Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš 14. "Tour of China 2" daudzdienu velobrauciena 2. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Liepiņš 14. "Tour of China 2" daudzdienu velobrauciena 2. posmā
Emīls Liepiņš
Foto: Linards Veide

Otrdienas agrā rītā pēc Latvijas laika Ķīnā tika aizvadīts UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of China 2" daudzdienu velobrauciena otrais posms, kurā sesto vietu izcīnīja "Rietumu – Delfin" komandas Lietuvas riteņbraucējs Tomass Vaitkus, bet Emīlam Liepiņam 14. pozīcija. Uzvaru finiša spurtā svinēja itālietis Nikolass Marīnī.

Šajoangas pilsētā otrdien turpinājās vienas no prestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Āzijā – "Tour of China 2" velobrauciens. Otrajā posmā riteņbraucēji mērojās spēkiem 131 kilometra garajā distancē, kas tika sadalīta pa apļiem. Katrā no tiem bija vairāki kāpumi. Sacensības pilnos sastāvos turpināja arī abas Latvijas komandas – "Rietumu – Delfin" un "Alpha Baltic/ Maratoni.lv".

Līdzīgi kā vakar, arī šoreiz, lai arī distances laikā bija atrāvieni, tomēr finišu peletons sasniedz kopā. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur pārāks šoreiz izrādījās Itālijas sportists Nikolas Marīnī no Pro kontinentālās komandas "Nippo Viņi Fantini". Viņš aiz sevis atstāja savu tautieti un pirmā posma uzvarētāju Mattiu Gavazzī. Tikmēr trešā vieta spraigā cīņā nīderlandietim Josam Koopam.

No Latvijas vienību pārstāvjiem visaugstāk šoreiz finišēja "Rietumu – Delfin" Lietuvas riteņbraucējs Tomass Vaitkus. Bijušais profesionālais riteņbraucējs ieņēma sesto vietu. Individuāli līdz šim labāko sniegumu nodemonstrēja Emīls Liepiņš, izcīnot 14. vietu. 35. bija Larss Pria, 102. Deins Kaņepējs, 104. Armands Bēcis, 115. Andris Vosekalns.
No "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" pārstāvjiem šoreiz visaugstāk finišēja Mārtiņš Savickis, ieņemot 20. vietu. Māris Bogdanovičs finišēja 22. pozīcijā. Kaspars Serģis bija 56., Vitālijs Korņilovs 59., Viesturs Lukševics 76., bet Kristofers Rācenājs 89. vietā. Finišēja 121 dalībnieks.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Gavazzi, kurš tagad par 10 sekundēm apsteidz šī posma uzvarētāju Marīnī. Vaitkus šobrīd ir 18., bet Bogdanovičs 26. Rezultāti ir ļoti blīvi, tādēļ īstā cīņa par kopvērtējumu būs vēl tikai priekšā. Komandu vērtējumā "Rietumu – Delfin" ieņem ceturto vietu, bet "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" ir astotajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
rietumudelfin.com