Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flaksis iesācis Jūtas tūri; Liepiņš un Neilands startēs Arktikas velobraucienā

Toms Markss
Toms Markss

Flaksis iesācis Jūtas tūri; Liepiņš un Neilands startēs Arktikas velobraucienā
Andžs Flaksis
Foto: Agnis Melderis

Latvijas šosejas riteņbraucējs Andžs Flaksis ''Arapahoe - Hincapie p/b BMC'' komandas sastāvā uzsācis dalību ASV notiekošajā Jūtas daudzdienu velobraucienā. Pēc prologa un pirmā etapa kopvērtējumā latvietis ieņem 72. pozīciju. Ceturtdien Norvēģijā “Artic Race” daudzdienu velobraucienu tikmēr uzsāks Emīls Liepiņš un Krists Neilands.

Andžs Flaksis ceturto reizi karjerā ASV uzsācis dalību vienās no pašām prestižākajām daudzdienu sacensībām – Jūtas tūrē (UCI HC kategorija). Sacensības risinās augstkalnes apstākļos, kas no sportistiem prasa īpašu sagatavošanos.

Pirmajā dienā sportisti vairāk nekā 2500 metru augstumā virs jūras līmeņa veica prologu pret kalnu, kura garums sasniedza 5,3 kilometrus. No Dunalkas nākušais Andžs Flaksis 113 sportistu konkurencē sasniedza 64. rezultātu. Andžs trasi veica pēc 9 minūtēm un 26 sekundēm (vidējais ātrums 33,7 km/h). Uzvarēja kanādietis Džeimss Pičolli, kurš brauca par 49 sekundēm ātrāk nekā Andžs. No Flakša komandas biedriem visaugstāk ierindojās Brendans Rims kuram 20. vieta (+00:00:27).

Otrdien riteņbraucēji sacentās 139 kilometru garajā pirmajā posmā. Trase otrā daļā veda pa apļiem, katrā no tiem sportistiem pievarot vienu izteiktu kāpumu. Šī bija tā reize, kad līdz finišam ''izdzīvoja'' atrāviens, kuru sekotāji tā arī nenoķēra. Sešu sportistu finiša spurtā ātrākais bija Itālijas riteņbraucējs Umberto Marengo no ''Neri Sattoli – Selle Italia – KTM'' vienības. Viņš trasē pavadīja 3 stundas 23 minūtes un 32 sekundes. Peletons sekoja 6 sekundes vēlāk. No Flakša komandas biedriem tajā bija Bendons Rims, kuram 22.vieta. Andžs tikmēr finišēja 68. pozīcijā (+00:04:22). Kopvērtējumā latvietis ir 72. Velobraucienā vēl jāveic pieci etapi.

Ceturtdien Norvēģijā sāksies UCI HC kategorijas daudzdienu velobrauciens ''Artic Race''. Sacensībās, kas notiks septīto reizi, iekļauti četri posmi. Dalībnieku sastāvs solās būt ļoti spēcīgs. Starp 20 komandām būs trīs pasaules tūres vienības – “Astana”, “Jumbo – Visma”, “Astana Pro team” un “Katusha –Alpecin”. No lielajām riteņbraukšanas zvaigznēm jāizceļ - šosejas, MTB un velokrosa superzvaigzne Metjū Van der Pūls, krievu labākais riteņbraucējs Ilnurs Zakarins un Kazahstānas čempions Aleksejs Lutsenko.

Latvijas līdzjutēji aicināti sekot līdzi un turēt īkšķus par Emīlu Liepiņu un Kristu Neilandu. Dobelnieks Liepiņš, kuru otro gadu pēc kārtas piemeklēja velosipēda tehniska problēma Eiropas čempionātā, būs viens no galvenajiem favorītiem cīņā par uzvaru līdzenuma etapos. Palīdzēt sasniegt izvirzītos mērķus latvietim būs visa ''Wallonie Bruxelles'' komanda.

Tikmēr Krists Neilands (''Israel Cycling academy'') var pacīnīties par labu pozīciju kopvērtējumā. Kuldīdznieks jau reizi šogad uzvarējis daudzdienu sacensībās – Ungārijas tūrē. Pirmie divi etapi būs vairāk piemēroti Liepiņam, bet noslēdzošie divi Neilandam. Izraēlas komandas apkalpē strādās Elīna Majore, bet Marseļas vienības sporta direktors būs Arvis Piziks, kamēr Elvis Purmos fizioterapeits.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2019-08-14 21:01, pirms 5 gadiem
Autors- Starp 20 komandām būs trīs pasaules tūres vienības – “Astana”, “Jumbo – Visma”, “Astana Pro team” un “Katusha –Alpecin”.
Interesanti, ka autors mēģina pierādīt, ka 3=4!!!
Vai arī es esmu palaidis garām, ka kāda no šīm 4 komandām ir zaudējusi pasaules tūres statusu? Un kura tad no Astanām ir īstā?