Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lieliskais Sagans Dohā kļūst par divkārtēju pasaules čempionu

Toms Markss
Toms Markss

Lieliskais Sagans Dohā kļūst par divkārtēju pasaules čempionu
Peters Sgaans izcīna otro pasaules čempiona titulu
Foto: cyclingnews.com

Svētdien Kataras galvaspilsētā Dohā notiekošajā pasaules čempionātā elites vīru grupas braucienā skaistā cīņā finiša spurtā uzvarēja Slovākijas riteņbraucējs Peters Sagans, kļūstot par divkārtēju čempionu. Abi Latvijas braucēji, Māris Bogdanovičs un Andžs Flakis, lielajā vējā un karstumā starp 54 finišu sasniegušajiem dalībniekiem nebija.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kas nedēļas garumā notika Tuvo Austrumu valstī Katarā, svētdien sasniedza savu kulmināciju. Uz starta 257,3 kilometru garajā grupas brauciena distancē izgāja elites vīri. Kopumā startēja 199 dalībnieki no 48 valstīm. Viņu vidū arī divi latvieši – Andžs Flaksis un Māris Bogdanovičs. Visvairāk pārstāvju (deviņi) bija Beļģijai, Nīderlandei, Francijai, Norvēģijai, Itālijai, Austrālijai, Lielbritānijai. Tikmēr esošā pasaules čempiona Petera Sagana pārstāvētā Slovākija startēja ar trim braucējiem.

257,3 kilometru garā distance tika sadalīta divās daļās. Vairāk nekā puse no distances (137 kilometri) tika veikta no Dohas līdz Abu Yazoul pilsētai un atpakaļ. Šī distances daļa pamatā veda pa izteikti taisniem ceļa posmiem tuksnesī. Tikmēr pārējā trases daļa jau bija ierastajā Dohas pērlē, kur par čempionāta medaļām cīnījās arī U23 un junioru sportisti. Šeit sportisti veica septiņus, 15,2 kilometrus garus apļus.

Sacensību pirmajā daļā izveidojās dienas atrāviens, kurā iesaistījās septiņi braucēji. Pazīstamākie no tiem bija – Rainens Roths no Kanādas, ukrainis Sergejs Lagkutins un kolumbietis Braiens Ramirezs. Pārsvars ātri vien sasniedza astoņas minūtes. Pie pirmās ēšanas zonas abi latvieši – Māris Bogdanovičs un Andžs Flaksis atradās peletona otrajā pusē. Drīz vien lielā grupa strauji kāpināja tempu. Viens no izšķirošajiem punktiem notika trases tālākajā punktā – sānu pavējā. Kilometru garā posmā peletons sašķīda daudzās mazās grupiņās. Visaugstāk no mūsu sportistiem atradās Bogdanovičs, kuram tur pat netālu sekoja Flaksis. Tikmēr, priekšā atradās Beļģijas, Lielbritānijas un Itālijas sportisti. Tuksneša ceļos ātrums lielajā grupā sasniedza pat 70 kilometrus stundā. Atrāviens tika likvidēts vēl pirms iebraukšanas Dohas pērlē.

Vadībā atradās 26 sportistu liela grupa, kurā nebija neviens no Baltijas valstu riteņbraucējiem. Tajā ietilpa tādi favorīti kā – brits Marks Kavendišs, norvēģis Aleksanders Kristoffs, slovāks Peters Sagans, itālietis Elia Viviani, beļģis Toms Boonens un citi. Visvairāk, pārstāvji, pieci, vadošajā grupā bija beļģiem. Tuvākā sekotāju grupa ar Vācijas cerībām – Kitelu, Degenkolbu un Greipelu atpalika vairāk nekā par minūti, ar tendenci starpībai tikai palielināties. Bija skaidrs, ka ar vāciešu pūliņiem vien skaitliski lielā līderu grupa noķerta, netiks.

Tuksnesī abi Latvijas braucēji, sākoties grupas dalīšanai, nonāca sekotāju grupās. Flaksis bija ceturtajā grupiņā, bet Bogdanovičs, kurš sākumā pēc peletona sadalīšanās bija otrajā grupā, spēcīgā karstuma iespaidā vēlāk izkrita no vairākām un grupām un bija spiests izstāties. Andžs Flaksis iebrauca pērles apļos kopā ar tādiem vīriem kā lietuvieti Ramunas Navardauskas, nīderlandieti Tomu Dumoulinu un citiem. Šī grupiņa veica vienu apli, pēc kuras tiesneši sacensības turpināt neļāva, ņemot vērā lielo atpalicību no līderiem.

Sacensības apļos turpināja trīs grupas. Līderu pārsvars pār sekotājiem izauga līdz trijām ar pusi minūtēm. Priekšā tempu kontrolēja Beļģijas un Itālijas sportisti, kamēr Sagans, Kavendišs, Kristoffs un vēl vairāki citi favorīti sēdējā grupas viducī. Ar asarām acīs sacensības noslēdza vācu sprinteris Marsels Kitels. Priekšpēdējā aplī no distances tiesneši noņēma arī trešo lielo grupu, ar lietuvieti Gedaminas Bagdonas tajā. Tādējādi distanci turpināja vien 54 dalībnieki.
Sākoties pēdējam aplim, vadībā joprojām atradās Beļģijas sportisti, kuriem sekoja itāļi. Paveicot savu darbu, pamazām šo abu valstu sportisti pa vienam atkrita no grupas. Sākoties izšķirošajiem notikumiem, vadību pārņēma Slovākijas sportists Mihaels Kolars, bet viņa komandas biedrs Sagans gatavojās finiša spurtam. Divus kilometrus pirms finiša vienatnē no visiem atrāvās nīderlandietis Toms Lēzers. Viņš tika panākts pēdējā kilometrā.

Jau mirkli vēlāk sekoja finiša spurts, kuru labi iesāka beļģi, tomēr jau nākamajā momentā vadību pārņēma esošais pasaules čempions Sagans, kurš iegūto nelielo pārsvaru arī nosargāja un otro gadu pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu. Otrajā vietā finišēja Latvijas sporta ārsta Alda Cīruļa atbalstītais britu sportists Marks Kavendišs, kurš pēdējos metros nonāca vairāku braucēju ielenkumā, nespējot parādīt visas savas ātruma īpašības. Trešo vietu tikmēr guva beļģu veterāns Toms Boonens. Labāko sešiniekā arī austrālietis Maikls Metjūzs, itālietis Džiakomo Nizzolo un norvēģis Edvalds Hegens Boasons. Viņa komandas biedrs Kristofs bija vien septītais. Pilnīga izgāšanās Vācijai. Labākais no šīs valsts sportistiem Andrē Greipels palika vien 42. no 53 finišu sasniegušajiem dalībniekiem. Vienīgais Baltijas valstu sportists, kurš sasniedza finišu, bija lietuvietis Aidis Kruopis. Viņam cienījamā 27. vieta.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā – grupas brauciens elites vīriem:

VVārds UzvārdsValstsLaiks
1.Peter SaganSlovākija05:40:43
2.Mark CavendishLielbritānija+00:00:00
3.Tom BoonenBeļģija+00:00:00
4.Michael MatthewsAustrālija+00:00:00
5.Giacamo NizzaloItālija+00:00:00
6.Edvald Hagen BoassonNorvēģija+00:00:00
DNFMāris BogdanovičsLatvija
DNFAndžs FlaksisLatvija

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 18:58, pirms 8 gadiem
paldies viasat sport baltic par tiešraides pārtraukšanu un tā vietā par sūdainu futboli

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 19:01, pirms 8 gadiem
Stulbas sacensības un/vai to rīkotāji, ja finišu ļauj sasniegt tikai mazliet vairāk kā ceturtdaļai startējušo. Un vispār - rīkot sacensības tuksnesī nav tas gudrākais lēmums. Ja nekā cita šajā valstī nav, lai rīko citur!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-16 19:47, pirms 8 gadiem
Kāds var paskaidrot kapēc PČ vienmēr ir līdzenumu posms? Kapēc nav kalni?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 20:20, pirms 8 gadiem
Zobgrauzis rakstīja: Kāds var paskaidrot kapēc PČ vienmēr ir līdzenumu posms? Kapēc nav kalni?
ir jau arī kalni reizēm.

     [+] [-]

, 2016-10-16 20:44, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: ir jau arī kalni reizēm.
piem RIO bija

     [+] [-]

, 2016-10-16 20:55, pirms 8 gadiem
Tajos gados kad ir OS,uz PČ liek citu trases specifiku,2000 gada variants kad Romānam Pekinas ceļi nebija piemēroti bet PČ bija sprinteru cīņas.

     [+] [-]

, 2016-10-16 22:02, pirms 8 gadiem
zerishR rakstīja: paldies viasat sport baltic par tiešraides pārtraukšanu un tā vietā par sūdainu futboli
pats tu sūdains

     [+] [-]

, 2016-10-16 22:53, pirms 8 gadiem
Zobgrauzis rakstīja: Kāds var paskaidrot kapēc PČ vienmēr ir līdzenumu posms? Kapēc nav kalni?
Mainās tā trase pa gadiem. Tāds tīrais sprinteru posms kā šogad ir reti, parasti trase vairāk piemērota vispusīgiem braucējiem, bet ir gadi, kad labāk kalnu braucējiem. Pēdējā tāda, šķiet, bija Ponferradā, kad pjedestāls Rui Košta, Alehandro Valverde, Hoakims Rodrigess.

     [+] [-]

, 2016-10-17 08:48, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Tajos gados kad ir OS,uz PČ liek citu trases specifiku,2000 gada variants kad Romānam Pekinas ceļi nebija piemēroti bet PČ bija sprinteru cīņas.
Varbūt tu domā par Sidneju 2000, Pekinā startēja Gatis!

     [+] [-]

, 2016-10-17 09:11, pirms 8 gadiem
Ar ko tad tuksnesha pretvejs un karstums ir sliktaks par kalniem? Uzvares tapat stiprakais un izturigakais. Jo sii nav klasiska grupas gonka ar komandam.

     [+] [-]

, 2016-10-17 18:07, pirms 8 gadiem
Mandaliina rakstīja: Ar ko tad tuksnesha pretvejs un karstums ir sliktaks par kalniem? Uzvares tapat stiprakais un izturigakais. Jo sii nav klasiska grupas gonka ar komandam.
Nav sliktāks, bet citādāks gan. Vējš 56 kg kalnu braucējus sapūtīts tuksnesī. Kā rež šī ir komandu gonka, kur pārsvars ir lielvalstīm. Tma, ka bija 26 sportistu atrāviens par iemeslu ir Beļģijas komandas darbs kas sānvējā nostrādāja kā nākas un atkratījās no daļas konkurentu (Kitels, Greipels - Vācija, Bouhanni - Francija, u.c.).