Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Dobelē startēs Latvijas jaunatnes riteņbraukšanas seriāls "Baltais Cerību kauss"

Toms Markss
Toms Markss

Dobelē startēs Latvijas jaunatnes riteņbraukšanas seriāls "Baltais Cerību kauss"
Baltais Cerību kauss
Foto: lrf.lv

Ar individuālā brauciena sacensībām šīs nedēļas nogalē Dobelē startēs Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" otrā sezona. Atšķirībā no pagājušā gada, šogad seriālā tiks rīkotas arī bērnu sacensības, kurās bez maksas varēs piedalīties ikviens jaunais riteņbraukšanas entuziasts.

Pateicoties akciju sabiedrības "Tukuma piens" atbalstam, otro sezonu pēc kārtas Latvijas Riteņbraukšanas federācija rīko lielāko pašmāju jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriālu "Baltais Cerību kauss". Šīs aizraujošās sacensības, kurām ir vairāk nekā 35 gadu vēsture, tiek rīkotas zēniem, jauniešiem un meitenēm. Šogad jaunums būs bērnu sacensības, kas dos iespēju dienu sportiskā un azartiskā gaisotnē aizvadīt arī pašiem jaunākajiem dalībniekiem, kuri uz riteņa atrodas pirmos gadus.

Akciju sabiedrības "Tukuma piens" direktors Ints Poškus: "Mūsdienās, diemžēl, bērnu brīvā laika pavadīšana ir cieši saistīta ar fiziski pasīvām un mazkustīgām nodarbēm un modernās iekārtas pārņēmušas bērnu ikdienu. Aktīvs dzīvesveids, tostarp riteņbraukšana, var kalpot par pamatu veselīgākai nākotnei. Ir svarīgi iet ārā, pārvarēt sevi un gūt panākumus, ko piedāvā "Baltais Cerību kauss". Mums kā sabiedriski atbildīgam uzņēmumam ir pienākums rūpēties par Latviju un tās nākotni - bērniem."

Jaunajā sezonā "Baltais Cerību kauss" norisināsies astoņos posmos dažādos Latvijas reģionos. Vietu izvēlē svarīga loma bija riteņbraukšanas tradīcijām šajās vietās. Jaunie sportisti visas sezonas garumā cīnīsies par uzvaru individuālajā, grupas un kritērija braucienā, bet sezonas tiks noslēgta ar aizraujošo MTB krosu.

Pirmais seriāla posms gaidāmas jau šīs nedēļas nogalē vienā no Latvijas riteņbraukšanas centriem - Dobelē. Teju 200 sportisti no Latvijas un Lietuvas sacentīsies 10 kilometru garajā individuālajā braucienā. Starts un finišs tiks ierīkots pie Dobeles sporta centra. Līdzjutējiem būs iespēja sekot līdzi sacensību rezultātiem, atbalstīt savus favorītus, kā arī degustēt "Tukuma piena" iecienīto un veselīgo “Baltais” produkciju. Pirmais starts tiks dots pulksten 12:00, kad sacentīsies zēni. Paralēli “Baltais Cerību kausam” notiks arī Dobeles kausa izcīņas sacensības junioriem, elitei un senioriem.

2015. gada sezonas "Baltais Cerību kausa" sezonas kalendārs:

DatumsVietaVeids
18. aprīlisDobeleIndividuālais brauciens
3. maijsKuldīgaGrupas brauciens
23. maijsGulbeneKritērija brauciens
13. jūnijsCarnikavaKritērija brauciens
12. jūlijsTalsiGrupas brauciens
1. augustsRaganaKritērija brauciens
8. augustsMārupeIndivuālais brauciens
20. septembrisSmilteneMTB kross

Bērnu sacensības norisināsies piecos no astoņiem posmiem – Gulbenē, Talsos, Raganā, Mārupē un Smiltenē. Šajās aktivitātēs varēs piedalīties ikviens jaunais censonis, sākot no trīs gadu vecuma.

Zēnu un jauniešu grupās dalībnieki cīnīsies ne tikai individuālajā, bet arī komandu vērtējumā. Galvenā balva seriālā būs jauns šosejas velosipēds, ko savā īpašumā iegūs individuālā vērtējuma uzvarētāja komanda.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs