Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Esot līderu vidū, Skujiņš smagi krīt Kalifornijas tūres otrajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Esot līderu vidū, Skujiņš smagi krīt Kalifornijas tūres otrajā posmā
Toms Skujiņš
Foto: Jonathan Devich

ASV startējis Kalifornijas daudzdienu velobrauciens. Sacensību otrajā posmā dienas atrāvienā iesaistījās vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Toms Skujiņš. Mūsu sportists bija līderu vidū arī pēc tam, kad viņu panāca vairāki favorīti cīņā par kopvērtējuma uzvaru, tomēr 22,9 kilometrus pirms finiša carnikavietis nobraucienā piedzīvoja kritienu. Lai arī mūsu sportists varonīgi centās turpināt sacensības, tomēr gūto savainojumu dēļ viņš bija spiests izstāties.

2017. gadā Kalifornijas daudzdienu velobraucienam tika piešķirta augstākā no UCI kategorijām – Pasaules tūre. Sacensībās startēja virkne riteņbraukšanas zvaigžņu, starp kurām bija arī pasaules čempions Peters Sagans, Rio Olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Rafals Majka, Vācijas titulēties sprinteri – Marsels Kitels un Džons Degenkolbs, kā arī citi labi zināmi velosportisti.

Trešo gadu pēc kārtas velobraucienā startē arī Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Gan 2015. gadā, gan arī pērn carnikavietis izcīnīja uzvaras kādā no sacensību posmiem. 2015. gadā, pārstāvot "Hincapie Racing team" komandu Toms palika nepārspēts otrajā posmā, bet pērn, kad Toms jau aizstāvēja "Cannnondale – Drapac" krāsas, panākums tika gūts piektajā posmā. Šajā gadā mūsu sportista pārstāvētās komandas kapteiņi cīņā par uzvaru kopvērtējumā bija mājinieku sportisti – Teilors Fīnijs un Endrū Talanskis, bet Skujiņš tika minēts starp tiem, kuram būs iespējas cīnīties par uzvaru atsevišķos posmos.

Sacensību pirmajā posmā uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. 167 kilometru garajā distancē ar finišu Sakramento, nepārspēts palika Marsels Kitels. "Quick – Step Floors" komandu pārstāvošais sportists sev aiz muguras atstāja Saganu, bet trešo vietu guva pazīstamais Itālijas sprinteris no “Sky” komandas Elia Viviani. Toms Skujiņš finišēja lielajā grupā četras sekundes aiz uzvarētāja, tiekot ierindots 90. pozīcijā.

Ar īpaši labām atmiņām Skujiņš sagaidīja sacensību otro posmu no Modesto līdz Sanhosē, jo tieši šeit pirms diviem gadiem latvietis izcīnīja spožu solo triumfu. Otrajā posmā dalībniekus sagaidīja 143 kilometru gara un kāpumiem bagāta distance. Augstākajā pacēlumā sportisti sasniedza pat 1274 metrus virs jūras līmeņa. Arī pēdējā trases daļā tika iekļauta virkne kāpumu. Distances pirmajā daļā notiks spraiga cīņa par atrāvienu.
Par prieku Latvijas līdzjutējiem, no lielās grupas izdevās atrauties Tomam Skujiņam. Ar viņu kopā bija vēl pieci sportisti – Skots Teveits ("Dimension Data"), Daniels Jaramillo, Taners Putts (abi "UnitedHealthcare"), Danijs Van Popels ("Sky") un Kriss Hamiltons ("Sunweb"). Līderu sešinieks ieguva vairāku minūšu pārsvaru pār sekotājiem. Pēc lielajiem kāpumiem sadalījās arī atrāviens. Skujiņš turējās sacensību vadībā, bet viņam sekoja grupa ar Olimpisko spēļu bronzas medaļnieku Rafalu Majku priekšgalā.

Sākoties izšķirošajiem notikumiem, Tomu panāca seši sportisti – Rafals Majka ("Bora Hansgrohe"), Ians Bosvels ("Sky"), Laklans Mortons ("Dimension Data"), Džordžs Benets ("LottoNL – Jumbo"), kā arī jau iepriekš ar latvieti atrāvienā bijušie - Jarmilllo un Tveits. Tiesa gan, šie abi sportisti zaudēja kontaktu no līderu grupas. Skujiņš palika piecu sportistu līderu grupā, kas saglabāja nelielu, bet gana stabilu pārsvaru pār sekotāju grupu. Jāņem vērā, ka lielā grupa jau bija sadalījusies. Mūsu sportistam, kurš aizvadīja lielisku dienu, bija laba iespēja pacīnīties par visaugstākajām vietām.

22,9 kilometrus pirms finiša notika negaidīts un ļoti nepatīkams pavērsiens. Nobraucienā, traucoties lielā ātrumā, carnikavietis piedzīvoja smagu kritienu. Toms uzreiz pēc kritiena ar grūtībām piecēlās kājās, cenšoties turpināt sacensības. Tomēr gūtie savainojumi bija pārāk smagi, lai sasniegtu finišu. Varonīgi veicis nelielu distances daļu, latvietis apstājās. Drīz vien sportists tiks nogādāts slimnīcā, kur tika konstatēts atslēgas kaula lūzums.

Cīņā par uzvaru nepārspēts palika Majka, kurš pēdējos metros apsteidza Benetu. Trijnieku noslēdza "Sky" komandas braucējs Bosvels. Tuvākā sekotāju grupa finišēja pēc 37 sekundēm. Labākais no "Cannondale – Drapac" vīriem šajā posmā bija Talanskis, kuram desmitā vieta.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 13:35, pirms 7 gadiem
njā, tas draudīgais DNF flashscore no rīta lika satraukties, cerēju, ka nekas smags..

     [+] [-]

, 2017-05-16 15:58, pirms 7 gadiem
Veselību.