Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Zīmelis: "Eiropas čempionātā latviešiem kopējiem spēkiem jātiek medaļniekos"

Zīmelis: "Eiropas čempionātā latviešiem kopējiem spēkiem jātiek medaļniekos"
Latvijas čempions Raivis Zīmelis (pa vidu)
Foto: Zigismunds Zālmanis

Pagājušajā sezonā par SEB MTB vicečempionu kļuva Raivis Zīmelis, kurš cer arī šosezon vēl pacīnīties par augstām vietām populārajās sacensībās. Pērn Zīmelis sev kaklā kāra arī Latvijas XCM čempionāta zelta godalgu. Bijušajam Latvijas izlases biatlonistam šogad apritēs 40 gadi, taču arī šajā vecumā Zīmelis savlaicīgi sācis gatavoties jaunajai sezonai un uz to aicina arī pārējos kalnu riteņbraukšanas entuziastus.

Pēc nepilniem diviem mēnešiem sāksies SEB MTB jaunā sezona. Kādā gatavībā pirms sezonas ir vicečempions, vai ritenis jau izvilkts no "ziemas miega"?
- Jā, ritenis jau izvilkts un izmēģināts. Pa ziemu arī ik pa laikam pa šoseju pabraukāju, bet tagad jau vairāk. Šobrīd gatavojos individuāli, jo komandas biedri izbraukuši uz nometni ārpus Latvijas, tāpēc pedāļus minu vienatnē. Tomēr gados jau iestrādāts sagatavošanās mehānisms un neko jaunu šajā sezonā neesmu ieviesis. Kā saka, uzticos pārbaudītām vērtībām. Neslēpšu, vecums nenāk viens, jauni ļoti stipri, tāpēc jāgatavojas nopietni.

Sezonai gatavojies nopietni, braukā sacensībās daudz. Vai uzskati sevi par profesionālu kalnu riteņbraucēju?
- Nē, nē. Neesmu jau īsts riteņbraucējs, es tā vairāk veselības un intereses pēc braukāju. Neesmu jau nekāds profesionāls. Te jau vairāki divdesmitgadnieki, tie jau kā profesionāļi drīzāk.

Sezonā domā visos posmos startēt?
- Ja nebūs veselības problēmu, tad jau braukšu visos posmos. Vismaz tā esmu plānojis. Bet nekad jau nevar zināt. Pirms pāris gadiem nācās izlaist sezonas sākumu, nebraucu arī Cēsis-Valmieru.

Pagājušajā gadā tu kļuvi par Latvijas XCM čempionu, šogad Siguldā būs Eiropas čempionāts. Vai pašam sanācis braukt tādā starptautiskā līmenī?
- Pagājušā gadā Siguldā laikam bija jau kādi 80 kilometri, bet man nesanāca izmēģināt. Šogad būs laikam 100 kilometri… Simtiņš, tas nav viegli. Neesmu vēl laikam braucis tik garā distancē. Pirms vairākiem gadiem pamēģinājām spēkus Eiropas čempionātā Igaunijā un redzēju, ka varam cīnīties. Igauņi toreiz izmantoja mājinieku priekšrocības un kopīgiem spēkiem, ja nemaldos, pat tika pie medaļām. Ja mēs kā latvieši sāksim kaut ko dalīt šajās sacensībās, ja sāksim braukt katrs par sevi, kaut ko individuāli gribēsim sasniegt, tad nekas neizdosies. Vajag kopīgiem spēkiem, tad mēs varam kādu iedabūt medaļās.

Pagājušajā sezonā sīvā cīņā kļuvi par SEB MTB vicečempionu. Varbūt šogad jāsper solis augstāk un jācīnās par titulu?
- Vicečempiona tituls jau bija labi un tas man ir liels panākums. Ko tādu būs grūti atkārtot. Jāsakrīt apstākļiem, lai atkal pacīnītos par tik augstām lietām, jo tomēr jāsaprot, ka gadi mazāk nepaliek. Protams, pirms sezonas man ir savi mazie mērķīši, tiem arī koncentrēšos.

Kura ir mīļāka trase SEB MTB maratona seriālā?
- Laikam jau Sigulda, tā pati klasika Cēsis-Valmiera. Man vairāk patīk tās trases, kas nav tehniski sarežģītas, jo neesmu jau īsts profesionālis un vairāk kā riteņbraucējs.

Kas būs favorīti?
- Droši, ka gados jaunie būs galvenie kandidāti uz uzvaru kopvērtējumā, bet jāskatās, kas brauks posmos, jo daudzi šogad, iespējams, bieži brauks ārpus Latvijas komandās. Droši vien “Rietumu – Delfin” atkal kādu virzīs un viņi vienmēr ir bijuši liels spēks. Jāskatās pēc pirmajiem posmiem dalībnieku sastāvs, tad jau varēs vairāk prognozēt.

Ko ieteiktu kalnu riteņbraucējiem pirms sezonas?
- Noteikti ir labi jāpaveic mājas darbs. Rīdzinieki un Rīgas apkārtnes cilvēki jau ilgāku laiku var braukāt un trenēties, daudzi nometnes aizvada. Bet vajag lēnām nākt uz šoseju, lai kājas pierod. Nedrīkst sēdēt mājās un tikai kādas 2-3 nedēļas pirms tam kaut ko izdarīt. Vai vispār pēdējā nedēļā. Vajag organismu pieradināt laicīgi.
Izmantotie resursi:
velo.lv


, 2016-03-14 20:20, pirms 8 gadiem
Domāju, ka šis būtu labāks par mūsu Biatlona 2 ešalonu..
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.