Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms ar komandas biedru leģendāro "Cape Epic'' iesāk ar devīto vietu prologā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms ar komandas biedru leģendāro "Cape Epic'' iesāk ar devīto vietu prologā
Mārtiņš Blūms (no labās)
Foto: Publicitātes

Svētdien Dienvidāfrikas Republikā startēja astoņu dienu garās ''Cape Epic'' daudzdienu MTB sacensības. 20 kilometru garajā prologā devīto labāko laiku sasniedza latvietis Mārtiņš Blūms pārī ar Dānijas čempionu Sebastianu Karstensenu. Tikmēr ''Miandum'' komandu pārstāvošie Māris Vancevičs un Atis Vidovskis absolūtajā vērtējumā 688 pāru konkurencē sasniedza 244. pozīciju.

''Cape Epic'' daudzdienu MTB sacensības dēļ spēcīgā dalībnieku sastāva un smagās distances pelnīti dēvē par prestižāko MTB pāru velobraucienu pasaulē. Vērienīgajā notikumā startē kopumā 688 pāri. Trešo gadu pēc kārtas pārstāvēta arī Latvija. Mūsu valsti pārstāv Mārtiņš Blūms, kurš startē vienā pārī ar Dānijas čempionu Sebastianu Karstensenu, kā arī ''Miandum'' komandu pārstāvošie – Atis Vidovskis un Māris Vancevičs.

Pirmajā sacensību dienā notika 20 kilometru garais prologs. Ātrāko laiku tajā sasniedza pasaules labākais MTB XCO krosa braucējs Nino Šurters un viņa tautietis Larss Fortsters. Šveiciešu trasi veica 43 minūtēs un 41 sekundi. Otro vietu ieņēma brazīlieša Henrikes Avančini un vācieša Manuela Fumica tandēms, kuri uzvarētājiem zaudēja 41,1 sekundi. Labāko trijnieku tikmēr noslēdza čehs Ondrejs Cinks un spānietis Serhio Mantečons (+00:00:52).

Mārtiņš Blūms un Sebastians Karstensens (''CST Sandd Bafang'') prologā sasniedza devīto labāko rezultātu. Latviešu un dāņa duets trasi veica pēc 45 minūtēm un 46 sekundēm. Uzvarētājiem viņi zaudēja 2 minūtes un 5 sekundes. Tikmēr ''Miandum'' komandu pārstāvošie Māris Vancevičs un Atis Vidovskis debiju vērienīgajā velo notikumā sāka ar 244. vietu absolūtajā vērtējumā un 137. pozīciju savā vecuma grupā (+00:20:23 aiz uzvarētāja).

''Cape Epic'' pirmajā posmā, kas norisināsies pirmdien, dalībniekus sagaidīs 111 kilometru gara distance ar 2700 metriem augstuma metriem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv