Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins piedalās centrālajā atrāvienā Alpu tūres pirmajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Saramotins piedalās centrālajā atrāvienā Alpu tūres pirmajā posmā
Aleksejs Saramotins
Foto: BORA - hansgrohe

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins ("BORA - hansgrohe") pirmdien Itālijā piedalījās centrālajā atrāvienā Alpu tūres (2.HC) pirmajā posmā.

134,6 kilometrus garajā distancē sākumā bija ilgstoši jābrauc kalnā, bet pēc tam vēl viens kāpums sākās 25 kilometrus pirms finiša. Saramotins aizbēga atrāvienā ar astoņiem citiem sportistiem. Sprinta starpfinišā pirms pēdējā kalnu kāpuma Latvijas riteņbraucējs izcīnīja otro vietu, bet drīz pēc tam atdalījās no bēgļiem. Līdz finišam tika noķerti arī pārējie sportisti.

Posmā triumfēja spānis Peljo Vilvao no "Astana" vienības, kuram sešas sekundes zaudēja komandas biedrs Luiss Leons Sančess. Vēlākais uzvarētājs no līderu grupas aizbēga aptuveni piecus kilometrus pirms finiša, kad tikko bija noslēdzies pēdējais kāpums.

Sasniedzot finišu, Vilvao pacēla pirkstu debesīs, uzvaru veltot savam bijušajam komandas biedram Mikēlem Skarponi. Tieši pirms gada Skarponi uzvarēja pirmajā Alpu tūres posmā, bet dienu pēc velobrauciena sportistu treniņa laikā notrieca automašīna un viņš no gūtajām traumām nomira.

Saramotins noslēgumā pirmdien finišu sasniedza lielajā grupā, kas uzvarētājam zaudēja tieši 13 minūtes, ierindojoties 128. pozīcijā.

Kalniem bagātajam velobraucienam būs pieci etapi un tas piektdien noslēgsies Insbrukā.

Šīs Saramotinam, kurš 8. aprīlī nosvinēja savu 36. dzimšanas dienu, bija pirmās sacensības kopš marta otrās puses, kad viņš Katalonijas velobrauciena ceturtajā etapā neiekļāvās laika limitā. Pēc tam Latvijas riteņbraucējs pašam negaidīti netika iekļauts komandas sastāvā dalībai sev ļoti iecienītā Parīzes - Rubē velobraucienā.