Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Neilands – labākais jaunais braucējs vēsturiskajā "Velothon Wales" velobraucienā

Neilands – labākais jaunais braucējs vēsturiskajā "Velothon Wales"  velobraucienā
Krists Neilands
Foto: Linards Veide

Svētdien, 14. jūnijā, Velsā norisinājās UCI 1.1 kategorijas vienas dienas velobrauciens "Velothon Wales", kurā uzvarēja dānis Martins Martensens, bet "Rietumu – Delfin" komandas Kuldīgas riteņbraucējs Krists Neilands finišēja augstajā astotajā vietā, esot ātrākais labākā jaunā braucēja vērtējumā.

"Velothon Wales" vienas dienas velobrauciens, kuram piešķirta 1.1 kategorija, ir vienas no pašām prestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Apvienotajā karalistē. Šī gada velobrauciens pulcēja 166 riteņbraucējs no 17 komandām. Pārstāvētas bija gan Pro kontinentālās, gan arī kontinentālās vienības. Sacensībās startēja arī abas Latvijas vadošās šosejas riteņbraukšanas komandas – "Rietumu – Delfin" un "Alpha Baltic/ Maratoni.lv".

Trenera Toma Flakša vadīto "Rietumu – Delfin" vienību velobraucienā pārstāvēja seši sportisti – Andris Smirnovs, Emīls Liepiņš, Krists Neilands, Pēters Prūss, Lars Pria un Armands Bēcis.

174 kilometru garajā sacensību trasē netrūka ne daudz un dažāda garuma kāpumu, ne arī nobraucienu un asu pagriezienu. Distances sākuma daļā izveidojās 17 dalībnieku liels atrāviens, kurā neviens no "Rietumu – Delfin" sportistiem neietilpa. Lielā mērā pateicoties tieši Armanda Bēča pūlēm, šis atrāviens tika likvidēts pirms pirmā nopietnā kāpuma. Tieši šajā kāpumā peletons sadalījās. No "Rietumu – Delfin" pārstāvjiem priekšpusē turējās Krists Neilands, Andris Smirnovs un Pēters Prūss. Tāpat vadošajā grupiņā brauca arī "Alpha Baltic" pārstāvis Viesturs Lukševics.
Jau distances otrajā daļā no tā brīža līderu grupas izveidojās vēl viens atrāviens, kurā spēja būt arī Neilands un Lukševics. Izšķirošie mirkļi sākās neilgi pirms finiša, kad trijatā aizbēga – lietuvietis Ignatas Konovlovas ("Marseile 13 KTM"), dānis Martens Martensens ("Cult Energy") un beļģis Gregorijs Heibauks ("Wallonie - Bruxelles"). Šie sportisti arī sadalīja goda pjedestālu. Uzvara Martensenam, otrais bija 29 gadus vecais lietuvietis Konovalovas, bet trešais palika Heibauks.

Astotajā vietā velobraucienu noslēdza Krists Neilands. Kuldīdznieks finišēja 26 sportistu sekotāju grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja tieši 1 minūti. Krists arī pārliecinoši uzvarēja labākā jaunā braucēja vērtējumā. Neilands ieguva astoņus UCI punktus.

No pārējiem “Rietumu – Delfin” pārstāvjiem 30. bija Pēters Prūss, kuram pacīnīties par augstāku vietu liedza tehniskas problēmas. Andris Smirnovs tikmēr finišēja 32. pozīcijā. Komandas biedru labā strādāja, bet finišu nesasniedza – Emīls Liepiņš un Armands Bēcis. Jāpiebilst, ka finišu sasniedza tikai 57 sportisti. Jāatzīmē arī Viestura Lukševica izcīnītā 19. vieta.

Velothon Wales: 174 km:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Martin MortensenDānijaCult Energy Pro Cycling04:26:25
2.Ignatas KonovalovasLietuvaMarseile 13 KTM+00:00:05
3.Gregory HabeauxBeļģijaWallonie - Bruxelles+00:00:05
4.Russel DowningLielbritānijaCult Energy Pro Cycling+00:01:00
5.Marcin BialbockiPolijaOne Pro Cycling+00:01:00
6.Morgan KneiskyFrancijasRaleigh GAC+00:01:00
8.Krists NeilandsLatvijaRietumu – Delfin+00:01:00
19.Viesturs LukševicsLatvijaAlpha Baltic Maratoni.lv+00:00:01
30.Peeter PruusIgaunijaRietumu – Delfin+00:03:07
32.Andris SmirnovsLatvijaRietumu – Delfin+00:03:07
DNF.Emīls LiepiņšLatvijaRietumu – Delfin
DNFArmands BēcisLatvijaRietumu – Delfin
DNF.Lars PriaRumānijaRietumu – Delfin
DNF.Mārtiņš TrautmanisLatvijaAlpha Baltic/ Maratoni.lv
DNF.Mārtiņš SavickisLatvijaAlpha Baltic/ Maratoni.lv
DNF.Māris BogdanovičsLatvijaAlpha Baltic/ Maratoni.lv
DNF.Kristofers RācenājsLatvijaAlpha Baltic/ Maratoni.lv
DNF.Ansis BrēmanisLatvijaAlpha Baltic/ Maratoni.lv

Izmantotie resursi:
rietumudelfin.com


, 2015-06-15 18:22, pirms 9 gadiem
Autor izveido rakstu,kura apstastits pec kura ranga tiek dalitas celazimes uz PC,OS?UCI Euro tour,World tour,Katram kontinentam savs rangs bet kopejais tikai World turei kur punktus gust tikai Pro komandu parstavji.
Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.