Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

"Giro di Lombardia" Saramotins 34. vietā, otro gadu pēc kārtas uzvar Žilbērs

"Giro di Lombardia" Saramotins 34. vietā, otro gadu pēc kārtas uzvar Žilbērs
Filips Žilbērs
Foto: AFP/ Scanpix

Sestdien vēsturiskajā "Giro di Lombardia" (UCI kategorija H.C) viendienas velobraucienā otro gadu pēc kārtas triumfēja beļģu riteņbraucējs Filips Žilbērs ("Omega Pharma-Lotto"), lietainajos laikapstākļos izcīnot teicamu solo uzvaru. Tuvāko sekotāju, itāli Mikeli Skarponi ("Androni Giocattoli"), beļģis apsteidza par 12 sekundēm. Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins šajās fiziski smagajās sacensībās ierindojās 34. vietā.

Uz starta izgāja 195 riteņbraucēji, finišu sasniedza - 34

Itālijas ziemeļos notiekošā vēsturiskā "Giro di Lombardia" viendienas klasika šogad norisinājās jau 106. reizi. Tas riteņbraukšanas sezonā ir noslēdzošais velobrauciens, kā rezultāti tiek iekļauti Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) pasaules rangā. Prestižajās "Krītošo lapu sacīkstēs" [velobrauciena iesauka - aut.] uz starta šo sestdien izgāja 195 elites riteņbraucēji (to skaitā arī latviešu riteņbraucējs Aleksejs Saramotins), kuriem Lombardijas reģionā bija jāmēro 260 kilometru garš ceļš no Milānas līdz Komo. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu sacensībām, šoreiz distance bija vēl garāka un smagāka.

28 gadus vecais Žilbērs, kurš arīdzan tika uzskatīts par sacensību galveno favorītu, savu pērn izcīnīto Lombardijas klasikas uzvarētāja godu veiksmīgi aizstāvēja, pateicoties savām spēcīgajām kājām un efektīvai taktikas izvēlei. Apmēram 30 kilometrus pirms finiša beļģim Lombardijas lietū izdevās veikls atrāviens no vadošās grupas, un vienīgi itālim Skarponi kājās bija pietiekami daudz spēka, lai turētos līdzi Žilbēram. Tikmēr tādi vīri kā Vinčenso Nibali ("Liquigas"), kurš, Žilbēram uzsākot atrāvienu, piedzīvoja neveiksmīgu kritienu, Karloss Baredo ("Quick Step"), Jakobs Fulsangs ("Team Saxo Bank"), Samuels Sančess ("Euskaltel - Euskadi") u.c. iepalika aiz abu līderu mugurām.

Septinus kilometrus pirms finiša, sākoties pēdējam kāpumam, Žilbērs un Skarponi atradās cieši blakus, un šī dueta pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem ar Nibali priekšgalā bija sasniedzis veselu minūti. Žilbērs, kurš no abiem līderiem izskatījās acīmredzami pārliecinošāks un svaigāks, izšķirošo bezatbildes atrāvienu veica apmēram piecus kilometrus līdz finišam. Pēdējos kilometrus veicot vienatnē, beļģis izcīnīja pārlieicnošu solo uzvaru. Skarponi noslēgumā Žilbēram piekāpās par 12 sekundēm, bet trešā vieta, uzvarētājam zaudējot 55 sekundes, spānim Pablo Lastrasam ("Caisse d'Epargne").

Latvijas čempions Aleksejs Saramotins ("Team HTC - Columbia") bija viens no tikai 34 (!) riteņbraucējiem, kuri spēja pārvarēt ļoti smago 260 km distanci un sasniegt finiša līniju Komo. Mūsu riteņbraucējam 34. vieta, uzvarētājam Žilbēram zaudējot 21 minūti un 25 sekundes.

Nedrīkst nepieminēt, ka šī Žilbēra kontā ir otrā uzvara pēdējo trīs dienu laikā. Proti, ceturtdien beļģis otro gadu pēc kārtas triumfēja "Tour of Piedmont" (UCI 1.HC kategorija) viendienas velobraucienā Itālijā.

Giro di Lombardia" (UCI H.C.)

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Philippe GilbertBeļģijaOmega Pharma - Lotto6:46:32
2.Michele ScarponiItālijaAndroni Giocattoli+ 0:00:12
3.Pablo Lastras GarciaSpānijaCaisse d'Epargne+ 0:00:55
4.Jakob FuglsangDānijaTeam Saxo Bank+ 0:01:08
5.Vincenzo NibaliItālijaLiquigas - Doimo+ 0:01:18
6.Samuel SanchezSpānijaEuskaltel - Euskadi+ 0:01:12
7.Mikel NieveSpānijaEuskaltel-Euskadi+ 0:02:07
8.Mauro SantambrogioItālijaBMC+ 0:03:01
9.Carlos BarredoSpānijaQuick Step+ 0:03:25
10.Giampaolo CarusoItālijaKatusha+ 0:03:50
...
34.Aleksejs SaramotinsLatvijaTeam HTC - Columbia+ 0:21:35

Finišu sasniedza 34 no 195 startējušajiem sportistiem.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.