Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins pirmajā posmā Portugālē finišē lielajā grupā

Andrejs Siliņš

Saramotins pirmajā posmā Portugālē finišē lielajā grupā
Aleksejs Saramotins
Luc Van Der Meiren

LETA. Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no profesionālās vienības "Bora - Hansgrohe" trešdien finišēja lielajā grupā un ieņēma 62.vietu Portugālē notiekošā daudzdienu velobrauciena "Volta ao Algarve em Bicicleta" (UCI kat.2.HC) pirmajā posmā.

Etapā riteņbraucējiem bija jāveic 192,6 kilometru gara distance, uzvaru izcīnot nīderlandietim Dilanam Grēnevegenam no "LottoNL - Jumbo" komandas.

107 riteņbraucēju lielajai grupai, kurā bija arī Saramotins, finiša laiks bija četras stundas 47 minūtes un 58 sekundes. Saramotins tika klasificēts 62.pozīcijās, bet labākais no "Bora - Hansgrohe" vienības bija itālis Meteo Peluči, kurš izcīnīja astoto vietu.

Velobrauciens piecu posmu garumā noslēgsies svētdien.

Saramotins un Toms Skujiņš šosezon ir vienīgie Latvijas riteņbraucēji Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres komandās.

Tikmēr Gatis Smukulis no Francijas profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" trešdien ieņēma 106.vietu Spānijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol" (UCI kat.2.HC) pirmajā posmā.

Pirmais 197,6 kilometrus garās distances finišu šķērsoja francūzis Tomā Budā no "Direct Energie" komandas.

Lielā grupa finiša līniju šķērsoja pēc trasē pavadītām piecām stundām 21 minūtes un 39 sekundēm. Tikmēr Smukulis finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 39 sekundes, latvietim tiekot klasificētam 106.pozīcijā.

Andalūzijā notiekošais velobrauciens ir šosezon pirmās sacensībās "Sky" komandas slavenajam britu riteņbraucējam Kristoferam Frūmam. Kā vēstīts, Frūmam pēc uzvaras pērnā gada "Vuelta a Espana" velobraucienā organismā konstatēta palielināta astmas medikamenta salbutamola klātbūtne.

Tiesa, Frūms vēl nav saņēmis diskvalifikāciju un trešdien pirmajās sacensībās pēc skandāla nākšanas gaismā ieņēma 57.vietu.

Arī šajā velobraucienā sportisti veiks piecus posmus un tas noslēgsies svētdien.

Smukulis "Delko Marseille Provence KTM" komandu pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš palika bez skaļiem panākumiem, sezonas otrajā pusē cīnoties ar traumas sekām.

Izmantotie resursi:
LETA