Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Priekuļos notiks Latvijas čempionāts MTB XCO krosā, startēs arī PK līderis Blūms

Priekuļos notiks Latvijas čempionāts MTB XCO krosā, startēs arī PK līderis Blūms
Pasaules kausa MTB XCO krosā U23 grupas līderis Mārtiņš Blūms
Foto: Agnis Melderis

Svētdien, 16. jūlijā, Cēsu Olimpiskā centra Priekuļu slēpošanas un biatlona centrā dažādās vecuma, kā arī meistarības grupās notiks Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Dalībnieku skaitu kuplinās arī Pasaules kausa U23 vecuma grupas kopvērtējuma līderis Mārtiņš Blūms un viņa komandas biedrs no "ZZK" komandas – Arnis Pētersons.

Jūlijs ir laiks, kad par valsts čempiona godalgām cīnās XCO MTB krosa cienītāji. Turpinot tradīcijas, šajā gadā Latvijas čempionāts šajā aizraujošajā un ļoti smagajā riteņbraukšanas veidā, notiks jūlija otrajā svētdienā. Trešo gadu pēc kārtas sacensības tiks rīkotas Priekuļos esošajā slēpošanas un biatlona centrā.

Sacensības svētdien startēs pulksten 12:00, kad startēs elites vīri, kā arī juniori. Elites konkurencē sportisti veiks sešus apļus, kamēr junioriem gaidāmi četri apļi. Jāņem vērā, ka viena apļa garums ir nedaudz virs četriem kilometriem.
Elites grupā startēs visi šobrīd spēcīgākie valsts kalnu riteņbraucēji.

Divi no viņiem ar panākumiem startē arī starptautiskajā apritē. Priekuļos redzēsim Pasaules kausa U23 vecuma grupas kopvērtējuma līderi MTB XCO krosā Mārtiņu Blūmu no "ZZK" komandas, kā arī viņa komandas biedru un pilsētnieku no Cēsīm – Arni Pētersonu. Viņš Pasaules kausa pirmajā posmā elites vīru grupā finišēja 20. vietā.

Abi cēsinieki būs izteikti favorīti, bet sīvāka cīņa gaidāma par trešo vietu. Galvenais favorīts uz šo pozīciju ir “Sportlife.lv” sportists Oskars Muižnieks. Pērn elites grupā pilnībā dominēja "ZZK" vīri. Trenera Vilmāra Tomsona audzēkņi goda pjedestālu sadalīja sekojoši – pirmais, Mārtiņš Blūms, otrais. Arnis Pētersons, trešais Ivars Prokofjevs. Junioriem savu favorīta statusu centīsies apliecināt "NN Sporta kluba" braucējs Artūrs Krasts.

Otrais starts gaidāms pulksten 14:00, kad par Latvijas čempiona tituliem spēkiem mērosies elites sievietes, jaunieši un jaunietes. Dāmas, starp kurām galvenā favorītes loma atvēlēta "ZZK" komandas sportistei Katrīnai Jaunslavietei, veiks četrus apļus. Tikmēr jauniešiem un jaunietēm būs jāpievar trīs apļi.

Latvijas čempionāta noslēdzošais starts būs pulksten 15:30. Trasē dosies zēnu, senioru vīru, kā arī "cycling for all" vīru un "cycling for all"/ senioru dāmu grupu pārstāvji. Šīm kategorijas grupām jāveic divi apļi.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Toms Skujiņš (no kreisās)
Foto: Getty Images
1

Skujiņa komandas līderiem smags kritiens; latvieši turpina krāt UCI punktus

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika “Dwars door Vlaanderen”, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.