Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Nākamajā nedēļā Latvijā notiks "Baltic Chain tour" velobrauciena otrais posms

Toms Markss
Toms Markss

Nākamajā nedēļā Latvijā notiks "Baltic Chain tour"  velobrauciena otrais posms
Māris Bogdanovičs
Foto: Rietumudelfin.com

Piektdien, 25. augustā, ar posmu no Jelgavas līdz Siguldai tiks aizvadīts UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain tour" otrais posms. Velobraucienā kopumā paredzēti četri posmi. Tas ceturtdien sāksies Lietuvā, bet noslēgsies svētdien Somijā.

"Baltic Chain tour" daudzdienu velobrauciens aizsācies 1955. gadā, bet pēc atjaunošanas pirmo reizi tas norisinājās 2011. gadā. Kopš tā laika sacensībām allaž piešķirta UCI kategorija, kas piesaistījis arī daudzas citu valstu komandas. Ja pērn sacensības notika tikai Lietuvā, tad šajā gadā velobrauciens četru dienu garumā atkal notiks visās trijās Baltijas valstīs, kā arī Somijā.

Šī gada "Baltic Chain tour" daudzdienu velobrauciens startēs ceturtdien, 24. augustā, ar 160 kilometru garu posmu no Viļņas līdz Paņevežai. Dienu vēlāk velobrauciena otro posmu uzņems Latvija.

Otrā posma starta vieta atradīsies Jelgavā – Pasta salā. Tik augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensības Jelgava pēc neatkarības atjaunošanas uzņems pirmo reizi. Distance no Jelgavas tālāk vedīs uz Iecavu, Baldoni, Ķegumu, Suntažiem, Inčukalnu, Murjāņiem, Raganu bet finišs gaidāms Siguldā. 170 kilometru garajā distancē gaidāms arī vērā ņemams grants ceļa posms. Starts Latvijas posmam tiks dots pulksten 12:00, bet finišs gaidāms ap pulksten 16:00.

Trešais posms, kura garums būs 220 kilometri, vedīs no Tartu no līdz Tallinai. Tikmēr noslēgums gaidāms svētdien, kad sacensību dalībnieki spēkiem mērosies Somijā. Starts un finišs 165 kilometru garajai distancei atradīsies Helsinkos.

Savu dalību velobraucienā apstiprinājušas profesionālās kontinentālās, kontinentālās, valstu izlašu un klubu komandas. Latviju sacensībās pārstāvēs “Rietumu banka – Rīga” vienība un Latvijas Nacionālā komanda. Tāpat īkšķi jātur arī par Latvijas čempionu Kristu Neilandu, kurš aizstāvēs sevis pārstāvētās profesionālās kontinentālās komandas “Israel Cycling academy” krāsas. Jāizceļ arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas nacionālo komandu dalība.
Pērn par “Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju kļuva “Rietumu banka – Rīga” Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, kurš būs gatavs cīnīties par titula aizsargāšanu.

Baltic Chain tour 2017. gada posmi:

DatumsVieta
24.08.Viļņa – Paņeveža
25.08.Jelgava – Sigulda
26.08.Tartu – Tallina
27.08.Helsinki – Helsinki

Izmantotie resursi:
lrf.lv