Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš ceturtais augstas kategorijas velosacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Liepiņš ceturtais augstas kategorijas velosacensībās
Emīls Liepiņš "Ronde van Drenthe" finišā. Foto: Corvos

Latvijas vadošais riteņbraukšanas sprinteris Emīls Liepiņš ("Wallonie-Bruxelles") svētdien izcīnīja ceturto vietu Nīderlandē notikušajā "Ronde van Drenthe" velobraucienā, kam piešķirta augstā HC kategorija.

Aizvadītajās sacensībās tika veikta 217,6 kilometrus gara distance, kurā no latviešiem startēja ne tikai Liepiņš, bet tik augstā līmenī debitēja Mārtiņš Pluto no "Monkey Town - à Bloc" vienības.

Liepiņš lielu daļu velobrauciena bija desmit cilvēku atrāvienā, bet nepilnus 20 kilometrus pirms beigām no šīs grupas aizbēga divi sportisti. Kaut vēlāk Liepiņš centās viņus panākt un pietuvojās līdz pat piecām sekundēm, tas neizdevās.

Līdz ar to finišu kā pirmie sasniedza Nīderlandes sportisti Pims Ligtarts ("Direct Energie") un Roberts de Grēfs ("Alecto"), beigās uzvarētājam par 38 sekundēm apsteidzot itāli Nikolu Badžioli ("Nippo - Vini Fantini - Faizane"), bet Liepiņš finišēja vēl pēc sekundes. Latvietis centās turēt līdzi itālim, tomēr konkurents pirms tam bija taupījis spēkus un nestrādāja atrāvienā, līdz ar to nācās samierināties ar ceturto vietu.

Mūsu sportists ieguva arī 100 UCI pasaules ranga punktus, kas Latvijai ir ļoti nozīmīgi cīņā par pēc iespējas vairāk kvotām Tokijas Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās.

Baltijai šīs sacensības izvērtās veiksmīgas, jo sestais distanci noslēdza Liepiņa komandas biedrs Aksels Nemmela no Igaunijas. Savukārt Pluto finišu garajās sacensībās nesasniedza. No startējušajiem 150 riteņbraucējiem finišēja vien 75.

2017. gadā Liepiņš 13 reizes finišēja labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, bet pērn viņš izcīnīja piecas uzvaras, no kurām prestižākais bija triumfs Beļģijas kausa posmā – “Market Heiste Pijl” sacensībās (UCI 1.1 kategorija). Pirms šīs sezonas viņš pievienojās Beļģijas profesionālajai kontinentālajai komandai "Wallonie-Bruxelles", turklāt pavisam neilgi pēc parakstīšanas latvietis saņēmis piedāvājumu no "Quick-Step Floors" komandas, kas 2018. gadā bija pārliecinoši labākā Pasaules tūrē, svinot 73 uzvaras.

Par HC kategoriju augstāk velobraucienos ir vēl vienīgi Pasaules tūres sacensības.

     [+] [-]

, 2019-03-17 19:24, pirms 5 gadiem
Laikam godīgi jāatzīst,Emīla,Aksela komanda zaudēja taktiski beigu daļu.Jāgaida Emīla komentārs par sacīksti.Mārtinš nefinišēja,kā lielāka daļa sportistu zaudeja kontaktu ar peletonu un palūdza nokāpt no velo sacīkšu komisāri.

     [+] [-]

, 2019-03-18 07:41, pirms 5 gadiem
Nez vai tomēr nebij kļūda atteikt Quick-Step.

     [+] [-]

, 2019-03-18 09:10, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Nez vai tomēr nebij kļūda atteikt Quick-Step.
Quick Steps piedāvāja tad kad līgums jau bija parakstits ar Valoņiem.Laikam sajauci ar Kristu kurš atteica WT komandai un šobrīd pat savā komandā pilda palīga pienākumus.