Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš: "Nekas neliecina, ka nākamgad es varētu tikt elites komandā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skujiņš: "Nekas neliecina, ka nākamgad es varētu tikt elites komandā"
Toms Skujiņš šopavasar saņēma bučas Kalifornijā
Foto: AFP / Scanpix

Par latviešu riteņbraucēju Tomu Skujiņu (24) daudz tika runāts, kad maija vidū viņš uzvarēja Kalifornijas velobrauciena trešajā posmā, turklāt trijos posmos viņš brauca līdera dzeltenajā kreklā. Latviešu sportists sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka šie panākumi nav izraisījuši vērā ņemamu interesi no elites komandām.

Vai iespējams, ka nākamajā sezonā Skujiņš varētu nonākt kādā elites komandā? "Es pats, protams, ceru, bet pagaidām nekas par to neliecina. Latviešu nav daudz, tāpēc ar mums tā īsti nerēķinās. Tā katla augšgalā latviešiem tomēr nav savējo, kurus uzklausītu. Pietrūkst cilvēka, kurš pateiktu, ka šis braucējs ir labs un komanda viņu arī paņemtu. Ja nav iespējams profesionālajās komandās iekļūt caur pazīšanos, tad tas ir jāizdara ar rezultātiem un ar aģentu palīdzību," atzīst Toms Skujiņš un norāda, ka no Latvijas šosejas riteņbraukšanas funkcionāriem pasaulē zināms ir federācijas prezidents Igo Japiņš un fizioterapeits Aldis Cīrulis, tas arī ir viss.

Līgums ar "Hincapie Racing Team" ir līdz 2015. gada beigām, šī komanda vēlas turpināt sadarbību ar Skujiņu arī nākamgad. "Mums ir nodrošināts viss no A līdz Z. Sponsori rūpējas, lai nodrošinājums būtu līmenī arī ārpus sacensībām," organizāciju slavē Toms.

Patlaban notiek prestižā Francijas tūre, bet mūsējie tur nebrauc. "Latvieši laikam jau nav radīti uzvarai Tour de France. Tik nozīmīgu panākumu nevar gūt tikai ar treniņiem. Uzvaras izcīnīšanai svarīga ir arī ģenētika," atzīst 24 gadus vecais riteņbraucējs. "Es gan esmu vēl tik jauns, man ir daudz darāmā vēl priekšā. Jā, piekrītu, ka manā vecumā ir braucēji, kuri jau uzvarējuši Tour de France posmos. Arī man vajadzētu tiekties augšup, tomēr izturības sporta veidos brieduma periods ir vēlāk - 27 vai 28 gadu vecumā. Latvieši nav arī dienvidnieki. Tajās valstīs jau četrpadsmit gadu vecumā vienam otram ir bārda."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 17:05, pirms 9 gadiem
Nekad nesaki... Joprojām atceros, kā fanojām par Ugrjumovu tūrē 1994. gadā. Pēcpusdienās darbs apstājās, visi kolēģi salipa pie Eurosport kanāla, kas bija pieejams jau tobrīd.
Novēlu Tomam ierakstīt vēsturē vismaz ko līdzīgu:
.....................
Pēteris Ugrjumovs, arī Pjotrs Ugrjumovs (dzimis 1961. gada 21. janvārī Rīgā). Mācījies Rīgas 28. vidusskolā Sarkandaugavā (absolvējis 1978. gadā).
Trīskārtējs PSRS čempions riteņbraukšanā. Kopš 1989. gada dzīvojis Itālijā. Trīs reizes (1990., 1994. un 1996. gadā) piedalījies Tour de France daudzdienu velobraucienā, 1994. gadā uzvarot divos atsevišķos posmos un kopvērtējumā izcīnot augsto 2. vietu, uzreiz aiz spāņa Migela Induraina. 1996. gada Tour de France viņš izcīnīja 7. vietu. Vairākas reizes piedalījies arī Giro d'Italia daudzdienu velobraucienā, 1993. gadā kopvērtējumā bija otrais, 1995. gadā trešais, bet 1996. gadā ceturtais.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 13:18, pirms 9 gadiem
Ozols piemirsās ? Un Vainšteins ???

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 20:18, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Ozols piemirsās ? Un Vainšteins ???
Neviens nav aizmirsts. Bet tagad citi laiki. Vainšteins 2000.gadā paņēma visu riteņotāju pasauli uz izbrīnu. Viņa taktika un finišs bija kā pēc pamācības grāmatas. Tagad tikai pēc 1000 gadiem būs iespēja vinnēt tik apaļā gadu skaitlī. Ceru, ka Toms tiks labā prof 1 komandā.