Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pētersone kā vienīgā no latviešiem tiek līdz ceturtdaļfinālam PK posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pētersone kā vienīgā no latviešiem tiek līdz ceturtdaļfinālam PK posmā
Vineta Pētersone
Foto: Sanda Tūtere

Latvijas labākā dāmu BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone svētdien Beļģijā aizkļuva līdz ceturtaļfinālam Pasaules kausa sestajā posmā, pārējiem latviešiem apstājoties ātrāk.

Sestdien Zolderā tika aizvadīts sezonas piektais posms, kurā Pētersone aizkļuva līdz pusfinālam, bet svētdien sportisti turpat sacentās jau sestajā etapā.

Šoreiz Pētersone un Vanesa Buldinska pārvarēja priekšsacīkstes, bet no astotdaļfināla izkļuva vien pērnā gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļniece, kamēr Buldinska savā braucienā palika pēdējā. Tikmēr ceturtdaļfinālā Pētersone ieņēma piekto vietu braucienā un noslēdza sacensības, ierindojoties 20. pozīcijā.

Vīriem Mikus Strazdiņš un Helvijs Bebris pārvarēja priekšsacīkstes, kamēr Kristens Krīgers, kurš sestdien piedzīvoja nepatīkamu kritienu, svētdien vairs uz starta neizgāja. Pēc tam 1/16 finālā Babris un Strazdiņš savos braucienos bija sestie, netiekot nākamajā kārtā.

Vīriem sacensībās triumfēja Nīks Kimans no Nīderlandes, kuram finālā sekoja francūzis Žoriss Dodē un austrālietis Entonijs Dīns. Kimans uzvarējis četros no sešiem šīs sezonas etapiem, ar 795 punktiem atrodoties drošā kopvērtējuma vadībā, bet no latviešiem labākais ar 120 punktiem 33. pozīcijā ir Edžus Treimanis, kurš piedalījies tikai pirmajos divos posmos.

Dāmām dubultuzvaru izcīnīja Nīderlandes sportistes Laura Smuldersa un Džudija Bāuva, kamēr trešo vietu guva krieviete Natālija Afremova. Šeit līdere ar 815 punktiem ir Smuldersa, kura divus posmus pirms sezonas beigām jau garantējusi triumfu kopvērtējumā, kamēr Pētersone ar 355 punktiem ir augstajā, astotajā, pozīcijā.

Kopumā UCI Pasaules kausā BMX superkrosā šogad iekļauti astoņi posmi. Noslēdzošie divi no tiem septembrī gaidāmi Argentīnā, turklāt tās būs pirmās nozīmīgās sacensības jau Olimpiskās kvalifikācijas periodā, kas ilgs no šī gada 1. septembra līdz 2020. gada 1. jūnijam. Šī gada pasaules čempionāts no 5. līdz 9. jūnijam gaidāms Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.