Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Evelostore.lv kauss startē Biķerniekos ar grupas braucienu

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Evelostore.lv kauss startē Biķerniekos ar grupas braucienu
Māris Bogdanovičs uzvar Evelo Kauss 2017 otrajā posmā
Foto: Kaspars Suškevičs

Šosejas riteņbraukšanas elite šajā pavasarī mūs lutinājusi ar spraigām klasikām, kā Filipa Žilbēra triumfu Flandrijā un Grega van Avermāta ceļu līdz Rubē velotrekam, bet nu pienācis laiks iegriezt arī pašmāju jaunās sacīkšu sezonas ratu. Gaidāmo trešdien, 19. aprīlī pulksten 18:00 Biķernieku trasē Rīgā ar 71km grupas braucienu startēs otrā EVELOSTORE.LV KAUSA sezona.

Savā inaugurācijas sezonā seriāls pērn norisinājās piecos etapos, kulmināciju sasniedzot Dobelē ar 120km grupas braucienu, kas dalībniekus veda pa 2015. gada Latvijas čempionāta trasi. Sānu vējā un lietū uzvaru guva dobelnieks Emīls Liepiņš ("Rietumu Banka-Riga”), kurš līdz ar panākumu nodrošināja arī triumfu sezonas kopvērtējumā. Visas vasaras garumā seriāls vienkopus pulcēja pašmāju vadošās šosejas riteņbraukšanas komandas, spēcīgākos amatierus, perspektīvākos jaunos sportistus, kā arī viesus no tuvākajām kaimiņzemēm.

Seriāls šomēnes atgriežas ar divkāršu sparu un jaunu formātu. Dubultots posmu skaits, turklāt sezonas noslēgumā no šosejas velosipēda un gludā asfalta velo draugi varēs pārcelties uz dubļiem, zemes takām un citiem priekiem, ko sagādā velokross. Septembrī, oktobrī un decembrī to varēs izbaudīt Salaspils atklātā velokrosa čempionāta ietvaros. Biķernieku trases klasiskajos apļos tikmēr būs sagaidāmi septiņi posmi, kas norisināsies no aprīļa līdz augustam, ietverot četrus grupas un trīs individuālos braucienus. Viens no posmiem, tāpat kā pērn, vienlaikus būs Baibas Caunes piemiņas kausa izcīņa, nodevēta par godu mūsu divkārtējai pasaules vicečempionei.

Pērn atklāšanas posms ar laika apstākļiem mūs nelutināja, bet par spīti mežonīgajam lietum uz starta stājās solīds 154 dalībnieku peletons. Tiesa, pieteikušies bija pat vairāk nekā 170. Biķerniekos sabraukušie un zem lietussargiem paslēpušies skatītāji tika atalgoti ar ļoti aizraujošu finiša cīņu, kurā jau pieminētais Liepiņš ar spēcīgu sprintu pēdējos pāris metros izrāva uzvaru no rokām Kristoferam Rācenājam. Kas mūs sagaida šoreiz? Laika prognoze trešdienai nopietnus nokrišņus pagaidām nesola, bet termometra stabiņš augstāk par +5 vai +6 grādiem, visticamāk, neuzlēks. Tātad, varam gatavoties tipiskam pavasara drēgnumam, taču droši var teikt, ka braucēju grupā drēgni nebūs!

Pieteikšanās pirmajam etapam veicama evelostore.lv mājaslapā, uz vietas evelostore.lv veikalā Dzelzavas ielā 120G, kā arī sacīkšu norises vietā. Iepriekšēja pieteikšanās būs atvērta līdz pirmdienas vakaram, un dalības maksa 1996. gadā dzimušajiem un vecākiem būs 12 eiro, bet no 1997. līdz 2000. gadā dzimušajiem tie būs septiņi eiro. Jāpiekodina, ka sacīkšu dienā cenas būs augstākas. Izceļot citus nolikuma punktus, jāuzsver, ka naudas balvas tiks izmaksātas tikai licencētiem sportistiem. Komandas pieteikumus brīvā formā var sūtīt uz e-pastu info@evelostore.com, un tas pats attiecas, ja vēlaties reģistrēties uzreiz visai sezonai, ieskaitot individuālos braucienus - tad jāraksta uz e-pastu. Ar pilnu grupas brauciena nolikumu iespējams iepazīties ŠEIT.

Foto: Kaspars Suškevičs

Seriālu organizē evelostore.lv veikals, MDK Projekts SIA, Evelo Team un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) apstiprināta tiesnešu kolēģija. Par veiksmīgu sacīkšu norisi sezonas gaitā gādās seriāla atbalstītāji: Salaspils novada pašvaldība, Salaspils sporta nams, ZZK, Lindström Group, Specialized, Kiin Products, Marmot, MDK Projekts, Bosch Latvija, Jacob's Creek, Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Ainārs Ķiksis, Koblenz drošība, Puķu kurjers, Vēvers SIA, Song Wash, Schwalbe, SIS Latvija, DJ Kārlis Blumfelds, Bekubode Lēdmanē un 4Cyclists.

     [+] [-]

, 2017-04-14 15:45, pirms 7 gadiem
Cik gara distance tiek plānota individuālajos braucienos?

     [+] [-]

, 2017-04-14 18:14, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik gara distance tiek plānota individuālajos braucienos?
Būs divi (11km) vai trīs apļi (16.5km). Atšķirsies vecuma grupās, tiks precizēts.

     [+] [-]

, 2017-04-14 18:56, pirms 7 gadiem
Skaidrs, paldies par info.