Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smagas motocikla sadursmes dēļ apturētas pirmās UCI sacensības četru mēnešu laikā

Smagas motocikla sadursmes dēļ apturētas pirmās UCI sacensības četru mēnešu laikā
Peletons neziņā par notiekošo. Foto: Israel Cycling Academy

Polijā UCI (Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība) 2. kategorijas daudzdienu sacensību pirmais posms ticis apturēts 30 kilometrus pirms finiša, jo kāds motociklists esot ietriecies sacensību organizētāju automašīnā, kas nodrošinājusi tūres drošu norisi.

Pēdējās UCI šosejas sacensības elitei, neskaitot Šveices un Slovēnijas nacionālos čempionātus, norisinājās 15. martā Čīlē, kamēr Eiropā pēdējās bija prestižā Parīzes-Nicas daudzdiena, kas pirms pēdējā posma tika pārtraukta. Pēc četru mēnēšu dīkstāves profesionāli un pusprofesionāli braucēji varēja izmēģināt spēkus Polijā "Dookoła Mazowsza" daudzdienu sacensībās, kas sākās 15. jūlijā, bet noslēgsies sestdien, 18. jūlijā.

Sacensībās startē arī latviešu braucējs Kristers Ansons, kurš pārstāv "Tartu 2024 - Balticchaincycling.com". Ansona komandas biedrs Anti-Jusi Juntunens bija devies dienas atrāvienā un 30 kilometrus pirms finiša bija iekrājis trīs minūšu pārsvaru, tomēr peletons viņu, visticamāk, būtu notvēris, ja vien sacensības nebūtu apturētas.

Pagaidām daudz kas ir miglā tīts, tomēr tiek ziņots, ka sacensību pirmā posma pārtraukšana notikusi motociklista dēļ, kurš ieskrējis sacensību organizatoru busiņā netālu no finiša līnijas. Vēlāk cietušais motociklists ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā. Šobrīd policija veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā iemeslus.

Polijas mediji ziņo, ka motociklists apdzina apstādinātus transportlīdzekļus, kas atradās ceļa pretējā pusē, un ietriecās sacensību organizatoru busiņā, kas bloķēja ceļu, lai nodrošinātu sacensību norisi. Neviens riteņbraucējs negadījumā necieta, un visiem dalībniekiem kopvērtējuma ieskaitē ir vienāds laiks.

"Dookoła Mazowsza" norisināsies vēl vismaz trīs dienas, visiem posmiem esot bez izteiktiem kāpumiem. Sacensībās startē kontinentālās un amatieru komandas, kā arī valstu izlases. Lielās riteņbraukšanas zvaigznes vispirms būs iespējams redzēt pēc nedēļas Rumānijā, kur startēs Sibiu tūre ar Metjū van der Pūlu un Paskālu Akermanu priekšgalā. Rumānijā plānots piedalīties arī Latvijā reģistrētajai "Amore & Vita - Prodir" un Krista Neilanda pārstāvētajai "Israel Start-Up Nation", tomēr provizoriskajā sacensību pieteikumā Latvijas 2019. labākā riteņbraucēja nav, tomēr Sibiu tūrē bez latviešiem, visticamāk, neiztiks, startējot Viesturam Lukševicam un Mārim Bogdanovičam no "Amore & Vita - Prodir".

"Tartu 2024 - Balticchaincycling.com" īss videoklips no sacensību pirmā posma

Izmantotie resursi:
https://www.cyclingnews.com/news/fi...