Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sorokins apsteidz Bogdanoviču SEB MTB posmā Kuldīgā

Ints Megnis
Ints Megnis

Sorokins apsteidz Bogdanoviču SEB MTB posmā Kuldīgā
SEB MTB Kuldīgas posma laureāti
Foto: Igo Japiņa sporta aģentūra

SEB MTB velosacensību Kuldīgas posmā svētdien uzvaru izcīnīja Dmitrijs Sorokins, kurš apsteidza profesionālo šosejas riteņbraucēju Māri Bogdanoviču.

Prestižākajā "Toyota Hybrid" klasē 54,9 kilometru distancē ZZK komandu pārstāvošais Sorokins finišēja pēc stundas, 50 minūtēm un 13 sekundēm, par 34 sekundēm apsteidzot Bogdanoviču, kurš šajās sacensībās brauca "Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree" komandas krāsās.

Tikmēr trešais bija Latvijas izlases biatlonists Aleksandrs Patrijuks ("Pulsaar"), kurš Sorokinam zaudēja gandrīz minūti.

"Vienā pagriezienā bijām vēl visi kopā, bet tad Oskars Muižnieks nokrita un tā arī visi sadalījāmies," pēc sacensībām komentēja Patrijuks, kurš SEB MTB seriālā uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz karjerā.

Zīmīgi, ka piecos šīs sezonas etapos panākumus guvuši pieci dažādi braucēji. Pēc šī etapa tieši Sorokins kļuvis par kopvērtējuma līderi.

Dāmām uzvaru guva Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK), kura vairāk nekā par piecām minūtēm apsteidza "Baldones velokomandas" pārstāvi Ingrīdu Šmiti, bet trešo vietu guva Anita Antone, kas arī brauc "Baldones velokomandā".

Savukārt "Virši-A" tautas klasē sprinta finišā uzvaru izcīnīja Gints Jakovels ("VW Komerctransports - Veloprofs.lv"), kuram plecu pie pleca sekoja Nauris Birkentāls ("Subaru AD REM Auto"). Trešais šeit bija Dzintars Ausmanis ("Sportland Bottecchia"), kamēr starp dāmām labākā bija jaunā Renāte Rodionova ("Carnikavas Sporta centrs"), kurai sekoja Aiga Paegle ("Engures sportam") un Beate Kovgere ("EMU Mālpils sporta klubs").

Šis bija piektais no šīs sezonas septiņiem SEB MTB kalendārā iekļautajiem posmiem. Nākamreiz sportisti 12. augustā satiksies Talsos.