Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Slovēnijā dzīres: Rogličs - "Vuelta a Espana" čempions, Valverde 39 gadu vecumā otrais

Slovēnijā dzīres: Rogličs - "Vuelta a Espana" čempions, Valverde 39 gadu vecumā otrais
Primožs Rogličs saņem sveicienus no komandas biedriem. Foto: AFP/Scanpix

Par "Vuelta a Espana" čempionu tika kronēts "Jumbo-Visma" līderis Primožs Rogličs. Noslēdzošajā posmā "Deceuninck-Quick Step" Madrides ielās turpināja izrādīt muskuļus, uzvaru izcīnot Fabio Jakobsenam.

Slovēnijas tauta var lepoties ar Primožu Rogliču, kurš šodien kļuva par valsts pirmo lielo tūru uzvarētāju, paveicot to 29 gadu vecumā. Ar riteņbraukšanu slovēnis sāka nodarboties salīdzinoši nesen - 2012. gadā. Pirms tam viņš aktīvi trenējās tramplīnlēkšanā, kur 2007. gadā izcīnīja zelta godalgu Pasaules čempionātā junioru grupā.

Septiņu gadu laikā Rogličs no pilnīga iesācēja un nenopulēta dimanta kļuva par vienu no riteņbraukšanas lielākajiem smagsvariem. Pagājušā gadā "Tour de France" viņš kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties Geraintam Tomasam, Tomam Dumolēnam un Krisam Frūmam. Savukārt šopavasar "Giro d'Italia", ierodoties lieliskā fiziskajā formā, Rogličs pirmajās divās nedēļās likās neuzveicams, bet vēlāk nācās atzīt Ričarda Karapasa un Vinčenco Nibali pārākumu. Savukārt šoreiz "Jumbo-Visma" līderis mācījās no pieļautajām kļūdām, līdzīgi kā pagājušajā gadā to izdarīja Saimons Jeitss, kurš Itālijā trešajā nedēļā piedzīvoja smagu vilšanos un pēcāk triumfēja "Vuelta a Espana".

Rogličs uzvarēja arī punktu kopvērtējumā, apsteidzot savu 20 gadus veco tautieti no "UAE-Emirates". Tadejs Pogačars kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu un triumfēja jauno braucēju vērtējumā. Savukārt par kalnu karali kļuva francūzis Žofrejs Bušārs no "AG2R La Mondiale" . Komandu vērtējumā kārtējo reizi nepārspējama bija "Movistar". Spāņu komanda var lepoties ar trim braucējiem Top 10 - Alehandro Valverde (otrā vieta kopvērtējumā), Nairo Kintana (ceturtā) un Marks Solērs (devītā).

21. posmā otro uzvaru velobraucienā izcīnīja "Deceuninck-Quick Step" sprinteris Fabio Jakobsens. Sīvā cīņā nīderlandietis par rata tiesu apsteidza "Bora-Hansgrohe" braucēju Semu Benetu, kuram ceturto reizi nācās samierināties ar otro vietu. Beļģu komandai tā jau ir 62. uzvara šosezon - pārliecinoši labākais rādītājs šosezon.

Vuelta a Espana kopvērtējums pēc 21. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma83:07:31
2.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+2:16
3.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+2:38
4.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+3:29
5.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+4:31

  -1 [+] [-]

, 2019-09-16 05:09, pirms 5 gadiem
Valverde futbola treneris

  +1 [+] [-]

, 2019-09-16 07:34, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Valverde futbola treneris
Nē izcilākais spāņy riteņbraucējs pēc Induraina