Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lidojošais Neilands izcīna pārliecinošu uzvaru un kļūst par kopvērtējuma līderi Ungārijā

Lidojošais  Neilands izcīna pārliecinošu uzvaru un kļūst par kopvērtējuma līderi Ungārijā
Krists Neilands uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Foto: No "Israel Cycling Academy" "Facebook" konta

Divkārtējais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Krists Neilands Ungārijas tūres 2. posmā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, apsteidzot par minūti otrajā vietā esošo dāni Luisu Bendiksenu. "Israel Cycling Academy" komandu pārstāvošais braucējs arī kļuva par kopvērtējuma līderi.

Krists Neilands ļoti tuvu uzvarai bija Ungārijas tūres pirmajā dienā, kad četrus kilometrus garajā individuālajā braucienā ieņēma otro vietu un no uzvarētāja Jana Bartas atpalika tikai 0,34 sekundes. Vakardien latvietis arī demonstrēja atzīstamu sniegumu, finišējot 12. vietā 35 braucēju lielā grupā. Neilands pirms šodienas posma kopvērtējumā ieņēma otro vietu, atpaliekot vienīgi no itālieša Manuela Beleti ("Androni Giocattoli - Sidermec").

200,6 kilometrus garajā distancē latvietis dominēja. 10,8 kilometrus garajā kalnā (vidējais stāvums 3,6%) "Israel Cycling Academy" sportisti turēja augstu tempu un vēlāk izšķirošo gājienu veica komandas līderis Ungārijas tūrē Neilands. Neviens konkurents latvietim nespēja sekot, tādējādi viņam izdevās sekmīgs solo atrāviens. Neilands, braucot lejup no kalna, demonstrēja iespaidīgu jaudu, palielinot pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem par vienu minūti.

Neilands finišu sasniedza vienatnē, izcīnot pirmo profesionālo uzvaru šogad un piekto karjerā. "Israel Cycing Academy" sportists arī kļuva par pārliecinošu kopvērtējuma līderi. Kā otrais finišu sasniedza dānis Luiss Bendiksens, bet trešo vietu izcīnīja itālietis Marko Fraporti, kurš arī piedalījās "Giro d'Italia", dodoties vairākos dienas atrāvienos.

Par pirmo vietu latvietis izcīnāja 14 UCI pasaules ranga punktus. Pusotru nedēļu pirms Ungārijas tūres Neilands piedalījās prestižajās un fiziski smagajās "Giro d'Italia", kur 17. posmā viņš izcīnīja piekto vietu, lai gan pirms tam Neilands cīnījās par finiša sasniegšanu, jo bija saaukstējies. Pagājušajā sezonā Latvijas čempions arī rādīja lielisku sniegumu pēc "Giro d'Italia". Toreiz viņš izcīnīja uzvaru Beļģijas klasikā "Dwars door het Hageland - Aarschot", apsteidzot Eliju Viviāni.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 20:51, pirms 5 gadiem
Bomba!