Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Amatieru MTB rangā Baltacis apsteidz Zīmeli, kāpums arī Priževoitam un Ozolai

Toms Markss
Toms Markss

Amatieru MTB rangā Baltacis apsteidz Zīmeli, kāpums arī Priževoitam un Ozolai
Lauris Purniņš
Foto: Agnis Melderis

Aktuālajā Latvijas Riteņbraukšanas amatieru MTB rangā pēc aizvadītajām 23 no kopumā 27 sacensībām vīriešu konkurencē līderpozīcijas nosargājis "MySport veikals" sportists Lauris Purniņš, bet uz otro vietu pacēlies Kārlis Baltacis. Dāmām uz otro vietu pacēlusies Lāsma Ozola, kamēr komandām spraigākā cīņa rit par otro līdz piekto vietu.

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas Riteņbraukšanas amatieru MTB rangā tika aizvadītas divas sacensības. Apē ar septīto posmu noslēdzās iecienītais "Vivus.lv MTB maratons" (1. un 3. kategorija), kamēr Carnikavā notiks rudens zibens riteņbrauciens (3. kategorija).

Rangā spraiga situācija ir vīriešu konkurencē cīņā par vietu izkārtojumu labāko sešiniekā, kā arī komandām. Šeit spraigākie notikumi rit cīņā par otro līdz piekto vietu. Jāatzīmē, ka liela daļa dalībnieku jau sasnieguši ranga sacensību ieskaiti. Vērtēta tiek 17 sacensībās labāko gūto punktu summa. Tie, kuri ir pārsnieguši 17 sacensību skaitu, var uzlabot savu situāciju, atmetot sliktākos punktus.

Vīriešu rangā, uzvarot Apē notiekošā “Vivus.lv MTB maratona” maratona distancē, līderpozīcijas nostiprinājis “MySport veikals” komandas sportists Lauris Purniņš, kurš aizvada lielisku sezonu. Rangā Lauris iekrājis 1894 punktus. Uz otro vietu pacēlies “Patria Bottecchia” vienības pārstāvis un pagājušā gada ranga čempions Kārlis Baltacis, kurš bija otrais amatieris “Vivus.lv MTB maratona” Apses posmā, kā arī palika nepārspēts Carnikavas rudens zibens riteņbraucienā. Sezonā kopumā Baltacim jau 1810 punkti. Uz trešo vietu atkāpies Purniņa komandas biedrs Raivis Zīmelis, kurš abās aizvadītajās sacensībās punktus neguva. Sezonā kopumā Raivim 1735 punkti.

Ceturtajā vietā rangā atrodas “Baldones velokomandas” sportists Edgars Brigmanis, kurš šo pozīciju ieņem jau no septītajām ranga sacensībām. Apē Edgars guva devīto vietu starp amatieriem, bet sezonā kopumā viņam 1277 punkti. Uz piekto vietu pakāpies Jānis Priževoits no “Volkswagen Veloprofs.lv” vienības. Jānis Apē bija trešais, bet līdz šim aizvadītajās 13 ranga sacensībās viņam kopumā jau 1118 punkti. Labāko sešinieku vīriem noslēdz smiltenietis Jānis Roskošs no “Vidzemes mērnieks/ DAKO Ziemeļvidzeme”, kura kontā 1094 punkti.

Dāmu amatieru rangā līderpozīcijas nostiprinājusi “Sportlife.lv” komandas sportiste Ingrīda Šmite. Apē viņa bija otrā, piekāpjoties tikai Lāsmai Ozolai, kamēr Carnikavā Ingrīda nestartēja. Sezonā kopumā viņai 2365 punkti. Uz otro vietu, patiecoties lieliski aizvadītajai nedēļas nogalei, pacēlusies Lāsma Ozola no “Patria Bottecchia” vienības. Viņa uzvarēja starp amatierēm gan “Vivus.lv MTB maratona” noslēguma posmā, gan arī dienu vēlāk notikušajās sacensībās Carnikavā. Joprojām unikāla ir Līga Actiņa, kura kā vienīgā startējusi visās ranga sacensībās. “Elkor” komandas sportiste atkāpusies uz trešo vietu ar iekrātajiem 2015 punktiem.

Ceturtā dāmu vērtējumā ir “ĀdažiVelo” vienības pārstāve Zanda Rutkovska, kura nopelnījusi 1760 punktus, piektā pozīcija Anitai Antonei no “Baldones velokomandas” (1590 punkti), bet sešinieku noslēdz Beate Kovgere no Mālpils sporta kluba “EMU” (1405 punkti).

Spraigas cīņas vērojamas komandu vērtējumā. Drošas līderpozīcijas gan saglabā “Patria Bottecchia” vienība, kas triumfēja arī Apē un bija otrā Carnikavā, kopumā iekrājot 5162 punktus. Tikmēr cīņa par otro līdz piekto vietu būs spraiga līdz pat sezonas beigām. Šobrīd otrajā vietā atrodas “Volkswagen – Veloprofs.lv” vīri, kuru kontā 3981 punkts. Trešie ar 3797 punktiem ir “Ebike Machine” vienība, ceturtie “MySport veikals” vīri (3755 punkti), bet piektie ar 3745 punktiem ir “Hawaii Express Filter” sportisti. Labāko sešinieku noslēdz “Subaru AD REM Auto” (2948 punkti).

Šīs nedēļas nogalē vienīgās ranga sacensības notiks Ikšķilē, kur gaidāms SEB MTB maratona septītais posms (1. un 3. kategorija). Bez tā, rangā vēl atliek “Gruzis acī” seriāla trešais posms (3. kategorija), SEB MTB maratona astotais posms (1. un 3. kategorija) un “Dobeles dzirnavnieka” kausa izcīņas trešais posms – MTB kross (3. kategorija). Jāatzīmē, ka kopumā rangā iekļauti 265 vīrieši, 13 sievietes un 12 komandas.

Latvijas Riteņbraukšanas amatieru MTB rangs vīriešiem (23. no 27. sacensībām)

VVārds UzvārdsKomandaPunkti
1.Lauris PurniņšMySport veikals1894
2.Kārlis BaltacisPatria Bottecchia1810
3.Raivis ZīmelisMySport veikals1735
4.Edgars BrigmanisBaldones velokomanda1277
5.Jānis PriževoitsVolkswagen – Veloprofs.lv1118
6.Jānis RoskošsVidzemes mērnieks – Dako Ziemeļvidzeme1094

Latvijas Riteņbraukšanas amatieru MTB rangs sievietēm (23. no 27. sacensībām)

VVārds UzvārdsKomandaPunkti
1.Ingrīda ŠmiteSportlife.lv2365
2.Lāsma OzolaPatria Bottecchia2065
3.Līga ActiņaElkor2015
4.Zanda RutkovskaĀdažiVelo1760
5.Anita AntoneBaldones velokomanda1590
6.Beate KovgereMālpils sporta kluba EMU1405

Latvijas Riteņbraukšanas amatieru MTB rangs komandām (23. no 27. sacensībām)

VVārds UzvārdsKomanda
1.Patria Bottecchia5162
2.Volkswagen Veloprofs3981
3.Ebike Machine3797
4.MySport veikals3755
5.Hawaii Express Filter3745
6.Subaru AD REM Auto2948

Izmantotie resursi:
lrf.lv