Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Fogelis par Štrombergu, Palameiku, Sevastovu un LOV

Fogelis par Štrombergu, Palameiku, Sevastovu un LOV
LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ceturtdien tika paziņots 2017. gada Latvijas Olimpiskās vienības vasaras sastāvs, tādēļ Sportacentrs.com sazinājās ar LOV valdes priekšsēdētāju Einaru Fogeli, lai tiktu skaidrībā par atsevišķu sportistu esamību vai neesamību šajā sastāvā un kritēriju jauno ievirzi.

Ņemot vērā Riodežaneiro olimpisko spēļu rezultātus, LOV dalībnieku sapulcē tika izlemts koriģēt atlases kritērijus, nosakot, ka olimpiskajā gadā prioritārs ir sasniegtais rezultāts olimpiskajās spēlēs, kam seko izcīnīta 1. - 3. vieta pasaules vai 1. vieta Eiropas čempionātos. LOV A un B sastāvi tika veidoti ar skatu uz olimpiskās komandas kodola veidošanu 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, par pamatu ņemot sportistu sasniegtos rezultātus 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, uzrādītos rezultātus aizvadītajā četrgadē, kā arī atlēta vecumu.

Māris Štrombergs A sastāvā ir iekļauts līdz 2017. gada pasaules čempionātam. Ar izcīnīto trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā viņš atbilst kritērijiem, tādēļ LOV sapulces dalībnieki pieņēma lēmumu dot iespēju divkārtējam BMX olimpiskajam čempionam. Tas bija arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas lēmums. Turklāt pasaules čempionāts notiks trasē (Rokhilā), kurā Mārim iepriekš ir labi veicies,” stāsta Fogelis.

Runājot par šķēpmetējas Madaras Palameikas neiekļūšanu A sastāvā, Fogelis atgādina, ka „Dimanta līgas” sacensības neatbilst kritērijiem. „Ja paraugāmies uz sportistes rezultātiem lielajos mačos, tad labākie ir ceturtā vieta 2014. gada Eiropas čempionātā un astotā Londonas olimpiādē. Tādēļ nedomāju, ka viņa būtu jāliek vienā plauktā ar Lauru Ikaunieci-Admidiņu. Latvijas Vieglatlētikas savienībai par Palameiku vispār nebija viedokļa. LVS bija izvirzījuši 35 kandidātus, taču LOV nepilda sporta skolas funkcijas. Jā, ir jābrauc uz pasaules čempionātu, taču arī citu sporta veidu federācijām ir jāsūta savi sportisti uz pasaules čempionātu.”

Pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa gadījumā svarīgi būs saprast, kāds ir viņu uzdevums nākamajam gadam. „Ņemot vērā, ka 2017. gada Eiropas čempionāts risināsies Latvijā, tas varētu būt sezonas galvenais turnīrs. Iespējams, ka viņu statuss tiks mainīts un viņi pārcelsies uz A sastāvu. Taču galvenais ir finansējums, nevis vieta A vai B sastāvā.”

Fogelis norāda, ka pēc Riodežaneiro olimpiādes secinājums ir tāds, ka LOV nevar iet komercmaču pavadā. „Izņemot Štrombergu, akcents tiek likts uz sagatavošanos 2020. gada olimpiskajām spēlēm. Tādēļ no visiem pārējiem lūgsim iesniegt plānu līdz Tokijas olimpiādei. Nevēlamies, lai atkārtotos scenārijs, kad pasaules ranga līderi olimpiskajās spēlēs nostartē sliktāk par savām spējām. Bez Rebekas Kohas un Alekseja Rumjanceva pārējiem sportistiem diez vai izdevās izpildīt pilno programmu. Taču sabiedrību vairāk par komercmačiem interesē tieši olimpiāde, pasaules un Eiropas čempionāti.”

Reakcija no sportistu un treneru puses esot dažāda. Bijušas produktīvas sarunas ar Ivo Lakuču, Gintu Palameiku un Kimmo Kinnunenu, kurš strādā ar Zigismundu Sirmo un Līnu Mūzi. Vienlaikus no kāda sportista gadījies dzirdēt viedokli, ka 500 eiro dēļ nav vērts smērēt papīru, lai treneris rakstītu plānu.

„Esmu pilnvarots personiski runāt ar Ernestu Gulbi un Anastasiju Sevastovu. Anastasija ir devusi piekrišanu sarunām, ar viņu kontaktēsimies. Ja vien sportistam ir vēlme spēlēt Tokijas olimpiādē, tad esam gatavi iesaistīties. Tenisā tas gan vairāk attiecas uz medicīnas pakalpojumiem,” skaidro Fogelis. „Katram sportistam ir jāsaprot, ka nekas nav akmenī cirsts. Šobrīd sadalījums ir tāds, bet tas nenozīmē, ka tas nemainīsies līdz pat Tokijas olimpiskajām spēlēm.”

LOV A sastāvs (7 sportisti)

cīņa – Anastasija Grigorjeva
smaiļošana – Aleksejs Rumjancevs
svarcelšana – Artūrs Plēsnieks, Rebeka Koha
vieglatlētika – Laura Ikauniece-Admidiņa, Zigismunds Sirmais
riteņbraukšana-bmx – Māris Štrombergs

LOV B sastāvs (30 sportisti)

airēšana – Elza Gulbe
cīņa – Ņikita Masjuks
džudo – Jevgeņijs Borodavko
karatē – Kalvis Kalniņš
modernā pieccīņa – Ruslans Nakoņečnijs
pludmales v/b - Jānis Šmēdiņš, Aleksandrs Samoilovs, Laura Tīna Graudiņa, Anastasija Kravčenoka, Mihails Samoilovs, Kristaps Šmits
riteņbraukšana-bmx – Edžus Treimanis, Sandra Aleksejeva, Rihards Veide, Kristens Krīgers, Kristaps Vekša
kanoe - Dagnis Iļjins
smaiļošana – Deniss Volkovs, Kaspars Tīklenieks, Roberts Akmens*
svarcelšana – Ritvars Suharevs
šaušana – Gvido Cvetkovs, Lauris Strautmanis*
teniss – Jeļena Ostapenko
vieglatlētika – Madara Palameika, Jeļena Čelnova-Prokopčuka, Pauls Pujāts, Mareks Ārents, Sinta Sprudzāne*, Līna Mūze*

C sastāvs (28 sportisti)

cīņa – Jekaterina Jermoļonoka, Alberts Jurčenko*
džudo – Artjoms Galaktionovs
kanoe – Roberts Lagzdiņš, Matīss Ozols, Dāvis Iļjins
modernā pieccīņa – Pāvels Švecovs*
paukošana – Renārs Blūmentāls, Lūkass Teteris, Vitālijs Kuceba
pludmales v/b – Paula Ņečiporuka, Atvars Ozoliņš, Mārtiņš Pļaviņš*, Haralds Regža*
riteņbraukšana-bmx – Vineta Pētersone, Helvijs Babris*
riteņbraukšana-mtb – Arnis Pētersons, Mārtiņš Blūms*
svarcelšana – Armands Mežinskis
šaušana – Agate Rašmane, Emīls Vasermanis*
vieglatlētika – Gunta Latiševa-Čudare, Kristaps Jaunpujens, Matīss Velps, Iļja Petrušenko, Patriks Gailums*, Anete Kociņa*, Rolands Štrobinders*.

*- sportists iekļauts LOV sastāvā ar atsevišķu lēmumu uz individuāliem nosacījumiem.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību – treniņu darba tāmju, treniņu plānu iesniegšanas un trīspusējās vienošanās par treniņu darba organizēšanu un sasniedzamiem rezultātiem atskaites sacensībās starp LOV, sportistu un attiecīgo sporta veidu federāciju.


, 2016-12-16 13:55, pirms 7 gadiem
Latvijas Vieglatlētikas savienībai par vieglatlētiku viedokļa vispār nav!! Baigi daudz to super vieglatlētu mums ir ka ,kaut kādu Palameiku nevar atcerēties.
, 2016-12-16 15:07, pirms 7 gadiem
nu,ja Madaras limena vieglatletu mums uz katra stura..super,ka tiesam vienai no musu sporta zvaigznem..funkcionari parada savu attieksmi,"malacis Einar.."
, 2016-12-16 16:13, pirms 7 gadiem
Es uzskatu, ka par Palameiku ir pareizs lēmums...ja LOV atbalsta, tad galvenie starti ir OS, PČ un EČ..
Uzskatu, ka Madara 2016.gadā bija top1 šķēpmetēja, kurai vajadzēja uzvarēt Rio ar jaunu LV rekordu...to viņa izdarīja drusk vēlāk komercmačos, pierādot, ka bija gatava arī Rio...tikai bezatbildība no viņas un pelnījusi ne tikai B grupu, bet arī pērienu! ...cik cilvēki Latvijā cēlās četros naktī, lai redzētu Madaras triumfu! ...un piedzīvoja vilšanos...tie komercmači un kauss tikai palielināja rūgtumu...
Madarai ir visas iespējas sevi reabilitēt PČ Londonā nākošajā gadā! To ar gaidām un prasām!
, 2016-12-16 17:20, pirms 7 gadiem
Vieglatlētikas savienībai viedoklis jautājumā par LOV sastāvu ir (pieteikumā iekļauts 31 vieglatlēts) un tas tika iesniegts LOV vadībai. Bet no LOV vadības nav NEKĀDAS komunikācijas par sportistu izvēli un apstiprināšanu mēneša garumā. Ja vēl "ziemas LOV sastāvu" izskatīja LOK izpildkomitejā, tad "vasaras LOV sastāvu" apstiprināja kaut kur pa kaktiem...
Vieglatlētikas savienība šādam LOV sastāvam nepiekrīt un attiecīgi arī rīkosies.
Fogelis LOV sastāvu apstiprināja VIENPERSONISKI !!!
Gan kā LOK apvienotās sporta veidu komisijas vadītājs, konsultējoties ar LSFP (kur viņš ir prezidents) un kā LOV vienīgais valdes loceklis !!!
Tā kā LOV dalībnieku sapulcē LOK ir vairāk kā 50% balsu, tad IZM (naudas dēvēja) "stāv pei ratiem" un noskatās...

Būtu vismaz LOK un LOV beidzot atzinuši savu vainu RIO salīdzinoši (kā viņiem pašiem liekas) vājajos rezultātos!!! Naudas dalītāji nepareizi sadalīja, tāpēc nav rezultātu. IZM vajadzētu "izvērtēt situāciju" un "pieņemt lēmumus", bet tur jau nav kam...
, 2016-12-16 17:35, pirms 7 gadiem
Protams, Palameiku un Ikaunieci-Ādmīdiņu vienā plauktā likt nevar. Ja pirmā jau patreiz ir viena no pasaules līderēm, tad otra - pamazām tuvojas šim līmenim, bet pagaidām vēl ir patālu no tā. Palameika var uzvarēt jebkuras visaugstākā līmeņa sacensības (protams, ne jau vienmēr), bet Ikauniece-Ādmīdiņa to pagaidām nevar (cerams drīz varēs).
, 2016-12-16 19:26, pirms 7 gadiem
Nesaprotu, kāda vainu LOKam būtu jāatzīst: Madarai 45 tūkstšu vietā vajadzēja 100000...???...tām divām maratonistēm varēja miljardu dot - viņas tāpat labākā gadījumā varbūt minūtes 2 skrietu ātrāk, ne vairāk!!!
Pašam LVS vajadzēja risināt jautājumus par manēžas būvniecību Rīgā. Tur ir tā lielākā nelaime. Gadiem nodarbijas ar muldēšanu nevis darīšanu. Arī Daugavas stadionu ceļam pa kultūras naudu, lai Olimpiskajā sagatavošanās ciklā tur labāk dejotāji lēkātu...
, 2016-12-16 20:47, pirms 7 gadiem
Bravo!!!!
Mūsu balsis pēc Rio sadzirdētas.
2 kārtējam OČ protams var piemiegt aci, bet prieks par taisnīgu attieksmi pret SŠ un Palameiku.

Paldies, sporta draugiem, kas kūra guni, paldies E. Severam, kas norādīja, ka par acīm neko nedos un re vecie funkcionāri ir izpildījuši tautas un sporta ekspertu pasūtījumu.
, 2016-12-16 22:05, pirms 7 gadiem
LOK un LOV beidzot vajadzētu atvērt acis attiecībā uz vieglatlētiku. Redz sanāk tā, visos sporta veidos ir gan Eiropas gan Pasaules čempionāti, bet lieta tāda,ka citos sporta veidos ir Pasaules kausi, kuri uzskatāmi par komercsacensībām. Mans viedoklis ir tāds, ka Dimanta līga vieglatlētikā ir pielīdzināma Pasaules kausa posmiem pludmales volejbolā, džudo, BMX utt. Jo redz sanāk tā, ka pēc LOV un LOk kritērijiem vieglatlētiem ir divas iespējas tikt sastāvā, savukārt iepriekšminētajiem sporta veidiem aptuveni 15-20 iespējas. Dimanta līgā startē tikai labākie, kas tiek uzaicināti pēc Pasaules ranga vadoties. Nerunāsim jau par ziemas sporta veidiem, kurus aktīvi kūrē E. Fogelis. Ņemam Pasaules kausus ārā un tad, lai šie sporta veidi parāda( pierāda), ka ir spējīgi iekļauties kritērijos, pēc kuriem vadās LOV un LOK.
, 2016-12-16 22:28, pirms 7 gadiem
gordons brauns rakstīja: LOK un LOV beidzot vajadzētu atvērt acis attiecībā uz vieglatlētiku. Redz sanāk tā, visos sporta veidos ir gan Eiropas gan Pasaules čempionāti, bet lieta tāda,ka citos sporta veidos ir Pasaules kausi, kuri uzskatāmi par komercsacensībām. Mans viedoklis ir tāds, ka Dimanta līga vieglatlētikā ir pielīdzināma Pasaules kausa posmiem pludmales volejbolā, džudo, BMX utt. Jo redz sanāk tā, ka pēc LOV un LOk kritērijiem vieglatlētiem ir divas iespējas tikt sastāvā, savukārt iepriekšminētajiem sporta veidiem aptuveni 15-20 iespējas. Dimanta līgā startē tikai labākie, kas tiek uzaicināti pēc Pasaules ranga vadoties. Nerunāsim jau par ziemas sporta veidiem, kurus aktīvi kūrē E. Fogelis. Ņemam Pasaules kausus ārā un tad, lai šie sporta veidi parāda( pierāda), ka ir spējīgi iekļauties kritērijos, pēc kuriem vadās LOV un LOK.
Pilnīgi taisnība, bet neviens biznesā neieguldītu TURPMĀK tādā projektā kā Palameika, kas zaudē visos lielos dīlos. Kāda jēga tautai investēt to naudu par mazo klientu līgumiem.
Kas nesaprata, audziet!!!
, 2016-12-16 22:50, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Pilnīgi taisnība, bet neviens biznesā neieguldītu TURPMĀK tādā projektā kā Palameika, kas zaudē visos lielos dīlos. Kāda jēga tautai investēt to naudu par mazo klientu līgumiem.
Kas nesaprata, audziet!!!
Pārpratums jau saknē, neiet runa konkrēti par Palameiku, kur savā ziņā piekrītu Tev. Uzmanība tiek vērsta par sistēmu kopumā.
, 2016-12-16 22:51, pirms 7 gadiem
gordons brauns rakstīja: LOK un LOV beidzot vajadzētu atvērt acis attiecībā uz vieglatlētiku. Redz sanāk tā, visos sporta veidos ir gan Eiropas gan Pasaules čempionāti, bet lieta tāda,ka citos . Dimanta līgā startē tikai labākie, kas tiek uzaicināti pēc Pasaules ranga vadoties.
bīča,BMX,ziemas sportos tomēr VISI LABĀKIE STARTĒ katrā posmā,bet DL sanāk,ka vienā posmā ir čehiete,ķīniete bet atkal nav fricenes un otrādi.....VISAS LABĀKĀS SAPULCĒJAS TIKAI PČ,EČ

Mūze un igauniete gan nebija PAT top 20,bet tika pie iespējas startēt....
, 2016-12-17 10:52, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: bīča,BMX,ziemas sportos tomēr VISI LABĀKIE STARTĒ katrā posmā,bet DL sanāk,ka vienā posmā ir čehiete,ķīniete bet atkal nav fricenes un otrādi.....VISAS LABĀKĀS SAPULCĒJAS TIKAI PČ,EČ
Nesenā pagātnē jau rakstīju, ka P.Alameika ar I.Kaunieci ir shēmotājas.Cenšas savas spalvas spodrināt ar mazākiem sviedriem.Un par finansējumuP.Alameikai nav ko uztraukties, tētuks nosponsorēs un norakstīs uz jauno talantu atbalstu
, 2016-12-17 17:18, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: bīča,BMX,ziemas sportos tomēr VISI LABĀKIE STARTĒ katrā posmā,bet DL sanāk,ka vienā posmā ir čehiete,ķīniete bet atkal nav fricenes un otrādi.....VISAS LABĀKĀS SAPULCĒJAS TIKAI PČ,EČ

Mūze un igauniete gan nebija PAT top 20,bet tika pie iespējas startēt....
Cik nopietni ir vērtējams sporta veids, kurā pēc 4 gadu treniņa jau esi TOP5 pasaulē?
, 2016-12-18 13:32, pirms 7 gadiem
gordons brauns rakstīja: LOK un LOV beidzot vajadzētu atvērt acis attiecībā uz vieglatlētiku. Redz sanāk tā, visos sporta veidos ir gan Eiropas gan Pasaules čempionāti, bet lieta tāda,ka citos sporta veidos ir Pasaules kausi, kuri uzskatāmi par komercsacensībām. Mans viedoklis ir tāds, ka Dimanta līga vieglatlētikā ir pielīdzināma Pasaules kausa posmiem pludmales volejbolā, džudo, BMX utt. Jo redz sanāk tā, ka pēc LOV un LOk kritērijiem vieglatlētiem ir divas iespējas tikt sastāvā, savukārt iepriekšminētajiem sporta veidiem aptuveni 15-20 iespējas. Dimanta līgā startē tikai labākie, kas tiek uzaicināti pēc Pasaules ranga vadoties. Nerunāsim jau par ziemas sporta veidiem, kurus aktīvi kūrē E. Fogelis. Ņemam Pasaules kausus ārā un tad, lai šie sporta veidi parāda( pierāda), ka ir spējīgi iekļauties kritērijos, pēc kuriem vadās LOV un LOK.
Dimanta līgai vasarā ir 12 vai 14 sacīkstes. Cik reizes sezonā tāds Melbārdis iestumj savu tačku vai tas bērnu ritenīšu dīdītājs?Neticu, ka kaut puse no šiem jauniešiem izvilks līdz Tokijai.Vismaz vieglatlētikā tādi atlēti kā Prokopčuka, Ārents, Ikauniece, Palameika, Štrobinders.... diezin vai. Lai ticētu Fogelim, sarakstā būtu jābūt 18/19 gadīgiem jauniešiem nevis 30 un vecākiem. Tādēļ neticu Fogelim. Blēdis. Kaut vai apgalvojums par sporta skolu un LOV līdzību. Sporta skolu pabeidz 17/18 gadu vecumā. Tas pat nav īsti junioru vecums. Par pieaugušo sportu tai vecumā var runāt tikai vingrotāji un daiļslidotāji. Tādēļ no Fogeļa smird pat internetā lasot.
, 2016-12-18 13:47, pirms 7 gadiem
Onslovs rakstīja: Cik nopietni ir vērtējams sporta veids, kurā pēc 4 gadu treniņa jau esi TOP5 pasaulē?
Tik pat smieklīgi runāt par Ikaunieces sasniegumiem. Vismaz pirmais desmitnieks pasaulē tur vispār vairs nepiedalās. Lai tiktu uz Olimpiādi nav pat normatīva. Septiņcīņas sacīkstes skatīties nav nekādas intereses. Meičas lodi grūž zem 10 metriem un šķēpu met tuvāk par 30 metriem. Tās ir vadošās daudzcīņnieces pasaulē? Ikainiece no stabilas 15-17 vietas ar vienu šķēpa mešanu nonāk starp medaļu pretendentēm. Kas tas tāds par sportu olimpiskajās spēlēs? Turpat blakus zēns 400 metrus pieveic 43.02 sekundēs. Tad nahren man tāda septiņcīņa?
, 2016-12-22 21:54, pirms 7 gadiem
Sitas Fogels tads pats ka Savickis padomju produkts bez izdomas un sava labuma domatajs!!! Lai vinam muziga dziviba un milestiba😁😁😁
Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.