Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pamatīgs lietus un grandioza Liepiņa uzvara Evelostore.lv kausa atklāšanas sacīkstēs

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Pamatīgs lietus un grandioza Liepiņa uzvara Evelostore.lv kausa atklāšanas sacīkstēs
Kristofers Rācenājs, Emīls Liepiņš un Kaspars Serģis
Foto: Kaspars Suškevics

Trešdienas pievakarē sportiskā garā startējis EVELOSTORE.LV KAUSS šosejas riteņbraukšanas seriāls. Pirmajā posmā uzvaru ar spēcīgu sprintu pēdējos metros izrāva Emīls Liepiņš ("Rietumu-Delfin").

Jaunā sacensību seriāla EVELOSTORE.LV KAUSS pirmais posms Biķernieku sporta kompleksā sapulcēja brangu 154 braucēju peletonu, ko nebaidīja laika prognozes ar draudošajām lietus gāzēm. Bija ieradušās gan abas pašmāju UCI komandas "Rietumu-Delfin" un "Alpha Baltic-Maratoni.lv", gan vadošās amatieru un junioru vienības, ieskaitot sacensību organizatorus "Evelo Team", kā arī "Gaismas Maģija-EMU". Vakara plānā bija 71km distance (13 apļi) pa Biķernieku lielo apvienoto trasi. Apmākušās debesis, taču ne pārāk silts un ne pārāk auksts - riteņbraucēji sākumā par laiku nevarēja sūdzēties. Kavējās arī solītais lietus, tomēr velo draugi no tā šoreiz neizvairījās.

Cīņa par punktiem starpfinišā, priekšgalā Emīls Liepiņš (foto: Kaspars Suškevics)

Sacensību gaitā, no trešā līdz devītajam aplim, galvenajā taisnē tika izspēlēti četri starpfiniši, kuros eksplozīvākie braucēji varēja pacīnīties par punktiem aktīvākā braucēja ieskaitē, turklāt aktivitāte starpfinišos paplūkāja peletonu. Uzvaras šajos sprintos uz pusēm sadalīja treka meistars, pasaules rekordists Ainārs Ķiksis ("Evelo Team") un viens no pašmāju ašākajiem sprinteriem Emīls Liepiņš ("Rietumu-Delfin"). Ķiksis bija ātrākais pirmajos divos starpfinišos uz mitrā asfalta. Savukārt nākamajos pārāks bija Liepiņš, kurš arīdzan iesaistījās sacensību izšķirošajā atrāvienā.

Kaut arī lielā grupa turēja ļoti labu tempu, distances otrajā pusē priekšā tika palaista neliela atrāviena grupiņa. Tā noformējās astotajā aplī, kad Biķerniekus bija pārņēmis brangs lietus, kas uz asfalta izveidoja vērā ņemamu ūdens kārtu. Šādos negantos laika apstākļos peletons bēgļus vairs nesaķēra, un līdz finišam līderu grupā vietu bija saglabājuši astoņi vīri: pieminētais Liepiņš, Nauris Inovskis, Emīls Ribaks (abi "Gaismas Maģija-EMU"), Kaspars Serģis, Kristofers Rācenājs (abi "Alpha Baltic-Maratoni.lv"), Ģirts Vēvers ("Evelo Team"), Normunds Zviedris ("ZZK") un Jānis Ozols.

Vadošā grupa, kas nosargāja vadību līdz finišam (foto: Kaspars Suškevics)

Līderiem iegriežoties finiša taisnē, manāmu pārsvaru pār saviem atrāviena biedriem bija ieguvis Rācenājs, kurš šķietami jau brauca pretī triumfam, taču viņam aiz muguras ātrumu strauji sāka uzņemt Liepiņš. Vēl 50 metrus līdz finišam, Kristoferam atskatoties sev pār plecu, abus šķīra divu velosipēdu tiesa, un šeit izbaudās viena no šosejas riteņbraukšanas burvībām. Proti, 13 apļus braukts plecu pie pleca, un beigās uzvara gūta par dažu centimetru tiesu! Liepiņš uz finiša līnijas pašāvās garām Rācenājam, priekā triecot gaisā roku un svinot panākumu. Tiesnešiem gan bija nepieciešamas vairākas minūtes, lai apstiprinātu uzvarētāju.

Galu galā Liepiņš tik tiešām paspēja apsteigt Rācenāju, izcīnīdams grandiozu uzvaru! Trešo vietu uz pjedestāla aizņēma Rācenāja komandas biedrs Serģis, kurš finišēja īsi pēc abiem cīnītājiem, bet labāko sešinieku noslēdza Ozols, Vēvers un Ribaks. Lielā grupa distanci noslēdza minūti pēc līderiem, un finišā to kā pirmais ieveda Viesturs Lukševics. Dāmu konkurencē uzvara Viktorijai Sipovičai ("Fans AP-Print"), kura apsteidza Viktoriju Loiko ("RRS Vecmīlgrāvis/Daugmale") un Kitiju Siltumēnu ("RRS Purvciems").

Liepiņš ar varenu sprintu pa labo malu apiet Rācenāju (foto: Kaspars Suškevics)

Seriālā nu gaidāma piecu nedēļu pauze, un nākamreiz Biķerniekos riteņbraucēji pulcēsies otrā posma sacensībās 27. jūlijā. Jāatzīmē, ka nepielūdzamo laika apstākļu un tehnisku iemeslu dēļ vakar tika apbalvots vien labāko trijnieks, un sacensību laureātu apbalvošana pilnā apmērā notiks pusstundu pirms otrā posma sākuma! Pēcāk divu ar pusi nedēļu intervālā tiks aizvadīti noslēdzošie trīs etapi ar finišu Dobelē, kur norisināsies individuālais brauciens un Baibas Caunes piemiņas kausa izcīņa.

EVELOSTORE.LV KAUSS 2016

PIRMAIS POSMS (71km)

VSportistsKomandaLaiks
1.Emīls LiepiņšRietumu-Delfin1:34:27
2.Kristofers RācenājsAlpha Baltic-Maratoni.lv
3.Kaspars SerģisAlpha Baltic-Maratoni.lv
4.Jānis OzolsCannondale+0:00:01
5.Ģirts VēversEvelo Team
6.Emīls RibaksGaismas Maģija-EMU
7.Nauris InovskisGaismas Maģija-EMU
8.Normunds ZviedrisZZK+0:00:05
9.Viesturs LukševicsAlpha Baltic-Maratoni.lv+0:01:05
10.Andris LukjanovsRietumu-Delfin+0:01:06

Pilns rezultātu saraksts pieejams: ŠEIT

Par sacensību veiksmīgu norisi un patīkamu atmosfēru gādā seriāla atbalstītāji: EVELOSTORE. LV, BALTIE.LV, JACOB'S CREEK, KOBLENZ DROŠĪBA, DJ KĀRLIS BLUMFELDS, MDK PROJEKTS, SALICE, VICHY, BOSCH, SONG WASH, NUTREND, MARMOT, SCHWALBE, VIRSOTNE.LV, PUĶU KURJERS, SKATS DRUKAS STUDIJA, ART&DESIGN un BEKUBODE LĒDMANĒ.