Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas Downhill čempionāts 21. augustā Siguldā

20. un 21. augustā Siguldā, Kordes kalnā norisināsies sezonā gaidītākais un nozīmīgākais pasākums vienā no ekstrēmākajām riteņbraukšanas disciplīnām Downhill jeb kalnu velosipēdu ātruma nobrauciens. Tas ir Latvijas Downhill čempionāts, kurā tiks noskaidrots ātrākais un prasmīgākais Downhill sportists Latvijā.

Sacensību organizatori Latvijas Downhill Asociācija (LDA), sadarbojoties ar Latvijas Riteņbraukšanas Federāciju (LRF) un citiem atbalstītājiem, ir sagatavojuši sportistiem trīs trases. Par čempiona titula un īpaši gatavotu čempionāta trofeju īpašnieku var kļūt ātrākie braucēji trīs trašu laiku summā savā starta grupā.

Sacensībās startēs piecas dažādas braucēju grupas: meitenes, jaunieši, juniori, hobby un elite. Sportisti šajās grupās cīnās ne tikai par titulu un trofejām, bet arī par vērtīgajiem UCI punktiem, kuri noderēs startējot Pasaules kausos un Eiropas čempionātos.

Par pagājušā gada Latvijas čempionu prestižajā Elites grupā kļuva TREK Rockstar komandas braucējs Kārlis Kišuro, kurš trīs trašu summā izrādījās ātrāks par saviem tuvākajiem konkurentiem otrās vietas ieguvēju Burusports Team komandas braucēju Gundaru Osi un komandas biedru no TREK Rockstar Jāni Ozoliņu.

Informāciju sagatavoja
Māris Lambergs


Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.