Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Neilands piedalās atrāvienā un finišē 79.vietā "Giro d'Italia" posmā

Neilands piedalās atrāvienā un finišē 79.vietā "Giro d'Italia" posmā
Krists Neilands
Foto: Israel Cycling academy komadas arhīvs

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" otrdien demonstrēja aktivitāti un finišēja 79.vietā prestižā "Giro d'Italia" daudzdienu velobrauciena desmitajā posmā, kurā uzvarēja slovēnis Matejs Mohoričs no "Bahrain Merida" vienības.

Neilands šajā posmā devās atrāvienā, kura sākotnēji bija 17 riteņbraucēji, vēlāk 12, bet pēc tam palika vairs tikai latvietis un "Katjuša-Alpecin" komandu pārstāvošais vācietis Tonijs Martins. Tiesa, nepilnus 150 kilometrus pirms finiša Neilands atgriezās peletonā, kur pēc tam nonāca arī Martins.

Finišā par uzvaru cīnījās Mohoričs un "AG2R La Mondiale" vienības vācu riteņbraucējs Niko Dencs, virsroku gūstot slovēnim. Viņi 244 kilometrus garo distanci veica sešās stundās četrās minūtēs un 52 sekundēs.

Savukārt 34 sekundes vēlāk finišēja lielā grupa, kuras galvgalī bija "BORA - hansgrohe" vienības īru riteņbraucējs Sems Benets.

Tikmēr Neilands finišēja astoņas minūtes un desmit sekundes vēlāk, kas latvietim deva 79.pozīciju. Viņš un 78.pozīcijā finišējušais beļģis Bens Hermanss šajā posmā bija labākie no savas komandas.

Kopvērtējuma līderis Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" komandas finišēja lielajā grupā, tādējādi britam saglabājot vadību. Tikmēr viņa komandas biedrs Estevans Čavess no Kolumbijas, kurš pirms otrdienas posma bija vicelīderis, atpalika jau pirmajā kāpumā un zaudēja savu otro pozīciju.

Līdz ar to otrais pēc šī posma ir nīderlandietis Toms Dumulēns no "Sunweb" vienības, kurš prestižajā Itālijas velobraucienā uzvarēja pērn. Viņš Jeitsam zaudē 41 sekundi, kamēr vēl piecas sekundes atpaliek francūzis Tibo Pino no "Groupama - FDJ" vienības.

Pirmie trīs velobrauciena posmi notika Izraēlā, bet tagad sacensības pārcēlušās uz Itāliju, tūrei noslēdzoties 27.maijā. Arī iepriekš "Giro d'Italia", kas norisinās jau 101.reizi, ir startējis ārpus Itālijas, taču ne reizi ārpus Eiropas kontinenta.

"Israel Cycling academy" kā Izraēlas vadošā komanda ieguvusi "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu dalībai šī gada velobraucienā, kur var spēkoties ar UCI Pasaules tūres vienībām. Pašlaik 23 gadus vecajam Neilandam šī ir debija prestižajās daudzdienu tūrēs.

Kontinentālā līmeņa vienība "Israel Cycling academy" komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu. Neilands pērn tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

No Latvijas sportistiem "Giro d'Italia" vissekmīgāk kopvērtējumā startējis Pjotrs Ugrjumovs, kurš 1993.gadā bija otrais, 1995.gadā izcīnīja trešo vietu, bet gadu vēlāk ieņēma ceturto pozīciju. Savukārt 1999.gadā uzvaru šo sacensību posmā guva Romāns Vainšteins, bet 2007.gadā uzvaru komandu vērtējumā guva Raivja Belohvoščika pārstāvētā "Saunier Duval". No Latvijas sportistiem "Giro d'Italia" vēl startējuši arī Andris Naudužs, Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins.

Pērn par šo sacensību uzvarētāju maijā kļuva Nīderlandes velobraucējs Toms Dumulēns no "Sunweb" komandas, kurš kopvērtējuma uzvarētāja laurus izrāva vien pēdējā - 21.posmā, kurā dalībnieki sacentās individuālajā braucienā.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.
Toms Skujiņš (no kreisās)
Foto: Getty Images
1

Skujiņa komandas līderiem smags kritiens; latvieši turpina krāt UCI punktus

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika “Dwars door Vlaanderen”, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena.