Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē riteņbraucēji pulcēsies Dobelē

Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē riteņbraucēji pulcēsies Dobelē
Foto: riteņbraukšanas sporta klubs "Tandēms"

Šonedēļ, 22. oktobrī, Dobelē norisināsies “Dobeles dzirnavnieka kausa riteņbraukšanā” izcīņas 3. posms, tostarp notiks bērnu, zēnu, meiteņu un jauniešu velosacensības, kas solās pulcēt kuplu dalībnieku skaitu, jo dalība šajos braucienos ir bez maksas. Šoreiz dalībniekiem būs jāpieveic Dobeles estrādes apkārtnē esošā Ķestermeža takas, kur būs izveidots 2,3 km garš velokrosa aplis.

Svētdien notikumi trasē būs īpaši aizraujoši, jo vienlaikus šīs ir arī sezonas noslēdzošās Latvijas klanu riteņbraukšanas (MTB) amatieru ranga sacensības. Šobrīd rangā, komandu vērtējumā uzvaru ir nodrošinājusi “Patria – Bottecchia” komanda, savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji izšķirsies Dobelē. Ar nelielu pārsvaru otrajā vietā esošai “Ebike Machine” komandai būs sīva ciņa ar “Volkswagen – Veloprofs.lv” vienību, kuriem svētdien ir iespēja ierindoties otrajā vietā Latvijas MTB amatieru ranga kopvērtējumā.

Savukārt “Dobeles dzirnavnieka kausa” kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem posmiem pārliecinošs līderis ir 2004. gada Eiropas riteņbraukšanas čempions Kalvis Eisaks no Doltcini Latvia komandas, bet cīņa par otro un trešo vietu noslēgsies svētdienas sacensībās, jo šobrīd kopvērtējumā otrās un piektās vietas ieguvējus šķir tikai 5 punkti.

Pasākuma programma:

10:00-11:30 - Dalībnieku reģistrācija,
12:00 - Starts bērnu braucienam, 3,6 km distance,
12:30 - Starts “Brauc auzās droši” distancei, 45 min. +1 aplis,
13:40 - Starts meiteņu un zēnu grupai, 7 km,
14:20 – Starts sieviešu grupai, 9,2 km,
15:10 – Starts jauniešu un meistaru grupai, 11,5 km.

Sacensību norises vieta - Dobele, Tērvetes iela 55 pie Dobeles estrādes, Ķestermežā. Iepriekšējā reģistrācija sacensībām noslēdzas 21. oktobrī. Reģistrācija un plašāka informācija par sacensībām atrodama riteņbraukšanas sporta kluba “Tandēms” mājas lapā Riteņbraukšanas sporta klubs...

Jāuzsver, ka ar katru sezonu Latvijā riteņbraukšana kļūst arvien populārāka, pulcējot uz ielām un sacensību trasēs aizvien vairāk aktīvās atpūtās cienītājus. Likumsakarīgi kuplāks paliek arī riteņbraukšanas amatieru un meistaru vecuma braucēju skaits, lai sniegtu iespēju šo grupu sportistiem sacensties ar savai meistarībai atbilstošiem konkurentiem un vairotu sāncensības garu, riteņbraukšanas sporta klubs “Tandēms” sadarbībā ar Dobeles dzirnavnieku, un Dobeles novada kultūras un sporta pārvaldi organizē sacensību seriālu “Dobeles dzirnavnieka kauss riteņbraukšanā”. Seriāla ietvaros dalībnieki sacenšas “Brauc auzās “ droši distancē.

Sacensības atbalsta: Hanzas maiznīca, veloatlaides.lv, Oshee, Spodrība, Skandi motors, vietējais veikals “Top”, 4Cyclists.

Informāciju sagatavoja
riteņbraukšanas sporta klubs "Tandēms"