijā portālam Sportacentrs.com atzina, ka kalnu posmos viņam būs citi uzdevumi un viņš centīsies maksimāli palīdzēt komandas biedriem. Šodienas 158 kilometrus garajā posmā Skujiņš nevienā kontrolpunktā pie kalnu karaļa ieskaites punktiem netika un šajā kategorijā atslīdēja uz astoto vietu, kamēr 41 punktu nopelnīja francūzis Žulians Alafilips.

Alafilips gan ieguva kalnu karaļa krekliņu, gan uzvarēja šodienas posmā. Tuvāko sekotāju viņš apsteidza par vairāk nekā pusotru minūti. Jāizceļ, ka „Tour de France” sacensībās šodien par sevi lika runāt cits baltietis – igaunis Reins Tāramē izcīnīja trešo vietu, paceļoties uz 44. vietu kopvērtējumā, tiesa, viņš joprojām ir otrajā vietā igauņu konkurencē, jo 30. vietu kopvērtējumā šobrīd ieņem viņa tautietis Tanels Kangerts.

Tieši aiz Tāramē finišēja kopvērtējuma līderis Gregs van Avermēts, kurš līdz ar to vēl vairāk nostiprināja savu pārsvaru, kas nu jau pārsniedzis divas minūtes. Uz trešo vietu tikmēr pakāpies pazīstamais spānis Alehandro Valverde, bet kopvērtējuma labāko sešiniekā ielauzies brits Kristofers Frūms, kurš no van Avermēta atpaliek par trim minūtēm un 21 sekundi.

Skujiņš šodien no uzvarētāja atpalika vairāk nekā 20 minūtes un ieņēma 81. vietu. No viņa pārstāvētās komandas labāko 30 sportistu vidū šodien iekļuva tikai Bauke Mollema, kurš finišēja tieši 30. pozīcijā.

”Tour de France” desmitais posms

V.SportistsKomandaValstsLaiks
1.Ž. AlafilipsFrancijaQuick- Step Floors4:25:27
2.J. IzagirreSpānijaBahrain Merida+1:34
3.R. TāramēIgaunijaDirect Energie+1:40
4.G. Var AvermētsBeļģijaBMC Racing Team+1:44
5.S. PauvelssBeļģijaTeam Dimensions+1:44
6.L. KalmežansFrancijaDirect Energie+2:24
81.T. SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+21:28

Kopvērtējums

V.SportistsKomandaValstsLaiks
1.G. Var AvermētsBeļģijaBMC Racing Team40:34:28
2.Dž. TomassLielbritānijaTeam Sky+2:22
3.A. ValverdeSpānijaMovistar+3:10
4.J. FuglsangsDānijaAstana Pro Team+3:12
5.B. JungelssNīderlandeQuick- Step Floors+3:20
6.K. FrūmsLielbritānijaSky Team+3:21
92.T. SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+48:55

Kalnu karaļa kopvērtējums

V.SportistsKomandaValstsPunkti
1.Ž. AlafilipsFrancijaQuick- Step Floors41
2.R. TāramēIgaunijaDirect Energie28
3.S. PauvelssBeļģijaTeam Dimensions24
8.T. SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo6

Izmantotie resursi:
https://racecenter.letour.fr/#/clas...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 20:11, pirms 6 gadiem
Jāsaka kā ir vājs sniegums visai Trek komandai,ieskaitot Molema.Komandas vadībai jādomā ko darīt tālāk.vienkārši aizbraukt līdz Parizei jeb dot iespējas Bernāram,Skujiņam,De Kortam,Goglam iet atrāvienā.Molema uz top 10 nepretendēs

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 20:35, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Jāsaka kā ir vājs sniegums visai Trek komandai,ieskaitot Molema.Komandas vadībai jādomā ko darīt tālāk.vienkārši aizbraukt līdz Parizei jeb dot iespējas Bernāram,Skujiņam,De Kortam,Goglam iet atrāvienā.Molema uz top 10 nepretendēs
Jau pirms TDF bija skaidrs ka Molema kā GC ir nulle ,bet viņi cerēja . Līdzīgs stāsts ar BMC un Tīdžeju ar Iļnuru un Katusha

     [+] [-]

, 2018-07-18 15:59, pirms 6 gadiem
Igaunis - kalnu vicekaralis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja