Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš turpina braukt sekmīgi un "Tirreno - Adriatico" kopvērtējumā pakāpjas uz 16. vietu

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš turpina braukt sekmīgi un "Tirreno - Adriatico" kopvērtējumā pakāpjas uz 16. vietu
Toms Skujiņš.
Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Itālijā notiekošā ''Tirreno – Adriatico'' velobrauciena piektajā etapā 17. vietā finišēja Toms Skujiņš, bet Latvijas čempions Krists Neilands tikmēr ierindojās 87. pozīcijā. Kopvērtējumā Skujiņš pakāpies jau uz 16. pozīciju.

Itālijā notiekošais UCI pasaules tūres daudzdienu velobrauciens svētdien turpinājās ar 180 kilometru garo un kāpumiem ļoti bagāto piekto posmu. Nopietnākie pārbaudījumi riteņbraucējus sagaidīja trases otrajā daļā. Tika veikti četri apļi ar diviem ļoti izteiktiem kāpumiem katrā no tiem.

Dienas atrāvienā spēja iesaistīties desmit riteņbraucēji. Viņu vidū arī Toma Skujiņa pārstāvētās ''Trek – Segafredo'' riteņbraucējs Mads Pedersens un arī ''Israel Cycling academy'' jaunieguvums Toms Van Asbruks. Lielā grupa ļāva bēgļiem iegūt vairāk nekā 10 minūšu vadību. Bija skaidrs, ka īstā cīņa par uzvaru posmā un pozīcijām kopvērtējumā notiks pēdējos apļos.

Nepilnus 30 kilometrus pirms finiša, kad grupa jau bija pietiekami sadalījusies, pēdējos dienas atrāvienā palikušos braucējus devās ķert 16 braucēju liela sekotāju grupa ar kopvērtējuma līderi Jeitsu, Tibo Pino (''FDJ''), Alekseju Lutsenko, Vinčenzo Nibali, Tomu Dumulēnu un Primožu Rogliču sastāvā.

Nedaudz vēlāk no Jeitsa grupas atrāvās lielisku sezonas pirmo pusi aizvadošais dānis Jakubs Fūglsans (''Astana''), kurš vispirms panāca vadībā esošo Skujiņa komandas biedru Pedersenu un Dāvidu Gaburo. Fūglsangs spēja atrauties arī no abiem dienas atrāviena braucējiem un vienatnē devās pretim triumfam. Neskatoties uz Jeitsa un Rogliča centiem, tas dānim arī izdevās.

Viņš vienatnē šķērsoja finiša līniju, izcīnot ''Astana'' komandai otro uzvaru divās dienās. Trasē Fūglsangs pavadīja 4 stundas 39 minūtes un 32 sekundes. Otro vietu ieguva Jeitss, kurš arī spēja saglabāt vadību kopvērtējumā. No uzvarētāja brits šajā etapā atpalika par 40 sekundēm. Trijnieku tikmēr noslēdza Rogličs (+00:00:56).

Toms Skujiņš arī šajā posmā turpināja demonstrēt sekmīgu un ļoti stabilu sniegumu. Carnikavietis finišēja respektablajā 17. vietā, uzvarētājam zaudējot 3 minūtes un 17 sekundes. No "Trek – Segafredo" vīriem augstāk bija tikai Pedersens, kurš lieliski cīnījās ne tikai dienas atrāvienā, bet arī pēc tam, kad tika panākts. Dānim finišā septītā vieta. Otrs mūsu riteņbraucējs šajā velobraucienā Krists Neilands veica nozīmīgu lomu komandas labā. Finišu kuldīdznieks sasniedza sekotāju grupā, tiekot ierindots 87. vietā (+00:17:41). Posmu noslēdza 145 sportisti.

Kopvērtējumā Toms Skujiņš jau pacēlies uz 16. vietu. No līdera Jeitsa latvietis atpaliek par 4 minūtēm un 46 sekundēm. Krists Neilands tikmēr ir 85. pozīcijā.

Velobrauciena priekšpēdējā etapā, kas notiks pirmdien, gaidāma 195 kilometru gara distance. Ņemot vērā, ka pēdējā distances daļā nopietni kāpumi nav gaidāmi, var prognozēt lielās grupas finiša spurtu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2019-03-18 06:50, pirms 5 gadiem
Nu beidzot,pēc 5.posma,kāds attapās,ka ir sākusies riteņbraukšanas sezona.
Bija aizdomas,ka vakar Tomam klāsies grūti,bet šis vēl pakāpjas kopvērtējumā.