Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Īrs Benets triumfē "Giro d'Italia" 12.posmā, Neilands ārpus labāko simta

Rolands Eliņš

Īrs Benets triumfē "Giro d'Italia" 12.posmā, Neilands ārpus labāko simta
Sems Benets
Foto: LAPRESSE/Scanpix

LETA. Prestižā "Giro d'Italia" daudzdienu velobrauciena 12.posmā ceturtdien uzvarēja īru šosejas riteņbraucējs Sems Benets no "BORA - hansgrohe" komandas, kamēr latvietis Krists Neilands no kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" ierindojās 116.pozīcijā.

"Giro d'Italia" 12.posmā sportistiem bija jāveic 214 kilometru distance bez kāpumiem, lielajai grupai finišējot pēc četrām stundām, 49 minūtēm un 34 sekundēm.

Benets, kurš uzvarēja arī septītajā posmā, sprinta finišā aiz sevis atstāja nīderlandieti Daniju van Popelu no "LottoNL-Jumbo" komandas, kā arī itāli Nikolo Bonifacio no "Bahrain Merida Pro Cycling Team".

"Šis bija ļoti grūts finišs. Divi puiši bija man priekšā, un es nezinu, cik daudz viņiem bija palikusi enerģija. Uzbrukumu konkurentiem sāku savlaicīgi, lai nebūtu riska izlaist panākumu no rokām," pēc finiša sacīja Benets.

Savukārt grupa, kurā finišēja Neilands, palika astoņu minūšu un 50 sekunžu attālumā no līdera.

Iepriekšējā posmā Neilands uzrādīja labāko rezultātu starp savas komandas dalībniekiem, bet šoreiz bija ceturtais labākais savas komandas pārstāvis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Neilands trešdien finišēja 30.vietā "Giro d'Italia" 11.posmā, kurā uzvarēja kopvērtējuma līderis, brits Saimons Jeitss no "Mitchelton Scott" vienības.

Iegūtā 30.vieta Neilandam individuāli ir labākais rezultāts šajā velobraucienā.

Kopvērtējuma līderis pēc šī posma joprojām ir Jeitss, bet otrajā vietā ierindojas Dumulēns, kurš prestižajā Itālijas velobraucienā uzvarēja pērn. Viņš Jeitsam zaudē 47 sekundes, kamēr vēl 17 sekundes atpaliek francūzis Tibo Pino no "Groupama - FDJ" vienības.

Tikmēr Neilands, atpalikdams vienu stundu, 38 minūtes un 45 sekundes, ir 100.vietā.

Jauno braucēju vērtējumā latvietis ir 21.vietā, bet "Israel Cycling Academy" atrodama 20.vietā starp 22 komandām.

Pirmie trīs velobrauciena posmi notika Izraēlā, bet tagad sacensības pārcēlušās uz Itāliju, tūrei noslēdzoties 27.maijā.

Arī iepriekš "Giro d'Italia", kas norisinās jau 101.reizi, ir startējis ārpus Itālijas, taču ne reizi ārpus Eiropas kontinenta.

"Israel Cycling academy" kā Izraēlas vadošā komanda ieguvusi "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu dalībai šī gada velobraucienā, kur var spēkoties ar UCI Pasaules tūres vienībām. Pašlaik 23 gadus vecajam Neilandam šī ir debija prestižajās daudzdienu tūrēs.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-05-17 21:03, pirms 6 gadiem
Israel cycling academy komplektācija komandas pirmajai(iespējams pēdējajai)Grand Tūrei ir izgāzusies.Sbaraglia sprinteris ir vnk.gliemezis.Norvēģu tūrē abos posmos Sondre Engers ir uz pjedestāla.Igaunis Taims tika pie uzvaras Spānija.